Om Cecilie

Jeg er 37 år gammel, er gift og har tre barn. For fem år siden la jeg om kostholdet. Jeg var lettere overvektig, hadde lite energi, og magen var i kraftig ubalanse.

Jeg la om til lavkarbo etter en telefonsamtale med mine foreldre. Da hadde de fulgt lavkarbo i en uke, og var så fornøyde og opprømte. Jeg hadde lest mye om lavkarbo på forhånd, men visste likevel ikke helt hvordan jeg skulle starte.

Min mor er helsesøster, og hadde satt seg godt inn i emnet før mine foreldre la om kostholdet. I løpet av samtalen vår, kjente jeg at noe endret seg inni meg. Jeg følte at det var en omveltende samtale – og det var det! Dagen etter la jeg om kostholdet.

Etter bare et par uker merket jeg store endringer i kropp og sjel. Jeg gikk ned i vekt, eksem jeg hadde forsvant, jeg sov bedre – og jeg følte meg gladere og mer energisk. De to siste ordene betyr alt i verden for meg! Glede og energi! For en fantastisk gave jeg fikk!

45 svar til Om Cecilie

 1. Tilbaketråkk: Tips til omlegging av kosten | Sunne & søte lavkarbofristelser

 2. Ragnhild sier:

  Godt å oppdage bloggen din Cecilie. Entusiastisk, nøktern og inspirerende. Du holder deg godt til det det gjelder, nemlig erfaringer med lchf, kost og livs-stil. Jeg er enig i at man skal finne ut sin egen vei når det gjelder denne kosten. Men lchf er lchf og ikke noe man smetter inn og ut av og bruker iblant alle utskeielsene sine forøvrig. Dette synes jeg bloggere på lchf skal være bevisste på. Og du skriver så bra om faren ved å spise for mye kolydrater. Vi er mange som lett trigges av dem og overspiser (eks. nøtter/sjokolade). Vet du, jeg også kjenner at (jeg spiser lett for mye av den) – mørk sjokolade ikke er så godt for magen min. . Kanskje fordi jeg drikker litt mye kaffe i tillegg – «forbedringspotensiale» ! Det var forfriskende å
  «dette» innom deg. Lykke til videre.

  • Tusen takk for den flotte kommentaren, Ragnhild! Et stort kompliment! Ja, det er ikke vanskelig å lære seg å lytte til kroppen når den reagerer sånn på sjokolade!

   Dett gjerne innom igjen 🙂 Velkommen skal du være 🙂

 3. Lisbeth sier:

  Hei Cecilie!

  Vil bare si at jeg liker bloggen din veldig godt! Den er inspirerende,»hverdagslig» og en blogg jeg vil følge daglig ;-).
  Det er godt når man finner blogger hvor man kan kjenne seg igjen og tenke «akkurat sånn har jeg det og.»

  Lykke til!!
  Jeg gleder meg til fortsettelsen!

  Lisbeth

 4. Oda sier:

  Følger resten av familien din, altså mann og barn også dette? 🙂

  • Nei, de spiser mer moderate mengder karbohydrater. Mannen min skal kutte ned på melprodukter nå. Jentene får stort sett moderate mengder med kornprodukter, begrensede mengder sukker og fri tilgang til lavkarbomat 🙂

 5. Ghassan sier:

  Excellent blog, Cecilie!
  Happy (Low Carb) New Year to you!

 6. Ghassan sier:

  Just name the day .. might need to book more hours, though.. I REALLY want to learn a lot about this low carb thing.. sounds fascinating

 7. Hei Cecilie, flott blogg! Tenker jeg kommer innom her både titt og ofte. Lykke til med løping i september, kjempetøft;)

  • Tusen takk, så hyggelige ord! Og for en flott blogg dere har også! Jeg har ikke sett den før, men skal jammen følge den. Bli gjerne med å løpe i september 😉

   • Hei Cecilie, så hyggelig at du syns det;) Takk for invitasjon til løpings, artig med noen som drar i rett retning. På min, hvaskalmankalledet….labberunde i dag kjentes det ut som jeg var et stykke fra halvmarathon. Men….det er jo viktig og sette seg mål…:)

   • Det er kjempeviktig! Om ikke i år, så kanskje neste år 🙂 Ja, det synes jeg virkelig, den ser jo så proff ut også! Har du blogget lenge?

