Kontakt

Hvis du har spørsmål du ikke vil legge i kommentar-feltet, kan du kontakte meg her:

cbratli@yahoo.no

Reklamer

110 svar til Kontakt

 1. Cathrine sier:

  Hei,
  En veldig fin og interessant blogg du har. Jeg har selv begynt med lchf i år, dvs begynte vel sånn ordentlig for 2mnd siden. Dette fordi jeg har hatt stort søt behov, og ønsket å gå ned litt i vekt og at jeg har hatt ett vanskelig forhold til mat i mange år. Jeg har ikke gått så mye ned i vekt, men føler meg mye mindre oppblåst, mindre søt behov og egentlig mye bedre.
  Men jeg lurer på en ting ift sukker, bruker du suketter? og drikker du melk? Jeg drikker en del kaffe med melk, og vet ikke om det er en av årsakene til at jeg ikke går ned i vekt?
  Spirulina, vil du anbefale dette ? Jeg har lest det du skrev og det var veldig spennende

  • Hei og velkommen 🙂 Du, jeg har brukt suketter inntil nå nylig. Jeg har ikke drukket så mye te, så jeg har ikke tenkt så mye på det. I sommer bestilte jeg stevia (både pulver og dråper med smak), og nå bruker jeg bare dette. Selv om jeg av og til drikker pepsi max, prøver jeg å være litt forsiktig med kunstig søtning. Melk og melkeprodukter kan være en årsak, ja. Selv om melk inneholder under 5 karber per dl, blir det fort mye hvis man drikker mye. Det anbefales ofte å prøve med litt fløte el blande fløte og vann i stedet. Jeg har hatt god effekt av spirulina, men vet jo ikke hvordan det vil være for andre ;);)

 2. Tina sier:

  Hei Cecilie,
  Har tenkt meg en tur til Sverige, er det noen ting som det er lurt å kjøpe der på Helsekost feks? Mener jeg har lest et sted at det var rimliger, og none tips til hva kjøpe men finner det ikke igjen.

  Ha en strålende helg 🙂

  klem Tina

  • Heia 🙂
   Jeg vet ikke helt, altså. Sukrin og cocosa er ikke billigere. Endel vitamintilskudd er jo litt rimeligere, men da spørs det hva du er ute etter. Ellers er det jo proteinpulver osv som er mye rimeligere 😉 Jeg vil også til Sverige!

   God klem 🙂

 3. Janne sier:

  Hei på deg 🙂

  Jeg lurer bare på hvor mye karbo det er i det snopet du lager? (vaniljetopper og mintsjokolade) ser jo bare så utrolig godt ut 🙂 Går på ketolysekuren, kan jeg spise disse da??

  • Tja… jeg regner jo aldri ut siden jeg ikke teller karber. Men dette er jo små godterier, og generelt er det lite karber i de. Det eneste er sjokoladen. Jeg bruker 70%, du bør kanskje bruke 86%? Vaniljefudgen er derimot helt ok på ketolyse også, så lenge du ikke overspiser 🙂 Vaniljetoppene er forøvrig gode uten sjokolade på, og da er det jo færre karber! I oppskriften på vaniljekremtoppene er det jo cirka 3 karber hvis du holder sjokoladen utenfor. Og oppskriften rekker til cirka 20 små topper! Mintsjokoladeoppskriften inneholder vel knapt 1 karb hvis du holder sjokoladen utenom. Så det spørs hvilken sjokolade du bruker, OM du bruker sjokolade, og hvor mange du spiser. Men dette kan absolutt være en løsning på ketolyse!

 4. Hooney sier:

  For en bra artikkel:

 5. Hei og hopp! Hver uke skal vi presentere ulike blogger på lillemaane.no

  Denne uken valgte vi ut din!

  Sjekk lillemaane.no

  Ha en flott uke – beste hilsen Jan

 6. Trude sier:

  Hei 🙂

  Hvorfor skal man ikke spise planteoljer og margarin? Er ikke det fett da?

  • Jeg er ikke utdannet innen dette, og må nesten henvise deg litt videre. MEN selv om dette er fett, så er det ikke fett som er rett sammensatt for kroppen, særlig ikke i forhold til omega3 -omega6 balanse. Jeg synes denne artikkelen er grei å lese om emnet: http://www.expressen.se/halsa/1.2302894/lar-dig-hitta-ratt-fett
   Om margarin heter det gjerne at det ser ut som skokrem før det tilsettes gulfarge. Jeg vil ha naturlig mat med god balanse – slik at kroppen min kommer i balanse.

   Hvis du søker på margarin hos kostdoktorn.se, kommer det opp mange, mange artikler om emnet!

 7. Therese sier:

  hei hei

  Tusen takk for en flott blogg 🙂 Leste et sted her inne at du pleier å lage lavkarboknekkebrød, har du oppskriften på denne???

 8. Hilde sier:

  Hei,

  jeg skal lage en dessert (se vedlagt) hvor en skal koke sukkerlake. Tenkte jeg skulle bruke sukrin, men er usikker på hvordan det «oppfører» seg når en koker det. Har du prøvd det?

  http://snakk.klikk.no/Oppskrift/Mørk+sjokolademousse+med+mascarponekrem/10551284?ReturnUrl=o_Dessert

  Ellers leser jeg bloggen din med stor interesse 🙂

  Mvh
  Hilde

 9. hilde sier:

  Hei,

  jeg skal lage en dessert (se vedlagt) hvor en skal koke sukkerlake. Tenkte jeg skulle bruke sukrin, men er usikker på hvordan det «oppfører» seg. Har du erfaring med det?

  snakk.klikk.no/Oppskrift/Mørk+sjokolademousse+med+mascarponekrem/10551284?ReturnUrl=o_Dessert

  Ellers leser jeg bloggen din med stor interesse!

