Misunnelig og skamfull

Jeg beklager. Jeg klarer visst ikke å la være å kommentere dette.

Da sjølvaste frua la ut bildet av en kropp som så slank og trent ut fire dager etter fødsel, så ble jeg altså så provosert. Jeg ble vel nesten hissig også, og mannen måtte gi meg klar beskjed om at jeg var en «hater» (uttales på engelsk). Og som vi alle vet – haters gonna hate. Jeg, voksne menneske, vil da for f ikke være en hater. Jeg har jo til og med bestemt meg for å være raus med andre. Men her gikk jeg i lås.

Einar (mannen min) har for vane å tenke et hakk lenger enn meg, og er vel rimelig vant til å roe meg ned når jeg hisser meg opp som et lemen.  Og han tar ikke fem øre for å stille meg til veggs og stille spørsmål jeg ikke får vridd meg unna.

Og det handler jo selvfølgelig om at jeg er misunnelig. Jeg vet -jeg vet – det er ikke derfor dere andre har reagert. Men jeg er altså misunnelig. Hadde jeg sett sånn ut etter en fødsel, skulle jeg jammen dratt på meg slim fit og push up og og røde blonder og vært kjempestolt. Jeg tror mange ble så illsinte fordi den kroppen som akkurat hadde båret fram et barn fortsatt var så perfekt. Kanskje, hvis hun var mer personlig og sårbar på bloggen, ville vi unt henne den kroppen.

Jeg tror det er på tide å minne oss selv om at damens blogg er blitt business. Bloggen er delikat, vakker, elegant, men den er ikke lenger privat. Den er blitt perfeksjonert, og hun har skapt en blogg hvor idyll vises fram, hvor hun er modellen og fører pennen – men det er blitt et magasin mer enn en personlig blogg. Det er blitt en jobb å vise fram en liten drømmeverden og å holde det private utenfor. Dette har vært smart, for hun har virkelig skapt sin egen arbeidsplass, og jeg kan bare fortelle at det er hun som kan le hele veien til banken, ikke jeg.

Hun er altså smart også, i tillegg til å være slank og veltrent rett etter fødsel. Og jeg begynner å skamme meg for å ha blitt så provosert.

Og mens jeg sitter sånn og tenker på dette, kommer jeg på at hun alltid har sagt og skrevet at hun synes at alle kvinner har rett til å være stolte og fornøyde av kroppen sin, uansett hvordan den ser ut. Og det er jo fint sagt, selv om det kommer fra en som er slank.

Utover dagen i går fikk jeg rett og slett litt vondt i magen. På nettavisene florerte det av saker om dette, og alle skrev at de hadde prøvd å komme i kontakt med fruen uten å lykkes. Og da fikk jeg vondt inni meg. Jeg har vært nybakt mor tre ganger. Jeg vet hvor sårbar man er. Jeg vet hvordan følelser forsterkes. Og da, midt i dette, opplever hun å få langt over 2000 (!) kommentarer på blogg, facebook og instagram. Du skal være tøff for å stå i det, særlig når hormonene raser og man mest av alt ønsker ro med den lille.

Som vanlig ender jeg med å forhøre meg med min trettenåring, et svært spennende menneske å samtale med. Hva hun sa? Hun syntes ikke noe om det bildet, fordi mange tenåringer ser det, ser at det er en voksen kvinne som er mye tynnere enn dem selv, og det kan være med å gi dårlig selvtillit. Ja, det er et godt poeng i det hele.

-Jeg ble litt provosert jeg altså, pappa måtte roe meg ned, sa jeg. Da fikk jeg klar tale:

-Mamma, det går ikke. Dere to er på lag (lavkarbokosthold og samme forlag). Du kan ikke reagere sånn.Dere skal støtte hverandre (Dette barnet har også sagt at hun liker kroppen min som den er nå. Den er som Freia Premium karamell – den har deilig fyll).

