Disse er fantastisk gode, og holder blodsukkernivået jevnt gjennom julen!
4 eggehviter
1 dl sukrinmelis
1 ts vaniljepulver eller noen dråper vaniljeessens
4 plater gelatin
200 gram mørk sjokolade, minst 70 %
2 ts kaldpresset kokosolje (kan utelates)
Kokos
Legg gelatinplatene i en liten bolle med kaldt vann. De blir bløte etter 5-10 minutter. Stivpisk eggehvitene. De er ferdige når du kan snu bollen på hodet uten at eggehvitemassen flytter på seg. Tilsett deretter sukrinmelisen og vaniljen. Pisk det godt sammen, pass på at det ikke er noen klumper. Smak! Tilsett mer sukrinmelis hvis du vil ha det søtere.
Kok opp litt vann i en kjele. Ta opp gelatinplatene, og klem ut alt vannet. Legg gelatinen i en liten bolle og sett denne ned i det varme vannet. Rør til gelatinen er blitt flytende. La den avkjøle litt. Hell deretter den flytende gelatinen over i eggehvitemassen mens du pisker massen.
Finn fram et brett og kle det med matpapir. Dryss litt kokosstrø på papiret, det gjør at kokosbollene ikke setter seg fast. Ta massen over i en stor plastikkpose, knyt i toppen og klipp et hull på 1 centimeter i et hjørne av posen. Klem deretter ut skumtopper på papiret. Sett de kaldt mens du smelter sjokolade. Sjokoladen kan du smelte på halv effekt i mikroen. Kokosoljen skal blandes inn i sjokoladen. Rør godt rundt, og dypp deretter de stivnede toppene i sjokoladen. Bruk to gafler, slik at overflødig sjokolade renner av. Sett toppene tilbake på brettet, og dryss litt kokos over til pynt. Et tips er å smelte ¼ av sjokoladen om gangen. Det kan legge seg småbiter av eggehvitemassen i sjokoladen, og da blir ikke de siste toppene pene!
Disse kan fint fryses ettersom de tiner raskt
Å, nam! Dette må prøves i julen 🙂
Takk! De er kjempegode 🙂
Hei, jeg har prøvd å lage kokosbollene, men jeg fikk de ikke til å stivne skikkelig. De sto over natta i kjøleskapet, men gikk i stykker da jeg prøvde å dyppe dem i sjokolade. Noen tips på hva jeg kan ha gjort galt?
Det tror jeg jammen blir et av mine 7 slag. Hvordan fikk du kokkosbolla til å se ut som et hjerte forresten? 🙂
Go søndag
Mener du det rutete hjertet bak? De er kjempegode, Solveig, og ble innført som et av 7 slag her i fjor!
Mmmm! Kokosboller er skikkelig skikkelig godt. Denne varianten må jeg prøve meg på. Og fint med en oppskrift der man får brukt eggehviter. Jeg har jo alltid overskudd på eggehviter.
Det er nydelig! Og disse er så gode!
sunne kokosboller ar aldri å forakte! takk! ha en fin 1.søndag i advent! 😀
Vær så god 🙂 Ha en fin adventssøndag du og!
Så fint med oppskrift på kokosboller. Fint alternativ til ungene, tenker jeg:)
Og til meg! De er kjempegode 🙂
Ok, hva er vaniljepulver, og hvorfor nevnes det hele tida, og hva er galt med vaniljestang eller vaniljeessens? (ekte, såklart) 🙂
Det er bare kvernet vaniljestang for lathanser;) Trodde jeg hadde skrevet at man kunne bruke essens? Det kan man selvfølgelig!
sv: Helt sant det. Og graulerer om har fått en så fin oppgave! Kokosbollene ser nydelige ut 🙂
Tusen takk, Mjuuugly!
Bakedronningen:)- flink du er:)
😉
Dette skal jeg lage, herregud så godt! Kaldpresset kokosolje, hvilken type bruker du? 🙂 Jeg har bare cocosa som jeg bruker til steking, men må kanskje kjøpe den andre typen?
Jeg bruker kaldpresset Cocosa for å få litt kokossmak! Du kan helt fint bruke den andre og, men da blir det ikke kokossmak i kokosbollene:)
Hei!
