Fudge – myke karameller

Dette er myke karameller, eksperimentert fram som erstatning for de store, firkantede karamellene i smågodtblandinger. Dette er en skikkelig lowcarb highfat godsak, lukk øynene hvis du er fettskremt!

2 dl kremfløte
100 gram smør
3 ss sukrinmelis
1 ts vaniljepulver (eller mer for sterkere vaniljesmak)

Kok opp blandingen, og la den småkoke i 45-60 minutter. Kok den i teflonkjele, da trenger du bare å røre en gang i blant. For mye røring kan gjøre at massen skiller seg. Ta litt masse på en skje for å se om den er ferdig. Hvis massen stivner raskt i kantene, er den klar. La massen kjøle seg litt. Kle en liten brødform med plastfolie, og hell massen over. La den stivne i kjøleskapet.

Du kan tilsette hva du vil i fudgen. Jeg har macadamianøtter eller paranøtter i mine, samt små dråper av 70% sjokolade (fins i bakehylla).

Rut opp fudgen i passe store biter. Oppbevares i plast i kjøleskapet.

 

Dette innlegget ble publisert i Oppskrifter, Snop (lavkarbo). Bokmerk permalenken.

150 svar til Fudge – myke karameller

 1. vaniljefugde må jeg si hørtes veeeldig digg ut. er jo snart jul å da passer det nok perfekt 🙂 ha en fin dag

 2. Veronica/Gale Matverden sier:

  Så dette fungerer uten sukker ja?? åååh jeg elsker myk fudge. Lagret 😉 Ikke mer karamellforsøk som bare ender i små brannskader og svidd sukker :/

 3. Janicke sier:

  åååå du klarte det!!!! Har helt glemt å teste, men nå skal det lages fudge 🙂

 4. line sier:

  Mmmm, tror dette må prøves i ettermiddag:)

 5. Carina Högström sier:

  Hej!
  Hur mycket är en ss? 15 ml eller 5 eller något helt annat?
  undrar godissugen svenska 🙂

 6. Carina Högström sier:

  Spiseskje är det ju naturligtvis… Jag tänkte till lite 🙂

 7. Silje Silje sier:

  Når jeg leser og ser slikt får jeg lyst å ikke ha valgt bort melkeprodukter 🙂 Fudge ❤ Det nærmeste jeg kommer fudge er sjokoladetrøflene jeg lager, men de er jo absolutt ikke lavkarbo, hehe.

 8. Sara sier:

  Jippi!! Denne noteres i lavkarbo-boka mi og skal definitivt lages til jul 😀 Men det smøret, skal det være uten salt eller har ikke det noe å si? 🙂

 9. Heidi M. Andersen sier:

  Hei.
  Dette så vanvittig godt ut. Jeg sliter litt med kosten om dagen, er så søtsugen. Jeg spiser jo ikke snop mer, men noen ganger MÅ jeg ha en liten smak. Og så fant jeg nå denne oppskriften. 🙂 Men jeg lurer på en ting – sukrinmelis og vanilje pulver, hvor i all verden får man tak i det?? Har aldri hørt om det før.

  Heidi

 10. Elisabeth sier:

  Disse var deilige, lagde dem i går og de ble myke og fine. Men du verden for en fettbombe! Klarte bare et par små biter før smaksløkene sa takk. Så disse kan jeg «suge på» lenge. Gubben likte dem også , og han hiver seg ikke over søtt først av alt.
  Bakte også de vennlige knekkebrødene, og de var delicious. Minte om mandelkjeks. Helt skjønne med setersmør, bare det og mye av det:) Pleier forresten å blande solsikkekjerner og gresskarkjerner. Får da i meg flere av viktige mineraler og sporstoffer. Prøver å leve etter prinsippet om å spise så mange matvarer i et måltid som mulig, nettopp for å dekke flere av kroppens behov. Det blir små mengder, men tilsammen tenker jeg at det er viktige bidrag.

  • Tusen takk! SÅ hyggelig at du likte oppskriftene mine 🙂 Ja, de er fettbomber, skikkelig LCHF! Jeg kikket etter gresskarkjerner på butikken, men må vel kanskje på helsekosten for å få tak i de? Har veldig lyst på det!