  Mvh
  Hilde

  • Hei! Jeg tror ikke du får kokt det til sirup. Sukrin får ikke den seigheten som sukker får! Du klarer nok å lage mousse ved å røre sukrinen rett inn i eggeplommene – en ss per plomme. Eller kutte ut sukrinen, sjokolade er jo søtt i seg selv 🙂

 10. Henriette Magnus sier:

  Heihei ! 🙂
  Kjempefin blogg du har. Jeg driver selv og lager masse lavkarbo oppskrifter selv, men har gått litt tom for ideer, men nå kommer inspirasjonen tilbake 😉 Tusen takk skal du ha!
  Ha en fin dag videre!
  Henriette

 11. Nils Svampebob sier:

  Hei lavkarbo!

  Etter at min samboer valgte å vende helt over til LCHF, har jeg også blitt påvirket til å kutte karbohydratene. Jeg har i løpet av svært kort tid fått en mye bredere kunnskap og forståelse av den maten jeg i lang tid har inntatt. Selv ønsker jeg å velge en mer gradvis omlegging til LCHF, både med tanke på at jeg gradvis inntar med kunnskaper om dette kostholdet og samtidig at matvarene byttes ut til lavkarbo. I tillegg er jeg av den typen som mener det er mer riktig for kroppen å legge endringer både i trening og ernæring over lengre tid, og selvfølgelig lytte til kroppen. Ved en slik gradvis overgang er det vanskelig å finne balansen mellom mengde inntak av fett og kalorier. Vil jeg kunne risikere å gå opp i vekt om jeg over tid inntar mye fett og «mye» kalorier (sett i forhold til LCHF)? Og vil en gradvis omlegging kunne forebygge den slitsomme «omleggingsfasen»? Har du noen gode lavkarbo-forslag til alternativ frokostblanding eller knekkebrød/rundstykker, da det er frokosten og mellommåltidene som er utfordrende for meg? Bountiene står forresten øverst på listen, for en søtmums som meg!

  Kjempefin blogg! Stå på! Håper på positiv respons!

  • Jeg skal svare deg i kveld! Litt travle dager 🙂

  • Hei svampebob 😉
   Jeg er i utgangspunktet enig i at det er fint å bruke tid på endringer. Jeg hadde imidlertid behov for full snuoperasjon. Jeg måtte bli kvitt min enorme sukkeravhengighet, og valgte å gjøre det hardt og brutalt. For mye karber – uansett kilde – ga meg nemlig søtsug!

   Jeg skjønner godt at det er vanskelig å finne en balanse. Jeg vet ikke om du skal ned i vekt? Jeg ville nok prøvd å ligge forholdsvis jevnt på kalorier, men gradvis endret fett – karbohydrat balansen. Jo mer fett, jo mindre karbohydrater, og vice versa. Det å redusere karboinntaket gradvis, kan absolutt gjøre at man unngår de tøffeste omleggingssymptomene.

   Søk på vennlige knekkebrød, krydderostmuffins, valnøttmuffins i søkefeltet mitt. Nam! Jeg vet mange spiser en blanding av korn og nøtter som frokostblanding. Jeg elsker en blanding av gresk el tyrkisk yoghurt, litt fløte, bringebær, valnøtter og litt sukrin. Det er så godt – og mettende!

 12. Ingrid sier:

  Hei

  Jeg har nettopp kjøpt boken av Annika Rogneby; Bakeglede uten sukker.
  Det jeg lurte på er om du har prøvd noen av oppskriftene der og om du vet noe ang. doseringen av mandelmelet?
  Jeg mener å ha lest at du har skrevet at når det gjelder mandelmel så man bruke mer av det i en oppskrift når man maler selv, enn om man bruker det fra funksjonell mat da det suger til seg mer væske. I boken ser jeg at hun har skrevet at hun maler mandlene sine selv. Jeg har mandelmelet fra funksjonell mat. Tenkte å prøve ut noen oppskrifter fra boken, og lurte derfor på om du hadde noen tips ang. mandelmelet. Skal jeg holde meg til målene som er oppført i oppskriftene, eller kan det være lurt av meg å minske mengden litt? Evt. hvor mye tror du kan være greit å minske?

  Håper på svar 🙂

  • Hei! Det er en flott bok, men jeg har faktisk ikke prøvd noen av oppskriftene hennes. Jeg koser meg med å lage oppskrifter selv 🙂 Men når det gleder mandelmelet fra funskjonell mat, tipper jeg at det holder med 2/3 av mengden . Jeg har surret med mine egne oppskrifter nemlig, og det er stor forskjell! Kanskje må du bruke enda litt mindre, men jeg vet ikke helt. En ting til, er at hun bruker ganske mye sukrin, og det er hovedgrunnen til at jeg ikke har testet oppskriftene hennes. Jeg bruker aldri mer enn 1 ss (15 gram) per egg/eggehvite/eggeplomme. Da unngår du den kalde smaken! Lykke til!

