Jeg forbereder meg til storfint besøk i morgen! Hanne, personlig trener og fitnesspumpkin kommer på besøk! Vi skal kokkelere, og på planen står salat, kjøttboller og «brød.» I tillegg skal vi bake! Hanne ønsker seg julekaker og mine barn har bestilt vaniljefudge til Hannes barn. I tillegg måtte jeg bare benytte anledningen til å prøve ut en marsipanvariant i kveld, mens jeg likevel surret rundt på kjøkkenet. Så kan Hanne få teste den i morgen!
2 dl valnøtter – kvernes
2 små tørkete aprikoser
(jeg kvernet begge deler i en elektrisk kaffekvern!)
3 ss sukrinmelis
1/2 ts vaniljepulver
2 ss mandelmel
1 eggehvite
Mange synes at valnøtter er bitre. Derfor ble det en kombinasjon av valnøtter og mandelmel, i håp om marsipanen skal falle i smak hos ungene!
Framgangsmåten er enkel: bland det tørre sammen, inkludert den kvernete aprikosen. Visp en eggehvite lett sammen, og jobb den inn i det tørre. La marsipanen hvile i kjøleskapet en liten stund (f eks ti minutter – det spørs hvor lenge du klarer å vente 😉 ). Trill deretter passe store kuler. Dypp i mørk sjokolade hvis du vil! Deigen er lett å jobbe med, og denne marsipanen er nydelig!
Forresten – kanskje vi bør ta høyde for at jeg er den eneste som har smakt dem foreløpig? JEG synes iallfall at de var nydelige! Dessuten gikk det superraskt å lage de 😉
Velbekomme!
Så koselig med besøk og kokkelering!! Valnøttmarsipan er det beste jeg vet 🙂
Ja, jeg gleder meg! Valnøttmarsipan er nydelig. Denne ble ekstra mild i smaken, spent på hva marsipantrollungen synes!
Valnøttmarsipan høres nydelig ut. Jeg lager noen godiskuler med mandler, valnøtter, aprikoser og dadler og de er vannvittig gode, så tipper disse er det også;)
Takk! Kulene dine er sikkert helt nydelige! Jeg spiste et par dadler i går, og det var ingen suksess for min mage. Men i godiskuler, hvor det blir mindre mengde per kule, kan det jo gå! Jeg må titte på oppskriften din, altså!
Hørtes godt ut1 Valnøtter blir ikke bitre om de bløtlegges først. Men tørket frukt i kaffekverna?? Funker det da? 😉
Det gikk supert, to aprikoser ble finmalte på to sekunder! Bløtlegger du valnøttene for så å tørke de?
Ja, lar de ligge på kjøkkenpapir eller kjøkkenhåndkle noen timer. Gjør det med alle nøtter jeg bløtlegger før jeg bruker dem 🙂
har aldri smakt med valnøtter før,men kan inbille meg at de er nydelige! 😀
Det blir veldig godt! Prøv!
Godis dronningen min:)
Haha 😉
Hei :)…disse så gode ut. Lagde den andre oppskriften din. Og de var knall.
I går prøvde jeg meg på vaniljefudgen din. Brukte erlet fløteerstatning og meierismør.
Resultatet så ut til og bli bra. Men smøret skilte seg på slutten. Kokte de i ca 55 min.
Hva tror du gikk galt??????
Så fint at marsipanen ble bra! Jeg vet ikke hvorfor den skilte seg. Det kan være at den har kokt for hardt? Jeg kjenner ikke egenskapene til produktet du har brukt, dessverre.
Oj valnøttmarsipan! Aldri hørt om. Gjett hva jeg skal lage meg da 😀
Da må du si hva du synes!
Oaw…. dette er nesten farlig godt da:-) Nå starter jo snart julekakebaking også, hva baker du til jul av kaker?
Jeg skal i helga begynne på noen småkaker vi kaller vepsebol og de er greie på lavkarbo også:-)
VEPSEBOL
3 eggehviter
250 gr sukrin
125 gr malte mandler
125 gr Kokos
1 plate kokesjokolade (coletta sukkerfri)
1-2 ts vaniljepulver
På plate med teskje
15 min 160 grader
Pisk eggehvite og sukrin, ha i det tørre og sett på bakeplata dekket med bakepapir og stek, nam,nam kjempegode:-)
Oi, de så gode ut! De skal jeg teste, hvis jeg får lov, Tina? Jeg lager snoperier, marsipan, kokosboller, valnøttpinner, pepperkaker… Oppskrifter kommer etterhvert!
Tina: ååå de ser kjempe gode ut! Smelter du sjokoladen, rasper eller i biter??
Tilbaketråkk: Etegilde | Fristende lavkarbo
Når du lager vaniljefudges. Hva slags smør bruker du??? :). Må gi det et forsøk til 🙂
Jeg bruker Tine meierismør. Håper du får det til! Har forresten minsker mengden sukrinmelis til 3 ss. Lagde disse i går også, og alle elsker de!
oki jeg brukte det….selvom det er fløte i den. Skal prøve å koke de litt kortere neste gang. Tok også bare 3 ss sukrinmelis. Og det var mer enn søtt nok :).Røra smakte skikkelig digg ja:). Nesten litt smørbukk aktige.:)
Jeg gir ikke opp ennå 🙂
Håper du får det til! Koketiden avhenger nok av hvor hardt de koker. Hvis du bor i nærheten, får du heller komme hit og få en porsjon!
Tilbaketråkk: Julekaker og julesnop | Fristende lavkarbo
Valnøttmarsipan er digg! Jeg byttet ut halve mengden av sukrin med splenda. Oppskriften din blir jo bare ca 100 gram, så her må det ganges opp :-))
Jeg lager ofte litt små oppskrifter. Rett og slett fordi det er praktisk når jeg tester ut! Har laget dobbel porsjon selv i dag 😉
Hei ! Jeg lagde denne i går, og Himmel så god den ble. Jula er reddet for min del iallefal når det gjelder godteri. Fantastisk oppskrift.Takk !! Skal kjøpe boken din,og gleder meg til å teste ut flere oppskrifter 🙂
Hei. Her kan du se jeg lage det! :)http://chicamour.blogg.no/1322942102_hjemmelaga_smash_og_v.html Jeg linket oppskriften til deg. Tusen takk for herlig oppskrift! 🙂