 8. Hei, litt trege svar her, ja:) Har blogget siden august i fjor. Startet som en «få- mer- stell- på- middagen- prosjekt», men synes jo nå det er skikkelig skøy. Ikke minst å komme i kontakt med andre med like interesser:)

 9. Hej fra mig
  Jeg har med interesse læst lidt på din blog, da jeg i øjeblikket kigger mig omkring efter de bedste kostråd for løbere. Og det er jo meget individuelt. Jeg lever ikke efter lavkarbo, men kan se nogle fornuftige ting i den vej bl.a. det, at man spiser naturlig mad, som ikke er «forarbejdet». Om jeg ville kunne spise fedt i de mængder er nok tvivlsomt 😉

  Som dig er jeg også løber og jeg er vældig interesseret i, hvordan man på lavkarbo kost får nok kulhydrater til at have energi, stamina m.m. i forbindelse med løb. Jeg kan personligt mærke, hvis jeg mangler kulhydrater og skal præstere. Jeg spiser primært fiberrig ris (brune) og fuldkornspasta og ikke særlig tit kartofler.

  Men hvad gør du? Hvordan indtager du de fornødne kulhydrater, så energien er i top, benene er gode m.m.?

  Tak for svar. Vældig fin blog i øvrigt! 🙂

 10. Flott blogg du har =) Historien din virker som kan bli min etterhvert 😉 Har nettop gått over til lchf etter en inspirerende samtale med mine foreldre. Og jeg plages vanvittig med magen, så satser på at energi og magen vil begynne å samarbeide igjen! Og det ser lyst ut :))
  Inspirerende å lese bloggen din, blir nok ivrig follower her etter 😉
  -Helena-

 11. Lavkarbo er denfintivt bra å gå på. Jeg trenger ikke å gå ned i vekt, men har en alvorlig sykdom, nei de blir jeg ikke kvitt av lavkarbo, MEN jeg har mere overskudd likavell, selv om plagene er de samme og jeg trenger oprasjoner likevell. Men likevell, et gjør noe med kroppen din. Min sønn går på dette også, og vi kunne ta bort adhd medisiner på han, etter 1 mnd 🙂 Flott blogg, og leste at du skulle gi ut bok ? kommer til å kjøpe den helt klart. Prøver stadig det du lager, og de meste er så godt at jeg til og med får det inn i munnen på mannen min, som er kresen og skeptisk :p

  • Jeg skal utgi bakebok 🙂 Uff, så leit å høre om sykdommen din. Men samtidig så fantastisk å høre at du føler deg bedre. Og ikke minst sønnen din! Fantastisk! Lykke til med operasjoner!

 12. Sjokoladebollen sier:

  Superfin og inspirerende blogg! Jeg begynte på LCHF for 2 uker siden og er superfornøyd til nå, det hjelper selvfølgelig å lese fine blogger med mye oppskrifter.
  Tusen takk!

 13. cecilius sier:

  Jeg er ny i lavkarbo dietten, og har spist det i 2 uker nå. Fungerer veldig bra med magen, og jeg har holdt meg borte fra melkeprodukter (stort sett) i flere år. Jeg er overrasket hvor bra magen takler alle melkeprodukter. Fløte, rømme, smør, osv. Er det noe man skal holde seg helt borte fra når man ønsker å gå ned? Jeg er ikke overvektig i forholdt til BMI, men ligger høyt opptil grensa. Jeg spiser ikke sukker, lager mat fra bunnen, men klarer ikke kutte sjokolade. ER glad i det søte.. ! Hvor mange gram karbohydrater skal man ligge på når man skal ned i vekt? Jeg ønsker å gå ned ca.7 kg. Jeg har også kuttet drastisk ned på frukt. Spiser litt ananas innimellom..

  Hilsen Cecilie 🙂

 14. cecilius sier:

  skal vel ikke stå diett, men kosthold. Da dette er for meg en varig endring. Får jeg håpe 😉

 15. under opplæring sier:

  Hei!
  Fantaskisk flott blogg med maaaange fristende oppskrifter!Grattis m bok utgivelse!Den må stå på ønskelista mi til jul!
  Jeg begynte på lchf kosthold for litt over 2 mnd siden…og det går i grunn veldig fint,bortsett fra at jeg føler de siste tre ukene at luften har gått helt ut av meg….føler ikke at jeg har noe overskudd og er trøtt og slapp.Det som også undrer meg at jeg plutselig over natten har fått skikkelig fett hår i hodebunnen!!Og det er skikkelig vemmelig,kommer ut av dusjen m nyvasket hår og når d tørker er d like fett….Kan dette ha noe sammenheng m kosten tro? Jeg er 171 høy og veier 80 kg…har gått ned fra 84 kg på disse to mnd,så d går jo veldig sakte da men….jeg skal til legen om to uker for å ta litt blodprøver,er det noe spes du råder de til å sjekke da? kanskje jeg har for mye eller for lite av noe?
  Har lyst til å fortsette m detta kostholdet seddu:)
  Ha en finfin dag videre!
  Ps.hvordan ser ditt kosthold ut for en dag? bader middagstallerken i fett eller har du normale mengder fett?