 13. Therese sier:

  Hellu, ser du bestiller masse fra iherb- tar du bilder av produktene og legger ut på bloggen sånn at det går ann å se åssen de ser ut??for når e er der inne så tenker e hmm er d denne tro hehe…kanskje bare e som e dum, men er ikke vant te å handle fra utlandske nettsider og er litt skeptisk 😉

  • Hei! Hvis du klikker på iherb-linken til høyre, så kan du bla deg nedover i innleggene. Jeg har vel ikke tatt bilder av innhold, men i noen innlegg har jeg linket direkte til produktet! Skepsis er bra! Men jeg har enorm god erfaring med iherb 🙂

 14. K sier:

  Hei Cecilie, jeg fant bloggen din for noen uker siden og er inne daglig nå for inspirasjon og oppskrifter. Jeg lurer på om du kan skrive litt om lavkarbo og graviditet (viss du ikke har gjort det allerede da). Jeg har nettopp funnet ut at jeg er gravid, og har vært inne på diverse lister over hva en bør spise når en er gravid. Det som går igjen da er magert kjøttpålegg, magre melkeprodukter og margarin i steden for smør. Hva sier du til det?

  Jeg begynte å kutte ut karbohydrater for 1,5 år side, men kjenner meg veldig godt igjen i innlegget du skrev for noen dager siden om at jeg spiser karbo i selskap dersom det er en pastarett og jeg skeier også ut av og til i helgene. Til hverdags prøver jeg å være flink og jeg spiser aldri brød, pasta og ris – og jeg savner det ikke i det hele tatt.

  Håper på svar fra deg!

  På forhånd – tusen takk – og tusen takk for veldig fin og inpirerende blogg 🙂

 15. Elin sier:

  Hei Cecilie! Jeg sitter og leser litt rundt på bloggen din, og fester meg spesielt ved at du sier et sted at du før du la om kostholdet, var så sliten bestandig. Hvis du synes det er greit å utlevere deg litt, kunne du ha fortalt litt mer om akkurat det (hvis du ikke allerede har gjort det ett eller annet sted jeg ikke har funnet)? Jeg kjenner meg så forferdelig godt igjen. Jeg har måttet rasjonalisere med energien sånn at jeg måtte planlegge å dra i butikken når jeg visste at jeg ikke skulle gjøre noe annet den dagen, selektere ut kun de viktigste ærendene på kjøpesenteret, støvsuge leiligheten en dag og vaske en annen, og så videre. Jeg har måttet slutte i jobber og bryte utdannelser fordi jeg ikke orket å være så sliten etter lunsj at jeg aldri fikk utrettet noe. Enda jeg ikke har snev av noen fysiske lidelser. Jeg begynner å forstå at det har mye med kostholdet å gjøre. Jeg har allerede merket forskjell etter å ha begynt å inkludere smør, fløte og h-melk i kostholdet samt kuttet ut alle lettprodukter og skjært kraftig ned på sukkerinntaket. Poteteter, pasta osv. spiser jeg lite av uansett, men noe brød blir det (grovt hjemmebakt). Jeg kunne tenkt meg å gå videre og få enda mer energi 😉 Har som sagt slitt litt i begynnelsen med å innta så mye fett, og en annen ting jeg tenker litt på er at dette kostholdet også blir forholdsvis dyrt? Det blir så mye utenomgreier som må kjøpes på helsekostbutikker, det er jo ikke akkurat veldig billig, erstatninger for brød f.eks som skal bakes med fiberhusk og mandelmel osv. Og når brødskiva skal erstattes med egg og bacon eller middag flere ganger om dagen, og man skal spise mye mer pålegg enn brød, blir jo også dette en del dyrere. Spesielt når alle ungene også vil ha den samme maten som mor spiser 😉 Hva tenker du om dette?

  Det hadde vært fint å fått høre litt om dine erfaringer, før og etter, hvis og når du har tid til det 🙂

 16. Andre sier:

  Hei Cecilie! 🙂 Har en utfordring til deg, men vet ikke om du har tid til noe utenom siden du har så mange spennende jern i ilden for tiden 🙂 Jeg la om til lavkarbo for 10 mnd. siden og har siden den gang gått ned over 40 kilo og stortrives. Har prøvd flere av dine oppskrifter på snop og synes de var toppers, men det er en ting jeg har savnet. Chocolate chip cookie dough, enten i is eller med sjokoladetrekk. Har et ønske om at noen klarer å lage en lavkarboversjon av dette og tenkte med en gang på at dette sikkert er en passende utfordring for deg en gang du har tid 🙂 Her er link til en oppskrift som desverre er langt fra lavkarbo, men man kan ihvertfall se hva som skal til. http://browniesfordinner.com/2010/08/27/chocolate-chip-cookie-dough/

  Ellers vil jeg bare benytte anledningen til å takke for en fin blogg som jeg har fulgt siden jeg starta med lavkarbo i fjor. Du har gitt meg mye god hjelp og inspirasjon 🙂 Flink er du! ❤

  • Hei, Andre! Jeg har både choco chip cookie OG isoppskrift OG forslag til å lage is med choco chip cookie dough i boka mi! Smilte godt av dette spørsmålet da! Hiv deg med i give-awayen. Hvis du vinner, skal jeg sende deg ingrediensene til deig og isoppskrift 🙂

   Takk, forresten! Jeg kjente igjen mailadressen din, så jeg vet jo at du har vært innom her før 🙂

   • André sier:

    Så bra! 🙂 Enda en grunn til å kjøpe boka da. Takk for raskt svar!

    Jeg var forresten en tur i Sverige med ungene i sommer og spiste da litt vanlig is. Greit å skeie litt ut en sjelden gang når man har vært så flink. Vi kjøpte denne og ble en smule hekta 😛

    Sjoko- og vaniljeis med biter av brownies og chocolate chip cookie dough… mektig, men farlig god! 😉

 17. Lene Sue sier:

  Hei

  En kjempeflott nettside du har!! Har holdt på med LCHF noen måneder nå, men begynte å se litt tungt på det etter som høsten nærmer seg og søte norske bær forsvinner ut av butikken og søtsuget vokser. Da var det flott å se hvor mye godt man kan lage!! Gleder meg allerede. Også kjekt i forhold til retningslinjer med barn. Jeg ser jeg gjør noen lunde det samme som deg, jeg serverer litt fullkornspasta og ris, han får selvfølgelig drikke hans favoritt — melk, osv.

