Tilbake til meg selv

De ordene beskriver best denne perioden. Jeg jobber meg tilbake til meg selv.

I fjor våres fortalte jeg her på bloggen at jeg var deprimert under svangerskapet. Ikke fordi jeg hadde så lyst til å rope det ut, men fordi jeg synes det er så inderlig viktig at vi tør å være åpne om hvordan vi har det. Fasader bor ikke her.

Jeg fokuserte veldig på at fødselen skulle bli et vendepunkt, og det ble det. Lillemann, en smørblid gullunge født på solsiden, har vært en fryd å få. Jeg har hatt det godt etter fødselen. Disse syv månedene har vært fylt av kjærlighet og en skjønn følelse av at familien er hel.

Men – det er nemlig et men. Kroppen har ikke helt mottatt signalene fra hjernen om at det er bra igjen. Kroppen har vært som dovnet i sirup. Energien har ikke vært tilbake. Et sted i januarmørket forsvant både treningslyst og futt i kroppen. Ryggen har vært et studie i vondter.

Sinnet og sjelen har vært friskmeldt i syv måneder, men kroppen har ikke mottatt friskmeldingen.

Ved en tilfeldighet, for de som tror på tilfeldigheter, testet jeg rosenterapi. Der lå jeg på en benk og pustet og pratet mens rosenterapeuten behandlet. Det var en utelukket fin opplevelse. Jeg hadde visst ikke pustet dypt på evigheter. I tiden etterpå pustet og pustet jeg. Jeg har aldri vært så støl i ryggen før – og nå er vondtene helt borte! Også jeg som trodde at jeg måtte på MR 😉

Med veiledning fra rosenterapeuten har jeg funnet fram igjen alle tingene jeg liker og som gir meg energi og kraft. Når lillemann sovner første gang på dagen, er det min kreative tid. Jeg skriver. Kanskje bare for meg selv, men jeg gjør det. Jeg lytter på musikk. Jeg leser. Jeg går turer. Jeg har begynt å jogge igjen. Jeg treffer venninner, og mannen min og jeg har hatt GODE, dype samtaler og masse kjærlighet.

Sakte har det begynt å boble inni kroppen igjen. På lørdag hadde vi et arrangement jeg var en del av. Jeg kledde meg i KNALLROSA fra topp til tå, jeg kjente så behov for å være energisk. Og jeg kjente det, hele dagen. JEG var tilbake. Kanskje er det litt skjørt foreløpig, kanskje er det litt opp og ned som det kan være med meg. Men jeg følte den magiske energien, og jeg er så takknemlig!

Og i det hele, i denne teksten, ligger det et lite budskap. Når noen har vært gjennom en depresjon eller for eksempel langvarig sykdom… Så er det sånn at for noen av oss så trenger kroppen tid, kanskje mye tid, utover friskmeldingen. Vi er friske igjen, vi har det bra igjen, men kroppen trenger hvile OG litt drahjelp for å komme seg ut av sirupen.

Da arrangementet på lørdag var over, svippet jeg hjem og ammet og la lillemann. Deretter fant jeg fram sykkelen, og syklet tilbake. Vi var nemlig en liten gjeng som ble igjen for et glass vin og energigivende skravling.

20140331-203408.jpgRosenterapeuten jeg var hos, er forøvrig dyktige, varme, rause, spennende Dorthe Leth

 

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Etter fødselen, Generell helse, Småplukk. Bokmerk permalenken.

8 svar til Tilbake til meg selv

 1. Linda sier:

  Dette innlegget traff meg og gav meg håp. Tusen takk!! 🙂
  Jeg kjemper selv med å bli «meg selv» igjen etter langvarig sykemelding, utbrenthet og depresjon. Noen dager kjenner jeg på gleden og boblene du nevner, og dette er så herlig og fantastisk å endelig føle igjen. Følelsen er enda litt vaklende og de tøffere dagene er det dessverre en del av enda, og av og til blir jeg redd. Redd for at jeg ikke skal klare å jobbe meg helt igjennom denne tåken og sirupen. Men stortsett vet jeg at jeg er på vei og det blir stadig bedre, jeg må bare være tålmodig og la ting ta tiden det trenger.

  Lykke til videre, og tusen takk for at du deler 🙂

  • Det er verdt å være åpen når det gjør godt for en eneste<3 Tusen takk for fin tilbakemelding. Lykke til på veien din. Den må, som alle veier, gås ett skritt om gangen 🙂

 2. Birgitte sier:

  Mye gjenkjennelse i dette for meg, Cecilie! Og så godt å høre at du er tilbake!
  Elsker bloggen din!

 3. Lene sier:

  God og positiv lesning på morrakvisten. Så glad for å høre at du nærmer deg ditt gamle jeg igjen. Livet er ikke bare lett, men det hjelper å lete etter det positive. Jeg prøver å få skrevet ned fine ting som har skjedd hver dag om kvelden. Lykke er et valg! God klem og lykke til videre på din vei.

  • Tusen takk 🙂 Jeg har vel hele veien opplevd meg selv som lykkelig – men at noe på innsiden ikke har mottatt den beskjeden 😉 Jeg skriver det ikke ned, men tenker hver dag på alt jeg er takknemlig for. En viktig øvelse!

 4. Ann-Theres sier:

  Synes dette var spennende å lese, da jeg er VELDIG av den oppfatningen av at låsninger i muskulatur/stivhet i ledd, påvirker energinivået vårt betraktelig!! Hadde selv en ulykke for 1.5 år siden, og ble sittende mye inne i sofaen i 1.5 mnd, og følte meg så slapp når jeg egentlig var friskmeldt, var litt ute av balanse, og alt var et slit… Så tok jeg en tur til naprapat,som kunne fortelle at jeg hadde store muskeknuter under skulderbladene, og stivhet langs ryggraden. Etter to behandlinger var jeg som et nytt menneske, og kunne faktisk begynne å trene igjen. Jeg har startet å løpe & sykle etter dette, noe jeg ikke gjorde så mye før…. Selv nå, merker jeg at energinåvet daler veldig, ( ikke bare en dårlig dag da..) er jeg snar med å komme meg til behandling, eller jeg kjenner at «jo, jeg er veldig stiv i nakke/skuldre ol.» Har også en venninne som hadde vært til behandling, og hun fikk direkte beskjed om at energistrømmen rett og slett stopp litt opp pga knuter& låsninger. Og de fleste jeg kjenner som er i dårlige perioder, har møtt veggen ol, har samtidig stooore problemer med stiv nakke og låsninger…. Tror ikke det er et pussig sammentreff, men mer en sammenheng! Godt du har fått «åpnet» kroppen din Cecilie, og håper du får en herlig og energi rik vår!!

 5. PaleoSara sier:

  Cecilie, du er så fin og klok!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s