  🙂

  • Hei du! Takk 🙂

   Hmmm, har du endret hva du spiser de siste tre ukene, bevisst eller ubevisst? Prøv å bytte sjampo. Hud normaliserer seg på lavkarbo, kanksje du bare trenger ny shampo. Eller spør på lavkarbo.no, kan hende noen har erfaring med det der 🙂 Jeg ville spurt om blodprøver der også. Jeg har ikke erfaring med det selv, dessverre. Jeg har stolt på at når kroppen har det så godt som nå, så er det bra 😉
   Kosten min, ja… Jeg spiser rent kjøtt/fisk/fugl, grønnsaker og en fettkilde til middag. Maten svømmer ikke i fett, men jeg spiser absolutt fett, ja 🙂 Titt litt på innleggene under middag i menyen til høyre, så ser du mer av hva jeg spiser.

   Ellers så kan du kose deg med denne: https://fristendelavkarbo.wordpress.com/2011/06/22/mine-beste-tips/

   Jeg synes 4 kilo på 2 mnd er flott! Jeg gikk ikke raskt ned selv.

 16. under opplæring sier:

  Takk for svar! 🙂 Hmmmm…..tja,det eneste som jeg har gjort nytt er å tilføre Ingers lavkarbobrød til ett av måltidene om dagen.Jeg kan nemlig ikke leve på et kosthold helt uten brød,blir rett og slett litt for mye sjau på kjøkkenet synes jeg.Så jeg spiser stort sett to skiver av det om dagen.Ellers så bytter jeg hele tiden shampo,holder meg aldri til en fast. Veldig rart det derre asså,også så trøtt som jeg føler meg,har ikke den energien som alle snakker om at de får seddu.Ja jo mindre man må gå ned jo tregere går det vel også kanskje,har i grunn ikke behov for å gå ned mer enn 5 kg til. Takk for linken,godt med nye ideer asså!!! :))))

  • Hehe, tenkte den kunne være nyttig 😉

   Nei du, jeg vet ikke. Vær iallfall knallfornøyd med vektnedgangen du har hatt! Og når vi nærmer oss ønsket vekt, må de fleste av oss faktisk sende matinntaket en liten tanke også. Lykke til!

 17. Siri sier:

  Fin blogg, Cecilie! Og så skriver du så bra… Gøy å lese!

 18. Ramlet over en artikkel om boksigneringen din i natt da jeg ikke fikk sove og lurte på hvordan bloggen din har klart å gjemme seg for meg. Gått på lavkarbo nå i 15 mnd og stortrives, men sliter med å få til kaker og godter som faktisk smaker godt. Denne boken din skal jeg jammen ta en nærmere kikk på. Hadde jo vært veldig fint å kunne kose seg litt i jula og andre anledninger. Jeg skal følge med deg, trenger alltid tips og inspirasjon når motivasjonen og matlysten ebber. Hilsen Anita Victoria også fra Horten.

 19. anette s sier:

  Hei på deg 🙂
  Takk for en flott blogg! Full av god lesing og mange nyttige tips.
  Jeg lever litt sånn av og på lavkarbo men har en god del kg som bør av så nå er det full motivasjon 😉
  Bestilte boken din i går , så da blir det lavkarbo snacks på meg til jul.. he he
  Har også handlet litt på iHerb i dag. Spirulina tabletter! Har ei venninne som har hatt super virkning av spirulina så det er vel verdt å prøve 😉

  Ha en flott dag

  Anette

 20. Stig Erling Setså sier:

  Gratulerer så mye med boklanseringa! Boka står øverst på ønskelista til jul!!! Oppdaget bloggen din nå, og kommer til å følge den med glede og spenning. Du skriver så mye fint og informativt.
  Har selv gått over til lavkarbo-kosthold for 8 uker siden. Jeg har gått ned 20 kg(!) og har fått et helt nytt liv. Vekta tippet 102 kg, blodtrykket var skyhøyt og det samme var kolesterolnivået, blodsukkeret var også farlig høyt. Nå er både blodtrykk, kolesterolet og blodsukkeret slik det var da jeg var 20 år…
  En annen, og for meg svært viktig effekt av lavkarbodietten, er at tarmfunksjonen min er mye bedre enn tidligere. Jeg har hatt Mb. Crohn siden jeg var 15 år, og jeg har vært veldig mye syk de siste 15 årene. Fikk utlagt tarm for en del år siden pga betennelser i tykktarmen. Nå fungerer jeg mye bedre og har mye mer energi enn tidligere.
  Gleder meg til å finne boka di under juletreet i år! Ha en eventyrlig adventstid og hils foreldrene dine og Erland fra meg!