  Jeg har ikke sjekket ut siden din sååå mye enda, men gleder meg selvfølgelig til bok. Det blir toppen. Det eneste jeg kunne ønske meg var et slags innlegg/snarvei til dine favoritter, da tenker jeg først og fremst på spiselig produkter, oljer, osv. Og nettsteder du bruker. Du nevner det jo titt og ofte i innleggene dine, men en slags oversikt hadde vært midt i blinken. Hva du kjøper hvor, etc…

  Takk for den kjempejobben du allerede har gjort for oss nybegynnere 🙂

  • Hei Lene! Takk for hyggelig kommentar 🙂 Du, jeg har tenkt på å lage et/flere slike innlegg, så det skal jeg gjøre. Det har en tendens til å bli utsatt, bare, fordi det tar litt tid 🙂 Men ikke fortvil angående de bærene! Det er jo masse frosne bær å få kjøpt, og jeg bruker det masse masse i oppskriftene mine. Lykke til! Takk for innspill!

 18. sonny sier:

  heisann..kjempefin side du har! 🙂 har 2 barn med masse matallergier så er på søken etter tips til mat jeg kan lage til dem. nå er det spesielt eldstetøtta som er i endel barnebursdager og da lurte jeg på om du har noen godteritips til meg? hun tåler ikke sukker og fruktose, de fleste gummigodterier som ikke inneholder sukker er jo søtet med frukt,og der blir det vanskelig! sukk 😦

  • Uff, det er jo en utfordring, ja! Jeg er ikke så bevandret i godteriverden. Tåler hun bær? Beklager hvis det er et dumt spørsmål. Men da kunne du laget gelegodteri ved å bruke oppskriften min på gele. Bounty-oppskriften min er ok hvis de liker kokos.Du trenger ikke dyppe de i sjokolade. Du kan ta utgangspunkt i oppskriften på kokosboller og smøre massen (du kan evt farge den) utover på et bakepapir i stedet. Deretter kan du skjære den i firkanter og servere som skumgodteri. Det er iallfall det jeg kommer på i farta. Det kan være lurt å ta med ungene på å lage dette, slik at de blir mer interessert i å smake! Gi meg gjerne tilbakemelding på om dette funker!

 19. sonny sier:

  takk for tips..har lagd gele av bringebær, og den ble godtatt. :)er ikke så mye fruktose i bringebær og blåbær,så d går greit.lagde bounty men d va ikke helt tingen for dem..så skal prøve å lage skumgodteri. har vært og er fortsatt en kjempeutfordring med kostholdsomlegging iogmed at de er allergisk for så mye. Men vi famler oss frem 🙂

  • Det var godt at geleen falt i smak! Ungene mine elsker bounty, men mannen min liker ikke kokossmak… Sofia, min eldste, har laget et eget snop av eggehvite, sukrinmelis og vaniljedråper. Det er kjempesøtt, ungene elsker det selvfølgelig! Hvis du vil, kan du formulere et spørsmål som jeg kan legge ut på bloggen, men da må du ramse opp hva jentene må unngå. Hvis de liker kaker, så er muffinsoppskriften min med kokosmel forresten kjempegod!

 20. sonny sier:

  ja det hadde vært supert med litt tips til spesielt middager, det kan fort bli litt ensformig. jeg har en jente og en gutt, så det jenta mi må unngå å få i seg er: fint hvetemel,melk, egg, fruktose,sukker, tomat, løk,sitrus og e-stoffer! Gutten min er litt hardere rammet så han må unngå: gluten,melk,sitrus,eple,egg,nøtter,svinekjøtt,oksekjøtt og e-stoffer. litt melk i mat og egg i bakst går bra,men vi prøver å holde det minimalt. Det at de har forskjellige allergier i tillegg til de som er felles, gjør det litt utfordrende. så prøver og gjøre det litt enklere for meg selv ved å lage en felles middag som de kan spise. så hvis noen har gode tips til meg så blir jeg superglad! 🙂

 21. Mark sier:

  Hei Cecilie! Jeg sitter og leser litt rundt på bloggen din, og fester meg spesielt ved at du sier et sted at du før du la om kostholdet, var så sliten bestandig. Hvis du synes det er greit å utlevere deg litt, kunne du ha fortalt litt mer om akkurat det (hvis du ikke allerede har gjort det ett eller annet sted jeg ikke har funnet)? Jeg kjenner meg så forferdelig godt igjen. Jeg har måttet rasjonalisere med energien sånn at jeg måtte planlegge å dra i butikken når jeg visste at jeg ikke skulle gjøre noe annet den dagen, selektere ut kun de viktigste ærendene på kjøpesenteret, støvsuge leiligheten en dag og vaske en annen, og så videre. Jeg har måttet slutte i jobber og bryte utdannelser fordi jeg ikke orket å være så sliten etter lunsj at jeg aldri fikk utrettet noe. Enda jeg ikke har snev av noen fysiske lidelser. Jeg begynner å forstå at det har mye med kostholdet å gjøre. Jeg har allerede merket forskjell etter å ha begynt å inkludere smør, fløte og h-melk i kostholdet samt kuttet ut alle lettprodukter og skjært kraftig ned på sukkerinntaket. Poteteter, pasta osv. spiser jeg lite av uansett, men noe brød blir det (grovt hjemmebakt). Jeg kunne tenkt meg å gå videre og få enda mer energi Har som sagt slitt litt i begynnelsen med å innta så mye fett, og en annen ting jeg tenker litt på er at dette kostholdet også blir forholdsvis dyrt? Det blir så mye utenomgreier som må kjøpes på helsekostbutikker, det er jo ikke akkurat veldig billig, erstatninger for brød f.eks som skal bakes med fiberhusk og mandelmel osv. Og når brødskiva skal erstattes med egg og bacon eller middag flere ganger om dagen, og man skal spise mye mer pålegg enn brød, blir jo også dette en del dyrere. Spesielt når alle ungene også vil ha den samme maten som mor spiser Hva tenker du om dette?
  +1