   Var du på konferansen? Jeg tittet liksom etter deg, men ante jo ikke hva jeg skulle se etter 😉

   • Veronica/Gale Matverden sier:

    gresskarkjerner henger ofte med andre nøtter og frø, spesielt på meny og kiwi hvor de har svær hylle med bama-poser med frukten. Har også på rema, tror jeg, de har i hvertfall samme posene bare de heter noe annet der.

    Ellers får du kanskje fra merket sunrise, selger alt mulig av nøtter og frø, og selges på omtrent alle innvandrerbutikker jeg har vært på.

    Frø og kjerner er så godt! 😀

   • Har ikke sett de på Kiwi eller Prix her, får ta en titt på Meny. Har så lyst på!

 11. Elisabeth sier:

  Jeg var der begge dagene, satt som et tent lys:) Ikke nødvendigvis så mye nytt, for jeg har lest vanvittig mye, men herlig å oppleve alle «de store». Og masse nyttig småprat i pausene. Kikket etter deg på søndagen, men fant ingen som lignet, dessverre…

 12. Janicke sier:

  ica maxi har gresskarkjerner og sikkert Meny også 🙂

 13. Tilbaketråkk: Vaniljefudge med macadamianøtter og sjokolade | Fristende lavkarbo

 14. Sara sier:

  Nå står det i kjøleskapet, er litt spent og usikker.. Men godt på smak blir det nok uansett! 😉 Brukte 6 dråper stevia vanilla cream pga mangel på vaniljepulver. Søtt nok det!
  Smakte på det, og det smakte som colastenger!! HURRA! Da er iallefall jula reddet. Om du vet hva det er for noe? Mulig det opprinnelig heter noe annet 😉
  Ha en flott helg!

  Håper det ble bra! Sikkert godt med Serbia mine sm vi!

 15. Hmm…. jeg aner ikke helt hva som skjedde når jeg skulle prøve meg på disse :/ Men smøret delte seg fra resten av blandingen som var nesten svart (fløte, sukrinmelis og vanilje). Så ergelig!! Det dufter utrolig deilig i huset da, men det ser bare ikke rett ut. Skal det virkelig dele seg slik? Og skal man sette bakaplata inn i kjøleskapet med en gang? Hva kan jeg evt, ha gjort feil…? :// Åe!

  Takker uansett for at du delte en slik oppskrift med oss 🙂

  • Det var synd du ikke fikk det til! Jeg har laget det mange ganger nå, og har ikke opplevd at det har skilt seg. Jeg slenger alt i en kjele med teflonbelegg, og varmer det sakte opp til kokepunktet. Deretter småkoker jeg det i en times tid. Jeg lar den kjøle seg noen få minutter og heller det så i en brødform kledd med plastfolie og setter den i kjøleskapet. Jeg har dessverre ingen konkrete tips til deg, med mindre du ser at jeg har hatt en annen framgangsmåte enn deg!

   • Hmmm… sånn som du skriver det nå; varmer det sakte opp til koktepunktet, det gjorde jeg ikke. Kokte opp alt, og satt så ned tempen for å småkoke det i ca en times tid.. Bah :O Må vel prøve igjen! Men satt dem i kjøleskapet da, og de ble jo gode på smak – ser kansje bare litt… brent (!?) ut.., som i svart =P Skal prøve meg roligere frem neste gang. *krysser fingrene for bedre resultat da* :))

  • Marita sier:

   Hvis du rører for mye så skiller det seg. Det er derfor det er lurt med teflon, for da trenger du nesten ikke røre.

 16. line salomon sier:

  Hei :)…Tåler dessverre ikke melk og meieriprodukter. Tror du det funker med soyafløte?

 17. Tilbaketråkk: Etegilde | Fristende lavkarbo

 18. Debz sier:

  Hei!
  Oppskriften ser kjempe godt ut og jeg skal prøve den i dag – men er det noen som har noe peiling på hvor mange karbs er i oppskriften? 🙂

  • Det et ikke mange! Det blir vel seks i fløten og en i smøret, og det er det hele. Jeg har forresten minket til 3 ss sukrinmelis. I tillegg stapper jeg formen full av nøtter og mørk sjoko. Deilig! Lykke til!