Jaja, frua er tøff, smart, vakker, rik, slank etter fødselen. Hva var det jeg var igjen? Skamfull.

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Refleksjoner. Bokmerk permalenken.

15 svar til Misunnelig og skamfull

 1. Jeg undrer litt over valg av tidspunkt for å legge det ut, jeg da. Dette har hun vært igjennom flere ganger før, så det kan ikke ha kommet som noen overraskelse.

  Ellers så synes jeg det er forståelig at folk reagerer, men det er måten å reagere på som er så stygg.. Trist.

 2. Kari sier:

  Huff…ja vi har mange meninger om mangt og meget, skamfull kan vi kanskje være, men jeg syns vi har lov å bli provosert og misunnelig. Det er også følelser:) Hun ser flott ut, så flott ut under svargerskapet også, (ser jeg av de bilder hun har lagt ut,) og trente til fødselen omtrent, Det er faktisk slett ikke alle forunt å kunne gjøre det. Vi er biologisk forskjellige, sånn er det bare. Din godeste datter er et funn, og du skal høre på henne også 😉 Klem til deg, flotteste kvinnen. Min mammakropp har jaggu gått mange mange runder siden to fødsler … siste for 9 år siden … og det er først nå, etter fyllte 40 jeg fant min vei. Jobber hver dag med å være meg!
  God advent, Cecilie. Jeg er i gang med julebakst, og deriblant ligger mye fra deg, godsaker som jeg skal kose meg med, mage eller ikke mage!;)

 3. Du er bare så en herlig jente Cecilie, så herlig dønn ærlig. En ting skal være sikkert, tror det er mange jenter som er misunnelig på din kropp også 😉 Jeg så på LANGT nær så fresh ut som det du gjør nå så få måneder etter fødselen. Jeg må innrømme jeg blir små misunnelig på statuser og bilder av folk som trener, for det er noe jeg savner veldig. Jeg kan ikke trene pga sykdom, så kroppen blir jo deretter. Fysioterapaut holder kroppen noenlunde i sjakk, samt lavkarbo holder vekten i sjakk. Jeg reagerte ikke så veldig mye når jeg så dette bildet med unntak at hun kunne da for pokkert hatt på seg treningsbukse og en treningstopp.. eller klær generelt. Aldri syntes at det er greit at folk legger ut bilder av seg selv i undertøy, det er ikke noe alright signal for de unge. Ungdom ser opp til de voksne. Barn og ungdom gjør ofte det de ser vi gjør, ikke det vi sier de skal gjøre. Bikini er greit om det er i naturlige omgivelser, som på stranda, ved bassenget etc. Det neste jeg tenkte…. Oi, nå blir det rabalder….. Og hadde jeg ikke rett, hehehe.. Hun får kjørt seg etter det bildet, men det visste hun nok også, dette har hun vært igjennom tidligere. Hun har fått mye hets for den tynne kroppen sin.

  Se deg i speilet i ditt beste undertøy og tenkt at den kroppen har bært frem 3 flotte barn. Skulle bare mangle at det satte spor 🙂
  Datteren din kom med kloke ord.

  «Jaja, frua er tøff, smart, vakker, rik, slank etter fødselen. Hva var det jeg var igjen? Skamfull.»
  Du er både tøff, smart, vakker og slank. (din inntekt vet jeg ingenting om)
  Du deler dine oppturer og nedturer. En ærlig blogger som sier ting som det er, er mye mer inntresant enn fotballfruens glamour fantasy blogg.

  God helg Cecilie, hils Einar.

 4. Desirée sier:

  Synes ikke du skal være skamfull i det hele tatt jeg! SOm kjendis og blogger så har man et visst ansvar, og hun vet at hun har stor påvirkningskraft blant de unge. Bildet burde ha hørt til i den private bildemappa hennes på dataen, og ikke ute på nettet. Slik alle normale ville gjort.