 22. Lene Sue sier:

  Hei……

  Jeg er så frekk at jeg kommer med enda flere ønsker jeg 😛 Fantastisk at du produserer så mye innlegg, en fryd å kikke innom hver dag. Sitter å koser meg med nylaget Bounty, dette er jeg redd kommer til å være fast inventar i kjøleskapet 🙂 «Problemet» som dukker opp når jeg prøver dine gode oppskrifter er at jeg enten må skrive det ned på forhånd (alltid noe jeg glemmer å skrive ned/ikke får med meg), eller å ha med mac-en på benken, som er fyfy. Og printer jeg ut blir det hele siden nedover med kommentarer og alt. En sånn «utskrifts-vennlig» knapp på å få ut oppskriftene i et bedre format – det hadde virkelig vært proft:-P

  • Takk for tips! Men hjelp og hjelp, jeg vet ikke hvordan jeg får det til. Jeg skal se om det går. Ellers går det an å lime teksten inn i word og så printe ut. Bountyen er supergod! Mmmm 🙂

 23. Fay sier:

  Hei, jeg gleder meg veldig til boken din kommer ut:) Kan jeg bestille den hjem, i såfall hvor legger jeg inn bestillingen? Når kommer den ut, og hva er prisen? ( kjøper den uansett hva den koster:)

 24. Jannicke Røseng sier:

  Hei! Jeg har sendt et par mailer til deg siden jeg vant en kakemiks i september:) Har ikke fått noen tilbakemelding, så jeg lurer på om mailene ikke har kommet frem? Skal på bursdag om et par uker, og da hadde det vært flott med hjemmebakte cookies:)

  • Jeg fikk en mail i går eller torsdag 🙂 Har fått rumpen i gir nå, Jannicke. Beklager så mye. Litt stresset og glemsom Har ventet på papirposer til å pakke de i, men de er ikke kommet enda. Så da får du de i julepose til uken 🙂

 25. Mari sier:

  Hei! Her var mange bra tips!! Jeg har gått på lavkarbo siden mai og gikk ned tre kilo i starten, deretter har vekten stått stille siden august. Når jeg leser her så skjønner jeg at jeg må stramme inn kostholdet litt, – for mye 70% sjokolade og nøtter i hverdagen. Samt Pepsi Max. Dette må bli lørdags-kosen. Jeg har begynt å trene mye mer enn før. PT på Elixia m styrketrening to ganger i uke. Beinhardt, men veldig bra! I tillegg kardotrening og gåturer på kvelden. Bra tips at man bør passe kaloriene også.

 26. Anne-Kariin sier:

  Hei,
  den nye kokeboken din, inneholder den bare bakeoppskrifter, eller er det alt fra desserter, snop, bakverk o.a.?

 27. Hilja sier:

  Gratulerer med bok!
  Jeg har kjøpt den, slukt den og nå venter masse hærlige bakedager.
  Lykke til videre!

 28. Therese sier:

  Nå har e testa fudgen med paranøtter og sukkerfri mørk sjokolade fra funksjonell mat – og den blei veldig god….første biten var e litt skeptisk, i og med litt rar smak av sukrinen- men så blir den bare bedre og bedre 🙂 har du prøvd å lage den med tagetesse??? Eller brukt d søtstoffe i noe? Lurte bare på bismak og evt mengde iforhold te sukrin…. 😉
  Uannsett tusen takk for en super bakebok – gleder meg te å prøve flere oppskrifter 🙂

 29. Kristin sier:

  Hei. Veldig fin og delikat bok, gratulerer! Franske makroner er jo ett bakverk for seg selv… Dine ser jo nydelige ut, vet ikke om jeg tør prøve…. 🙂 Blir de virkelig sprø utenpå og seige inni? Har du her brukt skåldete mandler eller mandelmel fra Funksjonell mat?

 30. Ann Kristin Pettersen sier:

  Hei! Jeg er helt ny i lavkarbo-verden. Har noen spørsmål. Hvor får man tak i kokosmelk?Kan man bruke delfiafett istedenfor kokosolje? Takk for en herlig kokebok :O)

  • Takktakk 🙂 Kokosmelk kjøpes på butikken. Jeg anbefaler santa maria eller blue dragon sin! Man kan vel strengt tatt bruke delfiafett, men kokosolje er i en særklasse ift kvalitet. Jeg hadde heller bestilt rimelig kokosolje fra USA, men samtidig vet jeg ikke nøyaktig hva delfiafettet er laget av. Men det er nok en hardere type fett, slik at du må være obs på det. Hvis du skal lage BOunty kan du egentlig sløyfe kokosoljen, altså 😉

 31. Ellen sier:

  Hei.

  Kjempe flott blogg du har! Kjøpte boken din her om dagen, og der var det mye godt, og fristende:) Kjempe fin bok, gratulerer. Tenkte jeg skulle lage litt konfekt og små sjokolader å gi bort i julegaver, som litt sunn snack. Men lurer på om du vet hvor lenge de holder seg? Holdbarhet osv..

