Bakt søtpotet

Nei… Ikke akkurat lavkarbo. Jeg mener å ha lest at søtpoteten inneholder fruktose, og at potet er et bedre alternativ?

Uansett, jeg har jo ammet til den store gullmedaljen det siste halvåret, og har spist flere karber enn før. Søtpotet har blitt flittig brukt, og i dag ble denne giganten lunsj! Jeg bakte den i stekeovnen, skrapet ut søtpotetkjøttet og blandet det med kjøttsaus fra i går. På med litt ost, og inn i ovnen igjen. Det smakte herlig!

20140224-184912.jpg

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Lunsj, Middagstips, Oppskrifter. Bokmerk permalenken.

7 svar til Bakt søtpotet

 1. Veronica sier:

  Jeg spiser lavkarbo pga ibs. Magen min tåler ikke poteter, men søtpotet går fint, så jeg unner meg det en gang i uka. Pleier å skjære dem i staver/båter og ovnsbake dem. Mye bedre enn pommes frites 😀

 2. Helene sier:

  Nam! Jeg elsker søtpotet så dette må jeg prøve 🙂

 3. Christin sier:

  Jeg omfavnet også søtpoteten mens jeg ammet, og den ble visst bare værende en del av kosten etterpå også 😉 Jeg ammer jo litt enda, men ikke så mye at eg egentlig føler jeg burde spise så mye ekstra, men søtpoteten gir så mye smak, selv om man ikke bruker de helt store mengdene, den har en deilig konsistens, og så vidt jeg vet er den et mye bedre alterneativ enn poptet (!?). Lillesnupp er 10 mnd nå, og hun elsker kraftkot søtpotet ❤

  • Jeg tror Kenn Hallstensen, som virkelig er dyktig på kosthold, mener at poteten er et bedre alternativ. Jeg har stilt han spm på facebook nå, så skal jeg legge ut svaret 😉 Men – og det synes jeg er et viktig prinsipp – hvis noe funker i ens kosthold, så kan man vel beholde det? Jeg spiser også gulrot, for eksempel!

 4. hannem sier:

  Jeg bruker både litt potet og søtpotet i kosten. Sist bakte jeg søtpoteten i ovnen, det ble kjempegodt med litt smør og krydder oppå. Dessverre ikke smør på meg, jeg må holde meg unna melkeprodukter ei stund.. 😦 Jeg laga et vegansk måltid, synes det er litt spennende å variere kosten på den måten, oppskrift fant jeg hos Veganmisjonen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s