 19. Kathrine sier:

  Vet du hvordan disse ville blitt med den lettere versjonen av fløte, den med vanilje fra tine og evt et lettere smør fra vita hjertego’ ?
  Dette så veldig fristende ut, men prøve å spare noe på kaloriene 🙂

 20. Tilbaketråkk: Et lite jubileum! | Fristende lavkarbo

 21. Tilbaketråkk: Julekaker og julesnop | Fristende lavkarbo

 22. Tilbaketråkk: 6. Fløtekarameller med sjokolade @ LilaLife

 23. Celina sier:

  Innlegget er lagt ut på BloggFeber.

  Husk å pinge flere innlegg =)

 24. julianne sier:

  Mmmmmm! Eg har bjynt å spise meir lavkarbo + supermat..og ikkje berre kjernesunt!:) Starta med det for 2 daga sida….so eg har mykje å lære! Eg kjem til å følge deg framover….:)

 25. julianne sier:

  Eg putta deg på «kosthold blogga ej lese» lista mi….. ok?:)

 26. aw takk for tips:D jeg går på lavkarbo og dette skal prøves:D

 27. Tilbaketråkk: Myke karameller! | En Sunn familie!

 28. Amanda Kvamsø sier:

  Vi prøvde å lage noen karameller her i går, men det skilte seg bare. Tror du dette kommer til å skille seg?:-)

  • Brukte du denne oppskriften? Det beste er å bruke teflonkjele, for da trenger man ikke røre så mye. Hvis den skiller seg, så har jeg fått tips om å helle i en liten skvett kald fløte, og så røre det sammen. Lykke til!

 29. Tilbaketråkk: Søt juletid | Biffberetninger

 30. Alexia sier:

  Er vel lov å lage disse selv om jula er over? Så utrolig fristende ut!

 31. Tilbaketråkk: Statistikk for 2010 | Fristende lavkarbo

 32. Sissel Dyblie sier:

  Skjønner godt at dette var den mest populære siden din 🙂
  Disse skal jeg prøve å lage også (siden jeg aldri er blitt invitert på noen smakebiter hos deg enda…hint hint).

 33. Ida sier:

  Hei! Fant sia di via lavkarbo.no og måtte bare prøve disse 🙂
  Men mine ble mislykket 😦 Tror jeg gjorde det ganske akkurat sånn som det sto, men mine smakte bare smør! En kvalmende smørsmak… syns det var rart, for det lukta utrolig godt hele tida mens de småkokte… Kanskje jeg burde prøvd smør uten salt?
  Vært borti det problemet før?

  • Uff, det var leit! Nei, jeg har ikke vært borti det. Jeg vet at noen foretrekker smør uten salt for å unngå saltsmak av smøret. Det er jo mye smørsmak i de, fordi det er mye smør i. Jeg pleier å lage mine med nøtter og sjokoladebiter, kanskje det er et tips? De er jo intense på smak, så jeg synes det er godt med noe som brekker av smaksmessig!

 34. Ida sier:

  Kanskje jeg skal prøve å romtemperere dem og se om smaken blir annerledes! De var iskalde da jeg smakte. Får bare prøve igjen med mer fløte neste gang 🙂 Har troa på at de er gode, sånn egentlig 😀
  Du har forresten masse fine oppskrifter som jeg skal prøve framover, blir spennende =)

  • Jeg synes de er best kalde! Romtemperte så smaker det for mye smør for meg, hehe. Stapp de fulle av noe digg neste gang du prøver, så blir det bra 😉 Og kok de lenge nok!

   Takk for kompliment om oppskriftene!