 32. Hei Cecilie. I dag har jeg prøvd en av oppskriftene fra boka. Det var Mandelbollene. Men de ble fryktelig tørre. De hadde vært kjempegode om de ikke var så tørre, for smaken var det ikke noe galt med, men greide ikke å spise mer enn en halv pga den var så tørr. Er det noe jeg kan gjøre for å få de mer myke og saftigere? Skal lage Bounty imorgen, gleder meg. Ett annet spm. Ser du handler på Iherb. Hvor mange dager tar det fra du bestiller til du får det i posten? En ting er hva de skriver at det tar enn hva det i virkeligheten gjør, hehehehe.. (erfaring fra andre typer nettbutikken overseas) Håper nemlig at jeg rekker en bestilling i god tid før jul.

  • Brukte du kvernede mandler? Ikke mandelmelet fra Funksjonell Mat? Synes det var rart, jeg har lagd de mange ganger! Vet ikke -kanksje mer creme fraiche? Når jeg bestiller rimeligste frakt tar det 11-14 dager. Bestill nå! DHL-alternativet bruker 2-5 dager!

   PS: Mannen min er venn med deg på facebook, og sitter og snoker i dine spillelister på Spotify akkurat nå 😉

 33. Mari sier:

  Hei

  Kan man lage kokosmel ved å male kokosmasse? Vil det da funke i muffins etc?

 34. Hehehehe, ja vi gikk på samme skole på barneskolen. Kjenner deg fra ett eller annet sted som ikke har med Einar å gjøre, men klarer ikke sette fingeren på det. Tenkte at, jammen, hun der har jeg fra ett eller annet og visste navnet ditt. Er du opprinnelig fra Horten? Brukte mandelmelet fra funskjonell mat ja… var den feilen jeg gjorde kanskje… Blir de mer saftige av å kværne mandlene selv altså… Da får jeg prøve på nytt. Mandel er mandel tenkte jeg og var det jeg hadde i hus :p hehehe… Håper du finner noe du liker på listene mine da. MÅ ha musikk rundt meg hele tiden. Avhengig. hehe. Nå spiller jeg mye Burhan G, men han er ikke på Spotify tror jeg. Anbefaler sangene Søvnløs, Tættere på himlen hvor han synger med Nik&Jay, Kun dig, Mest Ondt. Er på dansk, men han er nyydelgi å høre på, så beroligende stemme. Tror jeg skal ta meg en bestilling fra Iherb da ja. Blir nok DHL hvis det ikke er altfor dyrt. Har fått varer fra Kina på 2 dager med dem.

  • Jeg er opprinnelig fra Horten, og har bodd her nesten bestandig (minus 5 år i Oslo). Jepp, det er feilen. Puh! Hjemmelaget mandelmel brukes i de fleste oppskriftene, og i noen få bruker jeg det fra FM, og da er det presisert. Har du ikke lest side 10? 😀 😀 Her er det Einar som er mest musikkfrelst 🙂 Eneste danske sangen jeg kan er Jeg kaller på deg!

   DHL er blitt dyrere enn før, det beregnes utifra vekt, men du kan velge fraktalternativ før du bestemmer deg!

   • Da har jeg nok deg fra en eller annen sammenheng, er bare 1 års alderforskjell på oss og vi har 11 felles kjente på fb. Horten er ikke så stort, hehehe.. Sofia går i allefall ikke på Granly, i følge guttungen. Skal lage bollene igjen nå, MED kvernet mandler, hehehe….Joda, har lest siden (måtte sjekke sida) men klarer ikke huske alt :p Nå har jeg en solid pose mandler i hus, så da skal det nok gå bra.

   • Hun går på Nordskogen 🙂 Jada, vi har nok sett hverandre et sted! Du, jeg gjorde faktisk samme feil en gang selv med bollene. Jeg husket nemlig ikke hva slags mel jeg hadde brukt selv 🙂 Lykke til, da!

 35. silje sier:

  For en flott side og blogg du har! Det er veldig spennende og inspirerende å «stikke» innom denne siden, som jeg nettopp har oppdaget:) Jeg går ikke direkte på lavkarbo, men jeg har cøliaki og laktoseintoleranse, så da er jo mye av dette supert for meg også:) Jeg har nå anskaffet med boken din, og jeg må bare si gratulerer! Jeg satt og koste meg fælt mens jeg leste den, og måtte sporenstreks teste noen av oppskriftene, som var nydelige!:) Det blir testing av flere oppskrifter herfra, det er sikkert. Et spørsmål: I noen av oppskriftene er det cottage cheese. Siden jeg har laktoseintoleranse, er det noe annet man kan erstatte det med, tror du? En annen ting, når du sier smeltet smør, er det da meierismør du tenker på da? Ikke margarin? Det går kanskje an å erstatte noe av det med cocosa f.eks?

 36. Hei igjen Cecilie… jeg lurer på en ting. Har laget marsipan både av mandelmel og nøtter. Det er jo sukrin i dette. MEN….jeg takler dårlig at det knaser mellom tennene pga sukrin. Kan jeg bruke sukrinmelis istedet? Eller annen type søtstoff? Får helt noija av den knasende følelsen av sukker/sukrin…grøss, hehehehe…..

  • Sukrinmnelis!! Har du brukt mine oppskrifter? Det står vel melisen i de? Nei, vi liker ikke knasing 🙂

   • hahahaha, ja der ser du… (FLAU) jeg ser at jeg har blingsa og sett på oppskriften som lå side om side… der er det sukrin…blæææh..tror jeg skal legge boken vekk noen dager jeg…og finne brillene mine. Men nå er jeg snart tom for Bounty, både gubben (som ikke liker «butikk bounty» og minsten elsker den, så den fikk jeg ikke ha i fred. Har 3 biter igjen… Så den må jeg lage imorgen….

