Babymat to go

Lillemann er blitt 4,5 måneder allerede… Han er så harmonisk og rolig, og spiser glad og fornøyd melken til mammaen sin. Litt for glad og fornøyd, kanskje, for i det siste har han spist annenhver time om natten. Det merker man (altså jeg) på meg dagen etter, for å si det sånn. Jeg blir stuptrøtt og supersulten. Han er like blid.

Derfor har jeg, og det satt veldig, veldig langt inne, begynt å la han smake på litt mat. Han er egentlig ganske uinteressert foreløpig, men har smakt en teskje av søtpotet, gulrot, banan, avokado. Ingen videre suksess foreløpig, annet enn vondt i magen av blandingen banan og avokado.

Om to uker reiser vi til syden, og jeg tør ikke gi han frukt der. Derfor har jeg, etter å lest på bloggen til sprudlende Linn, bestilt en haug av disse:

happybaby(Bildet er linket, og her finner du produktsiden). Hittil har vi prøvd winter squash og pære. Begge ble tatt godt i mot, jeg tror han liker å sitte og sutte litt framfor å få mat på skje. Mat i hånden skjønner han ikke noe av, den stakkars søtpotetbiten jeg prøvde på avgikk med døden i hans noe kraftige hånd.

Jeg har da ikke tenkt å kjøpe all mat fiks ferdig, men disse er laget av økologisk frukt og grønt, og er ikke tilsatt fiksfakserier. Men jeg har også lest hos den samme Linn at man kan bestille slike poser som kan vaskes og brukes om igjen på ebay, så det har jeg selvfølgelig gjort. Disse har jeg bestilt:

foodpouchSøk på baby food pouch, så finner du mange forskjellige. Med frakt kom disse seks posene på noe under 200 kroner.

Happy baby har forøvrig inndelt maten i stages (nivåer). Stage 1 er 4-6 mnd, stage 2 er fra 6 måneder og stage 3 fra 7 måneder og oppover.

Mens jeg først leste rundt om babymat på bloggen til Linn, bestilte jeg også hefte hennes; Sprudlende sunn baby. Nå fant jeg ikke bilde på nettsiden, men du kan lese om babymatkurset her, og jeg tror hun har flere hefter igjen. Jeg liker veldig godt fagdelen i heftet. Oppskriftene også, men jeg kunne tenkt meg enda flere oppskrifter. Særlig på grøt, for det synes jeg er vanskelig – og så skal jo både pappaen og eldstesøstera kunne lage mat til lillemann også. Men det er et fint idéhefte, og jeg har tenkt at pappaen skal lese og lære, gitt.

Et lite spørsmål, bare. Kan så små babyer smake kokosmelk?

♥C – som glemte alt om babyer da hun erklærte seg ferdig med slikt for seks år siden 😉

 

 

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Babymat, Barns kosthold og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

4 svar til Babymat to go

 1. komadyret sier:

  Takk for tips om posene, minsten min på 9 1/2 mnd elsker smoothier og strengt tatt burde jeg vel kunne laget det til han selv…..men det er jo sååå genialt med de posene når de kan spise det selv 😉 Jeg var knallflink i starten og laget hirse, ris, mais og havremel grøt selv. Helsesøster ble selvfølgelig bekymret for om barnet fikk i seg nok jern (som igjen viser at de vranglærer dem i utdannelsen spør du meg)
  Vil derfor tipse deg om en super barnematbok fra Margit Vea (http://www.margitvea.no/) Her er det mye bra barnemat! Hun er en superinspirerende dame, jeg har vert på minimatkurs med henne! Verdt å ta en titt!

  Klem til deg som trenger det i dag!

 2. komadyret sier:

  http://www.margitvea.no/#!grt/c1qam

  Her har du forresten link til grøtoppskrifter 😉

 3. elin sier:

  Takk for tips om poser på ebay. De må jeg kjøpe! Hvor i syden skal dere? Vi vurderer selv å ta en tur i februar, men usikker på hvor 😉

 4. Lillemy sier:

  Ko ko! Kokosmelk – vet ikke, men spør feks melissaspaniabloggen? Ikke ha dårlig samveit for mat, ny forskning viser at det er et smaksvindu der til de er seks mnd, husker ikke hvor lest. Jeg har så dårlig samvittighet for mini har fått utrolig mye grøt i ca to mnd. Til å begynne med elsket hun søtpotet most med hva som helst (kaster konsekvent opp av avokado. Pussig) men plutselig ville hun KUN ha grøt (fikk smaken hos mormor). Jeg styler den med gelatin og kokosfett og plystrer litt. Men, hun har nå fått smaken på fisk og kylling men i skikkelige biter som hun spiser selv. 😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s