  -Stig Erling Setså

  • Det var så rart, for i det jeg så navnet ditt tenkte jeg at det var et kjent navn for meg. Men jeg klarer ikke helt sette fingeren på det – og da var det jo ekstra artig å lese siste linje 🙂 Det skal jeg selvfølgelig gjøre! Men du, så flott at du har fått så positiv effekt. Helt herlig! Tenk om du som 15 åring hadde møtt en lege som visste hvor mye kostholdet har å si for Crohn og andre tarmsykdommer. Jaja, det viktigste er at du har det bra NÅ!

   Takk for en svært koselig kommentar. God adventstid og jul til deg også 🙂 Cecilie 🙂

 21. Denne bloggen er virkelig inspirende:-) holder på å legge om kostholdet til lavkarbo, og har akkurat bestilt boken din for å prøve ut litt bakeoppskrifter. Er innom her støtt og stadig:-)

 22. Janne Kimberly sier:

  Endelig fant jeg bloggen din jeg også, er så veldig fint med ny inspirasjon og tips etter halvannet år med lavkarbo selv.
  Har prøvd ut noen av oppskriftene i boka di, og jeg må si ALLE jeg har prøvd har vært fantastisk gode. 🙂
  Har planer om å lage de treningsbarene snart, ettersom jeg trener mere nå enn jeg har gjort på en stund.

  Takk for at du blogger om livet på lavkarbo! 🙂

 23. Louise sier:

  Sånne som deg kan vi ikke få nok av!!! Er så glad for at du deler så mye med oss.

 24. Lisbeth sier:

  Heiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii:):)
  Vil bare fortelle at jeg såg deg på God morgen Norge, og har nå kjøpt koke boka du har gitt ut. HRLIGHEEET for ei flott bok. Endelig ei bok med enkle oppskrifter uten altfor mye dill og dall i, som man må gå til innkjøp av. Storkoste meg med å bla i boka di, og det alldeles kribler i magen, kan nesten ikke vente med å prøve ut oppskriftene. Forresten så prøvde jeg vaffel oppskrifta i helga..men var nok en tabbe å bruke mandel melet fra funksjonell mat? Vaflene seg ikke utover i jernet, så ble bare noen små derter. Måtte bruke myye mer røre ennen spise skje, enda ble det ikke helt bra. Men kjempegode var dem lell…
  Men du..når du sier du bruker kjøkken maskin til å lage mandel mel….er det det samme om jeg da bruker stav mikser..? har en sånn med tett lokk som maler opp feks mandler på få sekunder.
  Kommer til å titte innom bloggen din ofte, super -fin.Utrolig inspirerende. Har tatt av meg 12 kg på lav-karbo..men du vet…gått opp 5 igjen, fordi man sklir bort fra lav-karbo litt for ofte. Men henger meg på igjen, derfor såå bra å ha funnet deg. Goood klem fra Lisbeth ( 46 år i Mai )

 25. Oda sier:

  Hei Cecilie!

  Jeg er så heldig at jeg fikk den flotte boken din i julegave av kjæresten min, og den er virkelig godt brukt! Så mange fine og varierende oppskrifter, det liker jeg! Håper du kommer ut med flere bøker i fremtiden 🙂

 26. Maria sier:

  Jeg må nesten få si; for ei utrolig vakker dame du er!:) Jeg er 23 år, ble mamma for første gang for litt over ett år siden. Veide 67 kilo før graviditeten, nå er jeg 80 kilo, 167 cm høy. Føler meg ikke overvektig, men er langt unna min trivselsvekt. Jeg leste meg opp om lavkarbo i 2 uker før jeg startet på mandag med en ketolysekur. Vil gå over til en mindre streng lavkarbo-kosthold etterhvert. Trives med maten, men savner kjappe løsninger på dager hvor det blir sen minndag. Junk/grandiosa. I tillegg er jeg usikker på hva som er lov i ketolyse, jeg har spist både bringebær og baconsnacks. Jeg prøver meg frem, jeg ;p vekta går nedover uansett, allerede.

  Jeg skal kjøpe boken din, samt prøve vaflene allerede i dag:))

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s