Bloggerens makt

Bloggere har makt, hvisket en liten fugl til meg. Du også.

Jeg?

Ja, sa jeg, men var usikker på om jeg var enig.

Har jeg det?

Uttalelsen kvernet rundt i hodet noen dager. Hvis jeg har makt, hva slags makt er det? Hva slags makt vil jeg ha?

Sakte dukket det opp en enorm mengde hyggelige kommentarer som er lagret i min uryddige hjerne. Gode ord. Takknemlige ord. Om at jeg, lille meg, har påvirket noen til å prøve et nytt kosthold. Kutte ut sukker. Se mer glede i hverdagen. Le av noe jeg har skrevet. Begynne å løpe.

Denne makten min må være en slags påvirkningsmakt, eller hva?

Jeg kjenner på den selv når jeg leser blogger. Hvilken påvirkningskraft noen bloggere har på meg, når det gjelder de tingene jeg er opptatt av. Helse, mat, trening, glede, hverdagsliv, familieliv, kjærlighet.

Vil jeg egentlig ha slik påvirkningskraft?

Ja. Så lenge den er snill. Så lenge jeg bruker den til å skrive gjenkjennelige tekster fra et hverdagsliv. Til å inspirere til å spise mer naturlig mat, mindre ferdigmat, mindre sukker. Til å fortelle om produkter jeg virkelig liker selv. Ikke fordi jeg tjener penger på det (for det gjør jeg ikke), men fordi jeg tenker at noen kanskje vil lese om produkter jeg tester for min egen del som jeg er fornøyd med. Til å noen ganger løfte fram noen jeg synes lager noe fint eller gjør noe bra. Til å minne dere om å huske at det alltid er noe å være takknemlig for i hverdagen.

Den makten vil jeg ha.

greatpower

Bilde lånt fra Google. 

Det burde heller stått med litt påvirkningskraft kommer det litt ansvar?

♥C – som lurer på om dere synes at bloggere har ansvar for påvirkningskraften de har?

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Refleksjoner. Bokmerk permalenken.

3 svar til Bloggerens makt

 1. Lammelåret sier:

  Litt vanskelig tema det der. Først og fremst har hver enkelt leser et ansvar for hva han utsetter seg for. Det er dumt å følge blogger som gjør at en føler seg dårlig og utilstrekkelig.

  Det er vanskelig å vite hvordan leserne blir påvirket av skriveriene dersom de ikke sier noe om det. Jeg synes en bør ta tilbakemeldingene på alvor, men samtidig vite med seg selv hva en vil og hvor grensene går for hva en kan kompromisse på.

  • Du er alltid så flink til å komme med innspill med noe jeg ikke hadde tenkt på:) Jeg så litt for meg blogger som renner over av annonselenker og flink pike – syndrom. Fordi de irriterer og påvirker meg på samme tid:)

 2. Jane sier:

  Jamen helt klart må man være sig sit ansvar bevidst. Jeg har tit tænkt på det ift. nogle af de ting, jeg skriver om, som kan misbruges. Faste, der bliver til en sultekur, low carb, der bliver til no carb – kost helt uden grøntsager, Magic Bullet Coffee, der bliver til, at man undertrykker sult ved hjælp af store mængder smør etc. Jeg prøver at være tydelig omkring min holdning til de ting og min egen brug af dem, men jeg ser alligevel, hvordan det «misbruges». Det kan gøre mig ked af det. Derfor øver jeg mig i kun at tage ansvar for, hvad jeg rent faktisk siger og gør og ikke for hvad folk gør med det.

  Men ellers har jeg det som dig. Hvis jeg kan være med til at påvirke nogen til at stoppe de evindelige slankekure og lære at spise rigtig mad uden dårlig samvittighed, måling, vejning etc. Så er det en «magt», jeg gerne tager med 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s