PS:

Det er veldig spennende å legge ut tekster hvor jeg mener noe. Både fordi de engasjerer og blir delt, men også blir oppfattet så ulikt. Jeg har selvfølgelig lest alle kommentarene her og på facebook, og må bare driste meg til å påpeke et par ting.

Jeg er ganske fornøyd med min etter fødsel – kropp. Ja, jeg gleder meg til den blir smalere igjen, jeg er lei av bukser som er for trange, men jeg har aldri hatt så stor kjærlighet for kroppen min som etter denne fødselen. Det er til å få bakoversveis av, at kroppen min har skapt og båret fram TRE barn! Og jeg er blir glad når jeg ser den i speilet, særlig i bare undertøyet. Men i går skrev jeg altså ikke at jeg var misfornøyd med min nåværende kropp, jeg bare erkjente at jeg var misunnelig på frua som fikk tilbake sin kropp så raskt.

20131201-121232.jpg

 

Min kjære og jeg på julebord i går♥

For det andre unnlot jeg helt å si noe om hva jeg synes om idyllen som er skapt på bloggen hennes. Derimot konstaterte jeg at det er et idyllisk livsstilsmagasin mer enn en personlig blogg, og den forskjellen bør vi diskutere med våre unge.

Helt fra jeg startet å blogge, har hatt som regel at ingen skal diskuteres av meg på min blogg. Vi kan godt diskutere sak, men ikke person. Problemet her er at det fort blir en hårfin linje. Hvis jeg skulle ha diskutert hennes rolle som forbilde og rollemodell for unge kvinner, synes jeg det skulle vært en diskusjon hun skulle tatt del i, som en samtale. Men da får vi treffes over en kaffekopp 😉

Ha en skjønn 1. søndag i advent!

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Småplukk. Bokmerk permalenken.

3 svar til PS:

 1. Nanne sier:

  Wow, så flott du er! Her var du jo til forveksling lik Kim Kardashian 🙂

 2. Lammelåret sier:

  Jeg liker godt at du mener noe. Jeg synes en person blir mye tydeligere og lettere å forholde seg til når jeg vet hva denne mener og hva slags holdninger hun har. Fortsett gjerne med det!

  Som deg synes jeg det er interessant å følge med på hvordan folk oppfatter det bloggeren skriver, det er mye å lære om kommunikasjon bare ved å være tilstede i kommentarfelt der folk er engasjerte.

  Ønsker deg en super adventstid!

 3. Julie sier:

  Det er mange som mener det at om noen sier noe dom helst negativt om frua og etter fødselsbildet hennes er de sjalu og lekser opp med janteloven og at alle kan bli som frua bare de har viljestyrke osv.
  Jeg tror ikke det er der det ligger hos folk flest. Det kan handle om at hun, som nok er et forbilde for flere ungdommer, muligens bør tenke over hvilke signaler hun egentlig gir dem ved å poste et sånt bilde, med sexy undertøy og kropp, dager etter fødsel i et allerede ganske kroppsfokusert ungdomsliv. Og hvor er egentlig fokuset hennes? Jeg tror de aller fleste nybakte mødre har andre ting å tenke på enn å posere i undertøy på instagram. Det kan også handle om at veldig mange mødre føler seg sliten, ustelt, feit og trøtt i dagene etter fødsel, og føler seg da enda værre og mislykka som mor når fotballfrua posere så fin, fresh og flott, til og med uten bleier, på instagram. For det som er poenget her er at frua er en svært offentlig person som når ut til svært mange, hun er et forbilde for mange, som de ser opp til og måler seg med. Og man kan faktisk ikke si til ei nybakt mor at hun må ta seg sammen, at hun bare er sjalu. For det er virkelig ikke der det ligger; men det er utrolig mange følelser i sving. Og jeg er ganske sikker på at om en «vanlig» person hadde lagt ut tilsvarende bilde hadde reaksjonen vært helt annen.

  Det skal sies at jeg personlig er helt likegyldig til fruas bilde, men heller har reagert på noen av kommentarene. Blant annet type «det er bare å ta seg sammen, så kan alle oppnå fotballfruas kropp», for det stemmer virkelig ikke -her er det mange faktorer som spiller inn, men aller mest på kommentaren til en kvinnelig journalist i VG, som skulle skrive en lengre (negativ) kommentar på fruas bilde pga. kroppshysteriet. For så vidt greit nok, men hun hetset også sin egen kropp som feit (husker ikke hvilke ord hun brukte på det, og det var muligens et forsøk på å være morsom/selvironisk), og la ut et bilde av seg selv i undertøy med en helt vanlig kvinnekropp. Hvilke signal gir det, da?!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s