 37. Mona sier:

  Hei, jeg har lest Fristende lavkarbo og det er mange spennende oppskrifter som jeg har lyst til å prøve. Imidlertid har flere i vår husstand intoleranse mot egg. Er det noen måte vi kan erstatte egg på i oppskriftene?

 38. andemora sier:

  Hei! Jeg har fulgt bloggen din en god stund nå, og den er en av mine favoritter. Jeg elsker måten din å presentere stoffet, både skriftlig og i bilder. Jeg bestilte boken din med en gang den kom ut (vanligvis kjøper jeg ikke bøker før prisen har gått ned litt) og jeg ble ikke skuffet. Jeg lagde flere av konfektene til jul, bounty, troika og mintkuler. Jeg har også forsøkt andre oppskrifter. Det lyse brødet med mandelmel og kokosmel syns jeg fikk litt merkelig smak,men jeg tror det passer meg bedre med bare kokosmel.

  Idag prøvde jeg dine pannekaker på kokosmel, å halleluja! Nå vet jeg at mitt lavkaboliv virkelig vil vare evig! Så nydelige! Spiste til middag med blåbær og sprøstekt bacon, og resten ble kvelds med masse seterrømme og en dæsj bringebærsyltetøy uten sukker. Det ter noe av det beste jeg har smakt på lenge! Har prødv forskjellige oppskrifter uten å bli helt fornøyd, men dette var innertier! Du skriver i boken at du får tre kaker av røra. tror jeg lagde fire, og det passet min mage med halvparten pr. måltid.

  Tuse takk!

 39. Sofia sier:

  Hej!

  Tack för en kjempefin blogg!

  I din blogg kan man ibland läsa att du handlat från iherb? Jag undrar om du vet om det som de säljer som «Psyllium husk powder» är samma sak som i Sverige/Norge säljs som Fiberhusk? http://www.lindroos.net/produkter/glutenfritt/fiberhusk

  Med vänliga hälsningar
  Sofia

 40. Mads sier:

  Jeg plages med å finne noe lettvint og spise om morgenene som er lavkarbo.

  Har du noen tips til lettvint/rask lavkarbo frokost?

  • Jeg plages med å få i meg frokost… Avokado med reker og majones, enkel omelett, middagsrester, smoothie. Jeg har bestemt meg for å teste ut en uke med å starte dagen med smoothie laget med avokado og bringebær. Jeg er egentlig ikke sulten om morningen, men tror kroppen egentlig ønsker seg en annen start enn dobbel espresso med fløte. Skal finne fram en oppskrift jeg kan legge ut. Klikk deg inn på lunsj-kategorien, kanskje du finner noe ok der?

 41. Tina sier:

  Hei.

  Jeg lurer på hvilke type kokosmelk bruker du/vil du anbefale. Var ute og skulle kjøpe kokosmelk i stad, men det var jo så altfor mange å velge mellom, så jeg gikk hjem tomhent :/ :/

 42. Line sier:

  Hei!
  Først og fremst vil jeg bare si tusen takk for at du har valgt å dele så mange flotte oppskrifter med oss på blogg og i bok. Jeg fikk boken i julegave og har vært totalt oppslukt i den siden. Jeg baker selv mye, og har både prøvd ut en del av oppskriftene i boken din og fått inspirasjon til å lage mine egne. Det jeg derimot lurer litt på er dette med sukrin og hvor mye man egentlig kan spise av det?? På baksiden står det 100g karbo pr 100g vare, og det er jo like mye som vanlig sukker og melis! Men kan man spise så mye man vil av dette siden det ikke påvirker blodsukkeret? Sist helg lagde jeg og kjæresten kokosmuffinsene fra boka di, og de var suuupergode! Men er de ikke usunne i det hele tatt? Kan man spise disse til hverdags uten dårlig samvittighet?

  Og hvor får man forresten kjøpt vaniljepulver? For det er vel ikke det samme som vaniljesukker?

 43. Nina Planting Mølmann sier:

  Heisann.
  Jeg har laget mange av oppskriftene i boka di, og er mer enn begeistret. Jeg lurer på hvordan du oppbevarer de forskjellige kjeksene? Hvor lenge holder de seg, og kan de fryses?

  Takk for flott bok med geniale oppskrifter 🙂

 44. Line sier:

  Hurra!! I dag fikk jeg boka di i posten:) Den var like flott som jeg hadde håpet på! Gleder meg til å prøve meg fram med alle de spennende oppskriftene dine.

 45. Daniel sier:

  Hei. Finnes boken din oversatt til tysk eller engelsk?

  Daniel

 46. Mona sier:

  Hei! Det er mulig svaret finnes et sted på bloggen din, jeg har ikke rukket å lese hele..! Men et spørsmål: når du skriver på noen av oppskriftene dine i boken at du har brukt madelmelet fra funksjonell mat, er det da det fettreduserte? For de skoldede, malte mandlene som ikke er fettredusert heter vel ikke mandelmel? Jeg synes madelmel kan bli litt tørt noen ganger:)
  Til slutt: nydelig bok!

