Enkelt og rimelig: langtidskokt flatbiff av svin

Flatbiff av svin kan være litt hardt å tygge, slik at særlig barn ikke setter så pris på å få det servert til middag. På Prix har de denne uka tilbud på dette i strimler, 40 kroner for to pakker à 400 gram. Vi bruker ikke så mye slikt kjøtt her ettersom seksåringen ikke liker «hardt» kjøtt, men jeg bestemte meg for å prøve, for å se hvordan det ble hvis jeg langtidsskokte det.

Mandager blir det ofte litt restemat her. Ting og tang som ikke ble brukt opp i helgen brukes da, og denne retten bærer preg av det. En skikkelig «tømme kjøleskapet» -rett.

Jeg freste to pakker kjøtt rett i gryta, krydret med gurkemeie, paprikakryddetr salt og pepper og tilsatte 1 dl (laktosefri) fløte. Deretter gikk gryta inn i ovnen på ca 70 grader, og sto der i rundt fem timer. En time før vi skulle spise, skrudde jeg opp varmen til 150 grader og tilsatte grønnsaker samt 2 dl fløte til.

Kjøttet ble svært mørt, slik at det bare falt fra hverandre. Retten hadde kledd en syrligere spiss, men jeg hadde ikke noe annet enn fløte i kjøleskapet.

20140325-095207.jpg

Jeg brukte:

800 gram flatbiff av svin, i strimler

smør til steking av kjøttet

krydder: paprikapulver, gurkemeie, salt, pepper

3 dl fløte (litt rømme hadde gjort seg)

2 ss tomatpuré

1 stor gulrot i skiver

1 halv brokkoli i buketter

6 store rosenkål delt i to

Slik gjør du:

Fres kjøttet på høy varme i ei gryte eller i stekepanne. Ikke hell av vesken. Tilsett ca 1 dl fløte eller lignende. La det stå på svak varme i stekeovnen i minst to timer, min sto i fem. Den kan godt stå mer. En time før servering rører du inn tomatpuré og resten av fløten, samt smaker til med mer krydder hvis ønskelig. Tilsett grønnsakene. Rør det hele godt sammen, og skru opp ovnen til 150 grader.

Blomkålmos eller blomkålris passer godt som tilbehør.

Eventuelt kan du røre inn alt sammen med en gang, all væsken og grønnsakene, og la den stå på svak varme (60-70 grader) fra morgen til middagstid.

Velbekomme!

♥C

 

 

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Barns kosthold, Middagstips, Oppskrifter. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s