 35. Tilbaketråkk: 17 januari 2011 – LCHF-godis | Sofia Finnved

 36. Ida sier:

  Motsatt på mine – da de ble romtempererte ble de gode nok til å spise seg skiikkelig kvalm på … måtte ligge ned litt faktisk, haha! Men ja, smak og behag, de ble bedre etterhvert 🙂

 37. Tilbaketråkk: Tips til bakeprodukter | Fristende lavkarbo

 38. Melusine sier:

  Hei,
  Jeg har hver uke fredagskos her i heimen, og min eldste sønn har ønsket seg fudge nå en stund, noe jeg har reservert meg mot pga advarsler mot at massen kan skille seg.
  Men da jeg fant denne oppskriften din var den ganske enkel og jeg bestemte meg for å prøve, med veldig godt resultat! Takker for god oppskrift, du kan se mitt resultat på bloggen min om du har lyst!
  Jeg har lagt ut din versjon, si bare i fra om det ikke er i orden 🙂

 39. Christine sier:

  Jeg laget disse i helga men tror jeg missa noe. Massen er god den. Men lurer på om jeg ikke koker den lenge nok. Stivner ikke helt så det går å skjære opp i terninger. Hva tror du?

 40. Wendy sier:

  Disse ble kjempegode:) Brukte dem også som fyll i hjemmelaget rå sjokolade, jeg bare kuttet de i flatere firkanter og la i sjokoladeformen. Namnamnam takk for oppskrift:)

 41. audhild a sier:

  Hei!
  Disse ser herlige ut!
  Men hvor mange karbohydrater er det i dem mon tro…?
  Er på ketolyse;)

 42. Grethe sier:

  Hellu! 🙂

  Disse er veldig gode, har laget dem mange ganger med peanøtter og sjokoladetrekk…
  MEN massen skiller seg hver eneste gang jeg lager den! Jeg har klart å fikse det med å ha i kald fløte, men da blir den ikke like stiv ved avkjøling. Så jeg lurer på om du har noen formening om man kan ha litt eddik i for å få de stivere? Vet det brukes i vanlig karamell men har aldri prøvd det selv… Eller noe annet lurt? :p

  • Hei 🙂 Jeg har ikke hørt om edikk-trikset! Kunne det vært en idé å koke massen på enda svakere varme, og heller kokt den lenger? Jeg har faktisk ikke opplevd at massen skiller seg. Har du teflonkjele? Si fra hvis du prøver edikk, da!

 43. babycherrys sier:

  Jeg koker i teflonkjele ja. Sist kokte jeg på nest svakeste varme.. Har 6 stiller på ovnen min. Hvis jeg koker for lenge så svir den seg og blir bare svart ekkel masse og må kastes! Har gjort det et par ganger ja! 😦

  Ja tror jeg skal prøve med eddik en gang, må bare mote meg opp først, hehe! 😉

  • Nei, jeg vet jammen ikke. Jeg krysser fingrene for at det er ovnen og ikke hjernen bak oppskriften, jeg 🙂 🙂 Hehe 🙂 Legg igjen en kommentar hvis du tester eddik, da!

 44. Justinpain sier:

  Har prøvd disse men fikk de ikke til slik som deg, mine ble vel mye fløtesmak og mye lysere enn de du hadde? Noe spes jeg gjør feil mon tro?

 45. martita sier:

  Milde himmel, så godt! Då eg smakte på røra før eg satte den i kjøleskapet, synst eg d smakte litt rømme, men no klamre eg meg fast i sofaen så eg ikkje skal springe ut på kjøkkenet og ete meir. Blanda i litt 70% sjokolade og paranet. Nammenam!

 46. Sandra :) sier:

  Jummi! Lagde igår (hadde ikke vaniljepulver, så brukte noen dråper vaniljeessens + frøene fra en vaniljestang), og massen skilte seg etter 30min småkoking. Så da tok jeg bare kjelen til side, pisket litt med mikseren på full guffe, helte over i ei brødform og strøsset peanøtter over. Lot den stå i 2 timer i kjøleskap før jeg kuttet opp bitene. Min masse ble ganske liten, så bitene ble relativt tynne – men det gjorde ikke noe. Så smeltet jeg Cavalier sin sukkerfrie melkesjokolade over vannbad – avkjølte sjokoladen litt, for å deretter dyppe fudge-bitene i sjokoladen. Plasserte de ferdigdyppede sjokolade-fudgene i kjøleskapet, og voilaaaa! Nammenammenaaam!