 5. Lisbeth sier:

  Bra du ikke klarte la være å kommentere ;-). Fantastisk bra skrevet!!!

 6. Elin sier:

  Supert skrevet Cecilie! Dønn ærlig fra hjerterota! Jeg digger deg! Og synes du ser fantastisk ut etter 3 fødsler! Tenk for en fantastisk jobb den fine kroppen din har gjort! Det er jammen noe å være stolt av det! 😊😘💕

 7. Herlig og ærlig! 🙂

 8. Gry sier:

  Du, er du helt sikker på at du er misunnelig og at det ikke er dine hormoner som nå spiller deg et puss? Jeg mener, jeg ønsker ikke å se ut slik som fruen, jeg har aldri hatt som mål å være skinnmager, synes faktisk ikke det er så veldig pent heller. Jeg lot meg heller ikke provosere, men tror kanskje jeg følte mest på en slags trist følelse da jeg så bildet… Vi lever under et motebilde skapt av homofile menn (med deres seksuelle preferanser) på 40-50-tallet som har gjort at vi har et komplett usunt og urealistisk forhold til den kvinnelige kropp som historisk sett har blitt dyrket for sine, nettopp; kvinnelige attributter. Derfor smekka jeg ut vomma mi i går på sosiale medier. Som en motvekt, for at noen/de fleste skal finne noe å sammenligne seg med,noe som ligner mer på normalen. Fotballfruen må være så flink og jobbe så hardt hun bare vil mot sine mål og være så mye forretningskvinne hun bare vil være. Men å fremme en polert verden som hennes normal eller noe andre bør strebe etter- eller beundre, nei, det kjøper jeg ikke, jeg tror ikke på det, synes også det er regelrett trist. Dessverre så er det mange unge normale jenter der ute som tror at fruens unormal er en ønskelig normal. Jeg synes dette også i bunn må handle om verdier. Gode verdier. Sunne verdier, morskjærlighet (slik som hennes siste bilde) og det som er viktigst her i livet. Jeg håper hun fokuserer mye på dette fremover siden hun åpenbart har en god evne til formidling, og at hun vektlegger mindre fokus på kropp, med mindre det handler om godfølelsen av å ha en frisk og funksjonell kropp..

 9. LovelyLiller sier:

  synes hun så flott ut, helt urtolig at hun har fødd 😮

 10. Irene sier:

  Endelig en blogg jeg kan legge igjen en kommentar på om dette emne som florerer overalt. Ja jeg hadde også følt meg flott hadde kroppen min vært slik etter fødsel, men er det realistisk nei, å jeg er så innmari lei av å lese om det perfekte ditt og det perfekte datt, alt er jo perfekt. Er som se og hør må bare lese, men gir deg meg noe annet enn irritasjon nei, jeg vil ikke bli som denne dama. Din blogg derimot, ærligheten din rundt svangerskap, tiden etterpå, det du skriver nå, det er slikt vi vil lese, vi vil føle at vi alle har en sårbar side, vi er alle mennesker og vi er ikke perfekte noen av oss,og at noen prøver å overbevise alle om at deres liv er det er vel et eksempel på at det ikke er det, ingen sitt liv er det. Så til dette bildet er det realitisk push up bh og hipster, hvor er bindet vi må bruke første uka etter fødsel for det bare renner ut. Nej vær sikker på at det har ikke fruen, vi vil heller aldri høre om våknenetter, trassalder, osv. Kun at alt er rosenrødt, nej takkeseg til at deg enda finnes ærlige bloggere, det gir meg så mye mer å lese på disse:))) å en kommentar jeg leste en plass i går, at når vi var unge ville alle være syltynne tori spelling i 90210, men hun guttene ville ha var hun med mest former….;) ha en nydelig helg, og forsett i retningen du går du er utrolig flink, og motiverende, håper vi endag kansje får se enda en kokebok fra deg, er jafall utrooolig glad i den vi har fra deg:)