Jeg har prøvd i 2 omganger jeg, mislykket begge gangene! De stivner ikke ikke helt liksom! Så noe gjør jeg galt.. Men ellers veldig gode på smak!
Eggehvitene må stivpiskes helt, du skal kunne snu bollen på hodet uten at massen flytter på seg. Avkjøl gelatinen litt før du heller den i. Hjalp det? 🙂
Tusen takk for disse super gode kokosboller!
La de i fryseren, i håp om at de ikke ble spist opp med engang,
men du verden, de var fantastisk gode rett fra fryseren også..
Så nå må jeg lage flere, ja…
Hilsen fra en «sjokoliker»
Takk, det var hyggelig! Enig med deg – de er gode 😉 😉
Tilbaketråkk: Julekaker og julesnop | Fristende lavkarbo
Jeg har prøvd meg på vegetarisk kokosbolle nå, meeeen jeg vet ikke helt jeg. Aner ikke hvor stivt det skal bli liksom når de kjøles ned. Skal lage sjokolade nå og dyppe dem i, så får vi se om resultatet blir slik det skal være når de er ferdige 🙂
De blir jo ikke helt stive, det er jo skum! Har ikke prøvd agar(?) , så vet ikke hvordan det blir. Du kan putte de i frysa for å stivne de! Lykke til!
For å si det sånn, jeg må gjøre flere forsøk for å få til det her *ler*
Åh, det var synd! Du må stivpiske eggehvitene helt før du tilsetter resten. Kanskje du kan prøve å sette massen kaldt før du lager topper også? Bruker du det samme produktet som Mjuuugly? Si fra hvis du får det til, så kan jeg legge til info om det på innlegget!
Skal lage disse vidunderlige kokosbollene nå, men det står ingen sted i oppskriften om nå man skal ha oppi kokosoljen. Skal den smeltes sammen med sjokoladen?
Ja!!! Skal gå inn og rette det nå! Lykke til, da!
Tilbaketråkk: Statistikk for 2010 | Fristende lavkarbo
Kan jeg bruke natreen som søtningsmiddel?
Hvis mulig, samme mengde som sukrinmelis?
Du kan det, men jeg tror samme mengde blir for mye. Smak deg fram! Jeg er ikke vant til å bruke natreen, så jeg vet ikke helt!
Hallaien :-))) Nå har jeg laget kokosbollene, og som min 18 årige sukkeravhengige sønn sa: de er akkurat like gode som de kjøpte!! Og det han sier er » lov «, da han er en karbojunkie. ( Som jeg selv engang var, hehe ) Og lage skummet gikk helt supert, og jeg hadde skummet i en sprøytepose, og sprøytet ut lekre topper på bakepapiret. So far so good. Blandet 2 ts kokosolje med sjokoladen. Da jeg skulle dyppe toppene i sjokoladen var det ganske vanskelig, da de jo var så lette, og liksom » fløt » oppå sjokoladen. Fikk dem nedi sjokoladen ved hjelp av 2 gafler. Da skjedde noe rart. Sjokoladen ville ikke feste seg på toppene, men ble glissen, og » rant » liksom av igjen. Har andre opplevd dette? Og hva kan grunnen være? Blandet kokosoljen veldig godt med sjokoladen. Hadde det vært bedre uten kokosolje? Kan det være at sjokoladen var for varm? Så jo at toppene » forsvant » litt, og ble mindre, da de ble dyppet. Smaken var nyyydelig, så vi absolutt lage kokosbollene flere ganger. Men vil gjerne finne ut hva som gikk galt ang sjokoladen, slik at det blir mer vellykket neste gang. Ellers venter jeg boka di i posten, og gleeeder meg til å prøve flere oppskrifter :-)))
Hei Kari Ann! Du, jeg har ikke hørt om det før. Det kan nok hende at sjokoladen var for varm ja. Ettersom toppene forsvant litt også 😉 Det går fint å lage uten kokosolje også, men jeg vil liksom ha litt kokossmak i de. Jeg gjetter på at det var temperaturen!
