Cecilie versus tørketrommelen: 1-0

Tørketrommelen har begynt å streike. Den har jo slikt moderne panel, som sier fra med blinkende lys, hva som er galt. Og en gang i blant, inntil nå nylig, har den lyst en gang i blant ved indikatoren på at jeg må rense det «ekstra filteret».

Som sagt, så gjort. Jeg renser og vasker det filteret, som hver gang maskinen sier fra. Men denne gangen er maskinen steil. Ved ny ladning tøy i trommelen, lyser indikatoren straks igjen.

Jeg skyller og tømmer. Det hjelper ikke en dritt. Det tar mange timer å få tørket en vanlig vask. Jeg må skylle og tømme filteret, trykke på startknappen om og om igjen, slik at den går i noen minutter, og til slutt får jeg tørket tøyet helt.

Jeg ligger på gulvet og får dratt ut våte støvklumper som har samlet seg bak filteret. Jeg ligger med hodet inn i trommelen, med pinsett og lommelykt som våpen, og piller ut støv fra bakveggen.

Einar sier at vi kan kjøpe ny trommel.

Jeg skal vinne over trommelen, svarer jeg. Jeg skal det.

Det blir en kamp mellom trommelen og meg, og jeg skal vinne. Etter et tungt svangerskap, har jeg det bra igjen. Men kroppen, den trenger tid til å leges. Og nå, mens jeg jobber iherdig med det, mangler jeg fortsatt å finne bryteren for energi og bryteren for handlingskraft.

Tørketrommelen blir noe mer enn en defekt trommel. Den blir et symbol på noe som skal fikses nå mens jeg fikses.

Jeg googler og leser, og tror jeg finner ut av hva som kan være problemet med maskinen. Støv på feil steder. Til slutt sender jeg en melding til min svoger : Vil du hjelpe meg å demontere en tørketrommel?

Går det galt, så går det galt, da kjøper vi ny. Men jeg vil vinne.

Lørdag kveld gikk vi løs på den. Med skrutrekker, drill, gummihansker og tørkepapir. Demonterte. Fant problemet. Dro ut mengder med fint støv som sammen med vann hadde blitt til grått slam, og som lå som en propp der hvor vann skal gå ut.

Vi skrudde den sammen igjen. Jeg vasket tøy. La tøyet i tørketrommelen, skrudde den på. Hadde døren til vaskerommet åpen, slik at jeg kunne lytte…

Den virket! Jeg vant – med god hjelp, men jeg vant!

Cecilie-tørketrommel: 1-0

Cecilie-handlingskraft: 1-0

Cecilie-mer energi: 1-0

 

Det handlet ikke bare om tørketrommelen. Noen kamper er viktigere enn det.

♥C

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Generell helse, Refleksjoner, Småplukk. Bokmerk permalenken.

6 svar til Cecilie versus tørketrommelen: 1-0

 1. Mona sier:

  Well done!

 2. Lin sier:

  Det tar tid å komme seg tilbake til normalen igjen, og man kan ikke tvinge det frem eller speede opp farta. Kanskje kan man legge listen veldig lavt (enn å sammenligne med hvordan det var «før») og sette pris på alt man klarer, alle de små tingene, både av det som er godt i hverdagen, det man klarer, hvordan man har det etc. Omfavne små, gode ting i hverdagen, ta vare på det, ta det med seg og samle på mange sånne små, gode ting. Alt fra en hyggelig samtale, en kopp kaffe, god stund med familien, at sola skinner i ansiktet, at man klarer å fikse tørketrommelen etc. Suge til seg energien og det gode fra slike ting, fokuserere på det, la det være godt nok for nå og det gode (energi, pågangsmot, tanker) bygges litt etter litt automatisk. Ble mye «babbel», men dette har hjulpet meg til å komme på beina igjen. Er ikke helt i mål, men føler jeg har kommet langt og er på god vei. Føles litt skjørt ennå, men samtidig godt og jeg finner styrke i det.

  • Takk for fin kommentar, Lin! Akkurat det du skriver – det er jeg god på! Men jeg lengter etter mer energi, å «bli meg» igjen. Jeg har vært hos rosenterapeut, og hun sa: Når man bygger en bil, så er bensin det siste man fyller på. Slik er det med energi. Man bygger seg opp igjen, og når alt er klart – da fylles energien på – men det er den siste brikken som faller på plass. Ha en fin dag, takk for kommentaren ❤

 3. Birgitte sier:

  Haha, fornøyelig, Cecilie!
  Og jeg er imponert over handlekraften din. En kranglete tørketrommel ville definitivt satt meg sjakk matt!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s