 47. Ingrid sier:

  Når du koker massen, koker du den under lokk da?
  Til meg skilte den seg bare og ble mørkbrun. «Massen» samla seg på bunn og smøret lå og fløt over. I tillegg synes jeg mengden krympa så veldig, derfor jeg lurte på det ang. lokk. (Brukte teflonkjele. )

 48. Tilbaketråkk: Påskebakst | Blisunn

 49. nam 😀 jeg laget en dobbel oppskrift med en gang, de ble super gode å ble spist opp på 2 dager :p. Kommer garantert til å lage de igjen 😀 men neste gang skal jeg prøve å ikke spise så mange på en dag :p fikk ganske vondt i magen da :p

 50. Marte sier:

  Hei! Disse var kjempe gode, kjekt å ha noe godt å bite i hvis man kjenner sukkersuget 😉
  Takk for oppskriften 🙂

 51. Tilbaketråkk: Myke Lavkarbokarameller | Lavkarbolivet

 52. Tilbaketråkk: lavkarbo fudge, eller mye karameller om du vil! « Velkommen til

 53. Veronica sier:

  Dette var ikke like enkelt som det så ut som, selv om jeg gjorde alt etter boka. Samme problem som flere andre har nevnt. Massen skilte seg hele veien. Etter en drøy time gadd jeg ikke vente lenger og pisket inn litt kald fløte før jeg tømte massen i en form og satte den i kjøleskapet. Den så ikke særlig fudge-aktig ut, men vi får se i morgen hvordan smak og konsistens er. En ting som slo meg er at jeg kanskje skulle brukt kremfløte? Når det står fløte tenker jeg automatisk matfløte. Vet ikke om det gjør noen forskjell?

  • Hei, Veronica! Vet du, jeg bruker aldri matfløte, så det falt meg ikke inn å spesifisere det. Takk for tilbakemelding, det skal jeg rette opp. Så håper jeg de er spiselige! Det kan hende at det gjør forskjell!

   • Veronica sier:

    Det smakte ikke så verst, men definitivt ikke fudge. Og såpass mykt at det må spises med skje. Men jeg gjør et nytt forsøk med kremfløte 🙂 Er ganske ny på lavkarbo, så det blir en del prøving og feiling. Takk for flotte oppskrifter! 🙂

 54. maya sier:

  lagde denne etter oppskriften, men det ble ikk enoe godt. antageligvis er det min feil. (alt jeg lager blir sånn) det ble veldig salt, men jeg brukte vanlig smør. skal prøve igjen med det usaltede.
  så ikk enoe til at den skilte seg, men den ble ikke sånn hard som på bildene dine. 🙂

  prøver igjen en annen gang

  • Det var veldig synd 😦 God ide å prøve med usaltet smøt! Vi har ulik følsomhet overfor saltsmak! Jeg har alltid nøtter og sjokolade i fudgen min, og det demper nok saltsmaken.

 55. Maren sier:

  Sitter på kjøkkenbenken mens blandingen småkoker 🙂 Gleder meg til lørdagsgodt i kveld. Vaniljefudge er min klare favoritt i smågodthylla, og hva er da bedre enn å kunne få dette også på LCHF 😀 Tusen hjertelig takk for at du delte oppskriften med oss.

 56. Hanne sier:

  Hei! Har funnet ut en grunn til at massen skiller seg:)
  Jeg har prøvd denne oppskriften to ganger. Første gang skjedde det som hendte med de andre her, massen skilte seg etterhvert.
  Den andre gangen var jeg imidlertid påpasselig med å varme opp saakte og koke på veldig svak varme. Hadde på hakk 1 nesten hele tiden! Det skilte seg ikke denne gangen:) Hilsen Hanne

 57. Veronica sier:

  Hmm…. på begge mine forsøk har jeg kokt opp sakte og latt putre på laveste hakk. Begge gangene skilte det seg likevel, og etter 1,5 time var massen fremdeles lysegul. Lurte faktisk på om jeg måtte guffe opp varmen for å få det brunt.
  Må visst ha det trinn for trinn, fudge-laging for dummies 🙂 Smelter dere smøret først og har så i fløte og sukrin, eller dumper dere alt i gryta og lar det smelte sammen, uten omrøring?