Jeg dyppet de frossen i sjokolade. Så satte jeg fatet inn i kjøleskapet etterpå. Så var de borte….og oppspist 🙂
I know— de er gode!
Godmorgen 🙂 Ja, jeg tror også at sjokoladeen var i varmeste laget. Skal temperere den bedre neste gang. For skal garantert lage de flere ganger. Super oppskrift, og med garantert vellykket smak, siden husets sukkeravhengige ungdom fikk stjerner i blikket 🙂
Så bra! Jeg er selvfølgelig enig, de er kjempegode! 🙂
Første forsøk -totalt mislykket 😦 Jeg gjorde alt som oppskriften tilsa.. Eggehvittene var helt stive og flyttet ikke på seg, det gikk også fint å piske inn sukrinmelisen og vaniljepulveret. Når du skriver piske antar jeg at du pisker det inn med kjøkkenmaskin? Jeg har kenwood major.. Jeg smeltet også gelatinen -men så startet problemene.. Når jeg skulle helle i gelatinen (førende og litt avkjølt) så klumpet gelatinen seg når den kom i skum-massen.. Når jeg pisket videre (med maskina) så blei det flotte skummet vare til en suppe.. Hjalp ikke å sette det i kjøleskapet heller 😦 Hva gikk galt tror du? Vil så gjerne få til dette 🙂 Prøver igjen… Gir meg ikke! 😉
Hei igjen 🙂 Ville bare fortelle at forsøk nr 2 gikk meget bra 🙂 Jeg gjorde noen endringer, bl.a pisket jeg ikke inne sukrin melisen og vaniljepulveret.. Jeg rørte det forsiktig inn med slikkepott.. Jeg smeltet også gelatinen i 0,5 dl kokt vann, helte dette i skummassen i en tynn stråle mens jeg pisket kraftig med håndmikser istedetfor kenwood’n… Nå skal jeg starte med sjokoladedyppingen 🙂
Hvorfor kan man ikke piske eggehvitene med sukrin?
Man bør vel alltid piske eggehvitene stive før søtning tilsettes – om det er sukker eller sukrin man bruker.
Fulgte oppskriften og de ble perfekt . NAM!!
Det eneste jeg tror jeg vil gjøre neste gang er å blande kokosmasse inne i skummet slik at det blir litt mer mat liksom. Slukte nå et vist antall(hemmelig) på et par sekunder….
Denne oppskriften kan man ogsa bruke om man vil lage en skumkake 🙂
Ja 🙂 Det har jeg gjort i boka 🙂
Nå har jeg laget disse for 3. gang, og begynner virkelig å få dreisen på det!! Lager ganske store boller, og detter de i frysen før jeg dypper dem i sjokolade. Det går knall fint og de ser proffe ut, hehe. Tusen takk, Cecilie, for nyyydelig oppskrift :-)))
De så herlige ut!! 🙂 Hvor mange karbohydrater er det i en middels stor bolle omtrent da mon tro?
Uten sjokolade så er det nesten 0. Dermed spørs det på hva slags sjokolade du bruker 🙂
Mine står i fryseren nå, er spent på om de blir stive. For gelatinen klumpet seg da jeg hadde den i massen. Det merket jeg først etter at halvparten av toppene var sprutet ut på fatet.. Da satt alt fast i srpøyteposen… og så PANG! Alt eksploderte ut, haha.
Men du? Mikro er fy fy altså 😉
Må kommentere at de ble skikkelig gode i smaken! Så neste gang skal jeg prøve uten gelatinen (det meste ble jo sprutet ut på kjøkkenveggen alikevel) og bare kokosolje!
Takk for oppskrift! Jeg reposter den på bloggen min og linker til deg! melissa
Tilbaketråkk: Kokosbollar « Veves kamp
Kan man bruke stevia,og bare det tro?
Hei sol! Ja, det tror jeg nok. Men ta litt om gangen og smak til 🙂
Prøvde meg på disse i går. Kjempe gode! Det eneste problemet jeg fikk var at gelantinen klumpet seg litt når jeg blandet den sammen med resten av massen. Vet du hvorfor dette skjedde? Jeg hadde i en del dråper vanilla cream stevia dråper, kjempegodt!