 11. Lise sier:

  Det jeg synes er verst, er absolutt ikke Fotballfrue, men alle som skal kritisere henne og samtidig legge ut et bilde av sin egen (gjerne lett overvektige og utrente) kropp. «Se her, SÅNN ser en ekte kvinnekropp ut etter fødsel! Tynne/magre/skinnmagre/beinrangler er ekle!» For det første; har ikke Fotballfrue en ekte kvinnekropp? For det andre -og det som fyrer opp meg-; NÅR i all verden ble det greit å si at andre er ekle/ikke fine og i det hele tatt??? HVORFOR poengtere at de ikke liker hvordan hun ser ut?

  Er de ikke det vi liksom prøver på; å øke selvfølelsen til jenter, si at de er bra som de er? Ja, bortsett fra deg og deg og deg, for du er normalvektig, veltrent og flott. Du kan godt gjemme deg, vær for all del ikke stolt av hvordan du ser ut. Dobbeltmoral much?

  Ja, så må jeg jo få med at jeg er nybakt mor selv, og ser ABSOLUTT ikke ut som Fotballfrue. Jeg er av de lett overvektige med deigmage og overheng 😉 Og jeg synes hun ser fantastisk flott ut! Hadde jeg sett sånn ut skulle jeg jammen posert jeg også.

 12. Lise sier:

  Og så må jeg kommentere dette med at hun «tar seg tid til» å posere i matchende undertøy.Kjære vene, det tar da ikke lengre tid å ta på seg dét enn det gjør å dra på seg en utvasket bomullunderbukse og -ammebh! Og det er ikke alle av oss som opplever selveste syndefloden i en uke eller tre etterpå. Min erfaring er to dager med bleie, deretter vanlige bind som FINT får plass i en rosa polyesterhipster fra Glammom (hvor ammebhen hennes også kommer fra).
  Og et selfie i speilet tar ett minutt. En nyfødt kan sove MYE (egen erfaring; minst 20 timer i døgnet til å begynne med. Altså hadde jeg god tid til selfies, føne håret/rette håret, sminke meg og whatnot).

 13. Lammelåret sier:

  Deilig å se at du legger dette ut, mange andre ville ikke gjort det eller de ville ikke forstått at det handlet om misunnelse i det hele tatt. Det er jo ganske skamfullt å være misunnelig, ikke sant?

  Uansett: Bra at den nevnte fruen å ikke uttale seg til media. La henne bruke bloggen som det passer henne. Den er bare stor fordi hun gjør en god jobb og fordi mange klikker seg inn til henne. Det er ris til egen bak for alle som klager over henne og hennes suksess (bloggens påvirkningskraft).

  Har skrevet om temaet selv, for er det egentlig fruen som er problemet? Les gjerne hos meg om du blir nysgjerrig på mine tanker.

  Ønsker deg ellers en god helg!

 14. Mona sier:

  Som flere har skrevet er vi nok mange som ser opp til deg Cecilie! Og du er oppriktig interressant å lese om! Også må du huske på at fruen ikke hadde barn da hun bygget opp sin blogg, og har hatt mulighet til og valgt å bruke tid på å gjøre den til det den er. Så spørs det om hun får et «enkelt» barn som gir henne tid til å fortsett med det, eller om hun får et mer krevende barn. For hennes skyld håper jeg det første og jeg synes dette blogginnlegget om saken var godt:
  http://styleconnection.blogg.no/1385806417_fra_bloggenorge_til_m.html

 15. Nanne sier:

  Fint og innsiktsfullt innlegg – og så har du en ganske klok datter 🙂 Jeg har ikke fulgt bloggen din så veldig lenge, men jeg gleder meg alltid til å lese innleggende dine, det er blitt et av dagens små høydepunkter. Du er jo helt nydelig og virker som en fantastisk kvinne på alle mulige måter ellers, så du behøver absolutt ikke være misunnelig på FF 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s