 58. Silje Brynildsen sier:

  Hmm, Nå har jeg forsøkt å lage denne. Har ikke teflonkjele, men den småkokte i 1 time, jeg rørte en gang iblant. Og den var helt fin og ble tykkere. Men når jeg tok den av plata for å la den stå litt før jeg skulle helle den over i forma DA skiller den seg. Og jeg prøver de fleste kjerringrådinkludert prøve vispe i nesten 30 min. for å få den sammen igjen. INGENTING funker :(. Har du no ide om hvorfor den skilte seg like etter jeg tok den av plata???

  • Æsj, så kjedelig! Filler’n altså 😦 Det kan ha vært fordi det var for varmt på kjøkkenet, fløte tåler ikke det så godt. Men du, prøvde du å røre inn en liten skvett kald fløte? Det virker som om det er det som funker best, så jeg vil svært gjerne høre om det ikke funket.

   • Silje Brynildsen sier:

    Prøvde med en skvett fløte også… Neste gang skal jeg forsøke å ikke røre etter jeg tar av plata.. kanskje det hjelper. Det var jo da den først skiilte seg av alle merkelige grunner..

   • Silje Brynildsen sier:

    2 forsøk gikk bedre. Måtte lage den hos mamma, hun har en nyere komfyr. Men jeg småkokte den på laveste grad i 3 timer før jeg følte den var tykk nok da. Hehe. Første gang uten noe annet i. Neste gang blir med litt sjokolade og kanskje litt nøtter i. Min ble ganske mørk. Mørkere enn på bildet ditt. Men det er kanskje ikke uvanlig. Tror det er pga vaniljepulveret.

 59. Dolly sier:

  Hei! Koker du denne massen med eller utan lokk på? Blandinga er så latterlig god!! At eg skal definitivt prøva igjen til eg får det til! Ingen tvil! Men den oppførers seg annleis avhengig om det er lokk på eller ei.

  • Jeg koker det uten lokk 🙂 På svak varme, rører en gang i blant, og en liten dæsj kald fløte får den sammen igjen hvis den skiller seg. I løpet av høsten skal jeg legge ut en trinn for trinn beskrivelse, tror jeg 🙂

 60. Tilbaketråkk: Vaniljefudge/ myke fløtekarameller – sukkerfrie og lavkarbo | Fristende lavkarbo

 61. Agathe sier:

  Har prøvd denne oppskrifta, og synes den var god. 🙂 Dattera mi likte den ikkje, og syntes den smakte smør, så smaken er som baken. Hehe
  Men har du prøvd å variere denne oppskrifta? F.eks med mindre smør, eller helt uten?

 62. Agathe sier:

  Nå har eg funnet ei vellykka blanding som er mindre feit:
  1/3 L fløte, 6 toppede ss sukrin melis, 50 gr meierismør og en dæsj vanilje.
  Eg måtte koke dette litt lengre enn i orginaloppskrifta, men det er helt uproblematisk så lenge en bruker teflon. Pass på mot slutten av koketiden!
  Variasjon på smak? Prøv med bananaroma, eller lakrisaroma, kjøpt på panduro. 🙂

 63. Tia sier:

  Å herligland for en fantastisk oppskrift!! Heldigvis hadde jeg lest kommentarene, og var litt forberedt på at det skulle skille seg, og det gjorde den helt på slutten. Jeg rørte inn en liten dæsj fløte og den ble god som gull. Nå har jeg store blemmer inni munnen fordi jeg ikke klarte å vente.. hehe. Tusen takk for at du delte. Er helt ny på lavkarbo 🙂

 64. AnitaK sier:

  Hei! 🙂 Jeg har planer om å lage denne, men jeg tok feil i helsekostbutikken og tok med meg sukrinsukker istedet. Går det enda an å bruke dette? Jeg har forresten heller ikke teflonkjele, risikerer jeg å brenne massen?

  • Det går nok fint med sukrin, det bare krystalliserer seg raskere. Spis de opp raskere 😉 Bruk en tykkbunnet kjele. Rør jevnlig til den koker opp, og rør så en gang i blant. Det bør gå fint!

