Smaksbed

Vi har, etter mange års prat om det, endelig fått laget en liten grønnsakshage – eller smakshage. VI er selvfølgelig overdrevet, det er min mann som ikke lenger gadd å vente på andres initiativ, og bare gjorde det. Takk og pris 😉

20140622-090321-32601808.jpg
Vi er ikke helt i mål med å fylle bedet, som dere ser. Vi har lyst på rabarbra, men er redd den brer seg for mye utover. Hva tror dere? Tips tas i mot!

Hvis dere lurer, så har vi per nå fylt bedet med jordbærplanter, Aloe Vera-planter, persille, sitronmelisse, dill (som har flatet helt ut. Hvorfor det?), gressløk, salat og tomat.

Jeg blir helt varm i hjertet av å endelig ha bedet på plass. Men det er ikke min sterke side å gå og pusle med blomster i hagen… Må jammen prøve å få til dette!

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Generell helse, Superfood og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

10 svar til Smaksbed

 1. Rita sier:

  Hva med redikk? Eller hvitløk? Eller sukkererter? 🙂 Rabarbra har så store blad og kraftige røtter, at jeg tror den vil stjele all «energien» fra de andre plantene

 2. Cathrine B sier:

  Jeg ville ha planta rabarbra, men ikke i bedet. Den har få naturlige fiender, og klarer seg fint de fleste steder i hagen. Den sprer seg, men ikke med superfart. Blir den for stor tar du bare spaden og deler den. Det er så mye godt du kan lage av rabarbra!:)

 3. Birgit sier:

  Jeg har og dyrket for første gang i år, men ser at sneglene er et stort problem…….eller ihvertfall på noen av grønnsakene. Grønnkålen forsvant ned i maven på de krypa, så den er plantet om igjen i en stor krukke på altanen i andre etage, og de har og kost seg med reddikene mine. Men ruccolaen fikk stå og vokser i rekordfart. Men har du kobbertråd å legge rundt bedet, går de ikke over denne. Uansett er det kjempekjekt å se hvordan alt vokser….og ikke minst er det billig 🙂

  • Det er sant! Og gøy for ungene å smake og følge med på alt. Men bedet er nok såpass lavt at snegler blir en utfordring. Jeg fikk også tips om å strø salt langs kanten for å holde de borte.

 4. Birgitte sier:

  Jeg har er også så heldig å ha en hagemann og er skikkelig dårlig på å drive i hagen selv. Hagemannen har anlagt frodig grønnsaksbed m reddiker (anbefales veldig!), neper (veldig godt), gulrøtter, sukkererter og salat. Det er luksus hver sesong. Jeg har forsøkt meg forsiktig m et minikrydderbed i år, får se om jeg klarer å holde liv i det. Skulle ønske jeg var mer hagete… Føler meg litt skamfull over å så til de grader ha overlatt hele prosjektet til mannen (som har fått høy stjerne hos de eldre nabodamene rundt her:-) )

  • Hoho, det vil jeg tro han har fått, ja! Godt det ikke bare er meg som er litt dårlig på dette. Jeg er vokst opp med pliktarbeid i to store kjøkkenhager pluss en overfylt hage, så jeg tror jeg har mye motstand i meg. Men foreløpig blir jeg helt varm i hjertet bare jeg ser bedet mitt, så jeg har iallfall klart å stelle det siden det kom 🙂

 5. ellen sier:

  Du bør absolut ikkje ha rabarbrara sammen med de andre , den blir altfor stor og overtar alt , den kan plantes hvorsomhelst ellers i hagen og klarer seg fint uansett.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s