 47. hildegunn stavnes sier:

  Hei Cecilie!
  Har akkurat kjøpt boken din, herlig lesning. Nå gjenstår kun å forsøke segpå noen av dine godbiter. Jeg lurer på: Bruker du alltid meierismør når du bruker «smør» – eller kan jeg bruke soft flora av og til istedet for meierismør? Hildegunn

 48. Anette Blyverket sier:

  Hei!
  Jeg har akkurat lagt meg og får ikke sove. I kveld bakte jeg et herlig brød som jeg tåler (for aller første gang), nemlig ditt brød. Jeg bakte også knekkebrød som jeg tåler, ubeskrivelig gode, dine knekkebrød. Jeg har bakt snacks og andre ting fra boken din siden jeg kjøpte den og mitt liv har forandret seg. Jeg har slitt med helsen siden jeg var liten, fått diagnosen Candida for mange år siden.Trøtt,sliten,vondt i kroppen, ubehag i mage, vektøkning osv «du må ikke spise gjær, gluten, sukker eller hvetemel». Lettere sagt enn gjort. Det ble en umulig livvstil, som resulterte i en dårlig livskvalitet. Ja, også var det det at jeg ikke fikk sove her nå 🙂 Det er fordi jeg ikke får slått meg til ro før jeg har fått takket deg for å ha gitt meg en god livskvalitet, for å ha gitt meg livet! Takk og lov for at min venninne fant din bok, og for at vi kjøpte den. Takk for at du bruker din tid på å lære meg hvordan jeg kan leve og få en god helse!

 49. Hei hei. Har et spørsmål. Har fått beskjed av legen om at jeg må over på Paelokosthold ( steinalderdietten) lurer på hvor ulikt det er fra lavkarbo?

  • Veldig artig at du spør. Jeg har tenkt at jeg skal skrive om dette nemlig, og har lest meg litt opp på det. I utgangspunktet er det ganske likt. Jeg har sammenlignet den primale pyramiden i boka Naturlig mat og rådene til Kostdoktorn. Rådene er svært like. Basen er: unngå sukker og gluten. Spis kjøtt, fisk, fjærkre, egg, grønnsaker og naturlig fett. Altså ekte, næringsrik mat.

   Deretter anbefaler man frukt i moderate mengder innen paleo og som godteri innen lavkarbo. Fete meieriprodukter som er upasteuriserte innen paleo, mens innen lavkarbo kan du benytte deg mer av det – hvis du tåler det. Ikke drikke melk, men bruke fete meieriprodukter i matlaging.

   Rotgrønnsaker i moderate mengder inne paleo, mens innen lavkarbo skal man prøve seg fram om man tåler det.

   Et nybegynnertips som gis på lavkarbo, er maks 5 gram karber per 100 gram. Innen paleo gis det ikke slik retningslinje. Jeg følger heller ikke den. I følge retningslinjene og hva jeg kan lese meg til; er det mindre meieriprodukter, mer bær, frukt, tørket frukt, honning og rotgrønnsaker på paleo. Lavkarbo gir rom for mer bær, frukt og rotgrønnsaker utifra hvor aktiv du er og målet med å legge om kosten. Strikte lavkarbere bruker ingen form for søtning og baker aldri. Paleo baker med banan, avokado, dadler ol. Vi mindre strikte lavkarbere baker med sukrin, stevia, tagatose el. Forøvrig anbefaler begge å velge økologisk når man kan.

   Alt i alt synes jeg personlig at vi bør fokusere mer på likhetene. Det store bildet er iallfall; spis ren mat. Kutt ut ris, pasta, potet, brød, sukker. Velg fullfete produkter, og ikke skjær bort fettet på kjøttet.

   Så spennende at legen din anbefaler dette!

   • Det legen var redd for med tanke på lavkarbo var at inntaket av fett var litt høyt, men det gjelder jo mest lchf. Føler selv det er lettere å følge lavkarbodiett med mindre inntak av fett. Finnes flere oppskrifter bl.a. Det som legen tenkte mest på var at jeg ikke tåler gluten,sukker og laktose. Og at det var det viktigste for meg.Ser for meg at det da går an å gå på lavkarbo.

    Steviosa og sukrin anbefalte hun i samråd med ernæringsfysiolog som søtning til baking osv. Greier meg ikke uten baking.

    Det som er viktig er jo at jeg skal klare å legge om å leve med det resten av livet.

 50. ingvill sier:

  hei cecilie. eg lavkarbo kunn for mennesker som ønsker å gå ned i vekt? eg ønsker mer energi i hverdagen. men ønsker å kutte sukker og få mer enegi , lei av å vare trøtt og slapp hele tiden. men ønsker ikke å gå ned i vekt da g alllerede er for lett 🙂 er da dette noe for mg

 51. Siw sier:

  Hei. Du har en flott og inspirerende blogg😊 Jeg endret mitt kosthold i november 2013 og din blogg er en stor inspirasjon for meg. Nå er det mange som spør meg etter oppskrifter som jeg bruker og i den forbindelse så har jeg akkurat startet en blogg selv.. Noen av oppskriftene jeg bruker har jeg funnet hos bla.deg. Er det iorden at jeg legger ut disse oppskriftene på min blogg om jeg linker til deg? Jeg er helt ny i denne bloggverden og er usikker på om det er lov å dele andres oppskrifter? Min blogg heter http://www.matfoross.blogg.no .Ser frem til å høre fra deg.

 52. Ingebjørg Weiss sier:

  Hei Cecilie! Har hatt stor glede av boken din «Firstende lavkarbo», ikke minst pavlovakaken (stor favoritt), alle kremene og brødene. Nå skal jeg imidlertid flytte til Sveits og har sendt avgårde fyttelasset. Og her sitter jeg og mangler plutselig oppskriften til brødet som moren din bruker. Boken er i flyttelasset. Husker cottage cheese, valnøtter, mandelmel, havregryn, cocosa og egg – men mengdene? Kunne du hjelpe meg?
  Mvh Ingeborg

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s