   • AnitaK sier:

    Kokinga gikk kjempefint! Røra smaker mer karamell enn vanilje, men jeg klager virkelig ikke 😀 Derimot tror jeg at jeg tok den av plata litt for tidlig, for jeg la merke til at restene i kjelen ikke har stivnet enda, så nå er jeg litt spent på å se om røra i kjøleskapet gjør det :/

   • Jeg krysser fingre! Jeg lagde en versjon med peanøttsmør i i dag… Mmmm 🙂

 65. AnitaK sier:

  Jeg endte opp med å ta røra ut av kjøleskapet og kokte den 15-20 ekstra minutter, og puttet den i fryseren etterpå. Det funka 😀 Kjempegodt! Nå har jeg jo selvfølgelig forspist meg 😉

 66. Mie Mari sier:

  Har lyst til å lage disse i julegaver :o) . Hele familien er lavkarbofrelst, så dette blir perfekt! Hvor lenge kan de stå i kjøleskapet? Kan de fryses?

  • Hmmm, de holder en god stund. Iallfall tre dager, men lenger har jeg ikke hatt mulighet til å teste 😉 Jeg gir bort masse, vet du (og spiser litt selv 😉 ). Ja, de kan fryses! No problemo!

 67. Lissi sier:

  Disse er farlig gode 🙂 Gleder meg til neste anledning hvor de kan lages.. Må begrense «anledningene» litt ellers kunne det for blitt året rundt..hver dag..hehe..

  Første gang jeg laget de skilte massen seg hos meg og, men de andre gangene har det ikke skjedd.. Jeg passer alltid på å ha kjøkkenvinduet på gløtt når jeg lager de og så varmer jeg forsiktig opp massen. Når det småputrer skrur jeg ned temperaturen og rører forsiktig massen sammen sånn innimellom. Så lar jeg det putre på lav varme i ca 1 time. Mine fudge blir ganske lyse, men det kan jo være for at jeg er litt beskjeden med vaniljepulveret kanskje? Tar en t-skje, men har til nå brukt en i plast som barna spiste av når de var små.. Kanksje det er litt lite, så skal ta i litt mer neste gang. Sist gang jeg lagde de skulle jeg ha sjokoladebiter i, men selvfølgelig (og ikke helt uventet) så smeltet jo denne sjokoladen i den varme karamellmassen.. Jeg så her oppe at du brukte 70% sjokoladepletter eller hva det var, er det slike som selges i dagligvare? For de smelter vel ikke selv pga varme?

 68. Hege sier:

  Hei Cecilie 🙂
  Superfin og inspirerende blogg!
  Jeg prøvde denne oppskriften, da vi er flere karamell-elskere i familien. Resultatet ble bra, rent estetisk, men jeg ble litt skuffet etter å ha delt opp og pakket bitene sirlig inn i cellofan….de smakte kun rent smør?! Har gått noen runder med meg selv, og er fortsatt overbevist om at jeg har fulgt oppskrifta til punkt og prikke….Brukte ekte meierismør….Ser jo at det er bare positive tilbakemeldinger, så skjønner liksom ikke dette.
  Tips? 🙂

 69. Hege sier:

  Okei, takk for svar – da prøver jeg det neste gang.

  Bountyen fikk i hvert fall bein å gå på, nam nam!! 😀

  Ha en fin dag 🙂

 70. Funker det ikke med matfløte? Idioten meg tenkte helt feil og hev oppi matfløte… Haha

 71. Helene Magdalena sier:

  Hei
  Fikk bloggen din anbefalt av en venninne 🙂
  Jeg tåler ikke vanlig sukker, og ikke så godt heller laktose så jeg lagde oppskriften med 50gr smør og erstattet resten med 3ss kakaosmør (med mye gode næringsstoffer også) og 2ss kokosolje
  Brukte også laktosefri fløte. De smaker helt himmelsk 😀 Stivner litt fortere enn de med smør så måtte bare passe på 🙂

  God jul!

