Hvordan koke en eggeplomme til babyen

Eggeplomme, spesielt fra økologiske egg, inneholder mye næring – deriblant jern, som det er viktig at babyer får i seg via mat etter fylte 6 måneder.

Å bløtkoke et egg er enkelt, men det er kun plommen vi er ute etter. Derfor pønsket jeg ut en metode for å koke kun plommen – eggehviten kan du spare og bruke i nøttekuler, marsipan eller lignende. Jeg har ikke googlet nettet for å se om flere har kommet på samme framgangsmåte, men det er det sikkert. Uansett, slik gjør du:

Separer egget.

Ha plommen i et eggeglass eller en liten skål som tåler kokende vann.

Kok opp litt vann i en kjele. Sett eggeglasset/skålen i. Pass på at det er såpass lite vann i kjelen at det står støtt.

20140402-090517.jpg

Sett på lokket på kjelen.

Når plommen får ønsket konsistens etter noen få minutter, tar du eggeglasset opp og lar plommen avkjøles litt før servering.

20140402-090534.jpg

NB: det er vanligere at barn reagerer på eggehvite enn på eggeplomme. Plommen er også mer næringsrik, det er derfor vi starter med å gi den.

Min lillemann har reagert på at jeg har spist egg fram til rundt 6 måneder. Jeg serverte han eggeplomme, og den gikk ned på høykant. Dessverre kastet han voldsomt opp etterpå, så han tåler ikke plomme, iallfall ikke foreløpig. Start med en liten smak!

 

 

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Babymat, Barns kosthold og merket med , , . Bokmerk permalenken.

7 svar til Hvordan koke en eggeplomme til babyen

 1. Line sier:

  Hva med å koke hele egget, og plukke ut plommen etterpå? Den kokte hviten kan du bruke f. eks i en salat til deg selv? 🙂

 2. Marit sier:

  Men hvorfor ikke gi ungen hele egget? Det er da masse god næring i hviten? Mamma mente at det var det hvite han skulle få først, av en eller annen grunn… Men da prompa han noen helt vederstyggelige promper.. så vi venta noen måneder og nå får han egg når jeg spiser det 🙂 Men da får han litt av hvert.. både hardt, blødt, hvitt og gult..

 3. Heidi sier:

  Lavkarbo er en egoistisk luksusdiett. Vi i den vestlige verden spiser ALT FOR MYE animalsk kost, dvs kjøtt, fisk, egg og melk. Dette er ikke bra for verken miljøet eller rettferdig fordeling av ressurser. Jeg har sett litt på bloggen din, og det er bare animalske varer all the way!

  Animalsk protein øker risikoen for kreft, og kjøtt generelt sett øker sannsynligheten for hjerte-karsykdommer, kreft, diabetes og overvekt.

  Det krever mellom 7 til 10 kg korn for å få 1 kg kjøtt. Dvs at det hadde blitt 7-10 ganger mer mat i verden dersom alle spiste vegetabilsk! I tillegg fôres dyrene i den vestlige kjøtt- melk- og eggeindustrien på importert soya fra regnskogområdene i Brasil, og kyrne i melkeproduksjonen får også PALMEOLJE.

  • Marit sier:

   Hm.. jeg synes du trekker litt forhastede slutninger… Se for eksempel på godisoppskriftene i denne bloggen. De er fantastiske! Jeg spiser relativt lavkarbo.. med mye av energiinntaket fra energirike grønnsaker (belgfrukter, avokado, oliven osv) og elsker godisoppskriftene i denne bloggen! Du har et viktig poeng i at vi spiser for mye kjøtt, men jeg synes ikke du skal dømme så raskt.

  • PaleoSara sier:

   Hei,
   må nesten svare her. Mye forskning viser at det er et for høyt inntak av karbohydrater, feks fra korn og sukker, som fører til kreft grunnet økt insulinnivå i kroppen og inflammasjon – og ikke kjøtt. Vi mennesker har spist kjøtt til alle tider (vi er skapt til å spise kjøtt), og det er først i nyere tid vi plages av livsstilssykdommer. Om du ønsker kan jeg gi deg mange gode kilder på dette.
   Debatten rundt moderne kjøttproduksjon er dog viktig. Altfor mange dyr har ikke et bra liv, både mtp kosthold og for lite bruk av kroppen. Jeg ønsker at vi i større grad skal etterspørre økologisk, gressforet og vilt, og i tillegg bruke hele dyret (ikke bare spist indrefilet). Det er sunt for oss og bærekraftig for miljøet og bedre for dyrene.

 4. Asking questions are actually pleasant thing if you are not understanding something entirely, except this piece of writing gives good understanding even.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s