 72. Camilla sier:

  kan man bruke vita hjertego lett smør? 🙂

  • Uææææ! hehe 🙂 Jeg aner ikke hvordan margarin fungerer, men jeg gjetter på at det ikke funker så godt? Hvis du får tak i smør, ville jeg heller prøvd med 25-50 gram, hvis det er mengden smør du synes er for mye 🙂

 73. Rita sier:

  Hei 😉
  I går kveld kokte jeg for første gang en porsjon med fugde. Brukte en hel papp fløte (3 dl). Kokte den nok ca 3 timer !! Skilte seg en aning mot slutten,men pisket den lett sammen igjen. Tok i mørk sjokolade og paranøtter. Ble veldig gode,men fikk en sånn flyktig følelse,minnet litt om gammeldags issjokolade.Er det sukrinen som gjør dette? Den er jo spesiell hvis en smaker!!

 74. Marit sier:

  OOhh! Dette ser jo nydelig ut!

  Jeg lurer på om sukrinen har noen kjemisk funksjon (slik som sukker ofte har), eller om jeg trygt kan bytte den ut med litt stevia?

  • Jeg har ikke prøvd med stevia. SUkrin har ikke samme funskjon som sukker som gjør at det blir seigt, og jeg er faktisk ikke sikker på om det er fløten alene som gjør at dette blir til fudge. Prøv!

 75. Trollemor sier:

  nå lagde jeg disse for 3 gang. Første gangen var sånn passe ok… men ganske salte. Ikke så veldig fast etter nedkjøling. 2 gangen brukte jeg usaltet smør, karamellene ble ikke brune nok, og ganske tam i smaken. både første og andre gang var det et STORT problem at røren skilte seg hele tiden. Men 3 gangen ble de perfekt! Jeg smeltet smøret og rørte det tykt med sukrinen. så hadde jeg i fløten og kokte opp på svaaaaaaak varme hele tiden. rørte to ganger. Jeg tror varmen har alt å si her,da den skiller seg lettere dersom det er «for» varmt virker det som..
  Men denne gangen ble de altså fantastisk gode, med masse nøtter inni 🙂

 76. Christin Rose sier:

  Hei, jeg har prøvd å lage disse for andre gang nå. Første gang skilte den seg litt og ville ikke stivne. Andre gang skilte den seg ikke, jeg lot den småkoke på 1 i litt over en time, røren så bra ut. Men heller ikke denne gang stivner den skikkelig i kjøleskap. Det er ikke slik at det går an å dele den opp.. Hva kan det være jeg gjør feil? Burde jeg prøvd å kjørt den sammen med blender etter koking? Skal den kjøles helt ned i romtemperatur FØR den skal i kjøleskap? Er så ergelig, jeg har så lyst å smake de, lukter sååå godt i huset 😉

 77. Katrine sier:

  Jeg laget disse flere ganger for lenge siden, og alle gangene skilte det seg. Prøvde da ikke på en lang stund, men har lagt dem tre ganger etter det og det har gått fantastisk alle gangene! Smaker bare så nydelig, mmm<3 Klarer ikke holde fingrene fra fatet!! I dag laget jeg trippel porsjon slik at hele familien skal få til jul! De er pakket inn fint og klar til å serveres til jul, gleder meg! Jeg bruker salt smør, og elsker det. Drysser og på masse sjokoladeknapper søtet med stevia, namnam! Jeg vet ikke hva jeg har gjort galt de andre gangene, men jeg skal iallefall fortsette som jeg har gjort nå og håpe det går bra i all tid framover. Elsker boken din Cecilie og spesielt denne oppskriften!:) Det er nok min favoritt!

  Klem Katrine

 78. Tilbaketråkk: Fudge med peanøtter & sjokkis | Naturlig Mat

 79. Gunn-Tone sier:

  Laga disse for første gang no i helga og resultatet vart skremmande godt. Måtte koke nesten dobbelt så lenge for å få farge. kanskje eg brukte for lite varme.. Eg grovhakka ein liten neve peanøtter og tre ruter 70%sjokolade og hadde i botnen av forma før eg tømde massen i.( massen hadde tendens til å dele seg mot slutten, men det var ikkje noko problem å røre den sammen igjen ) Om dei faktisk vert betre dess lenger dei står i kjøleskapet, eller om det er eg som berre likar dei betre og betre er uvisst men at dette vert laga igjen…. og igjen …..og igjen er sikkert! 🙂

 80. Kari sier:

  Bruker du her helt vanlig vaniljepulver?! 😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s