Adventskalender til slitne fedre

NB: Hvis du er min mor, far, datter eller kjenner noen av disse, vennligst forlat dette innlegget. Takk!

Når det nærmer seg jul, hender det vi mammaer blir veldig opptatte av å være mammaer. Sånne moderne mammaer som i tillegg til hektisk innspurt på jobben, planlegger barnas julekalendre, handler tjuefire små og store gaver til hvert barn, skriver lister, planlegger baking og smaker på årets julemarsipan i smug når ingen ser. Som skal ha tid til minst ett julebord samt en kveld med gode venninner, som skal pakke inn alle julegaver i vakkert, resirkulert papir med personlig touch og som samtidig skal spise litt mindre for å slanke seg til julebordet og veie opp for all overspisingen som kan komme til å skje i jula.

Alle vet at mammaer som har mye å gjøre og som samtidig skal slanke seg, står i fare for å bli litt gretne jo nærmere jul man kommer. Og hvis hun både skal slanke seg og smugspiser julemarsipan, er det virkelig duket for dårlig humør. Det ligger dermed ikke til rette for en romantisk desember mellom to elskende.

Noen pappaer trenger fysisk nærhet for å virkelig kjenne at konemor elsker dem. Noen menn er visstnok så enkle at litt god, gammeldags s-e-x, for ikke å nevne nok av det, må til for å være helt tilfredse i forholdet. Vi kvinner vet selvfølgelig at det er best med en lykkelig og tilfreds mann.

Og kvinner, i år ønsker slitne fedre over det ganske land seg en egen julekalender. Du må gjerne handle tjuefire gaver, pakke pent inn i resirkulert papir med personlig touch og bruke så mye penger at du egentlig ikke har mer igjen å kjøpe julegaver for. Men mannen, han ønsker seg egentlig bare deg og din bekreftelse på at han er selve Mannen med stor M, mannen i ditt liv.

Du kan selvfølgelig finne fram en kalender, men da trenger du bare å legge én eneste lapp oppi, hvor det står ett eneste ord. Eller så kan du gjøre det nesten like enkelt, men mer flørtende og bruke mannens favorittdings – smarttelefonen – som hjelpemiddel.

Slik gjør du

Hver dag i desember, til og med julaften, sender du en sms med dagens luke.

Husk at mannen er visuell, så selv om trutmunn på instagram og blogg er ut, er det lov på mms til selve Mannen.

Nissekostymer til mor er å få kjøpt rimelig på ebay, og en dag nissemor har tenkt å dukke opp hjemme, kan det hintes om i dagens luke. Slik, for eksempel:

nissemor

Ønsker du deg undertøy til jul, kan det avbildes i en egen luke. 2013 er visstnok rumpas år, kanskje hadde han satt pris på et selfie av stumpen, også kalt belfie. Her er det lov å ha på klær, hvilket er veldig greit for de som er uvante med å strutte med bakdelen i et speil og med telefonen liksom skjult i hoftehøyde under bildetagning.

missaselfie

Noen av oss er ikke drevne på å ta bilder med telefonen lett henslengt i hoftehøyde…

Løfter om BJs og s-e-x er lov, lovnader som «i kveld er du min» også. For dager hvor det bare ikke blir noe av, kan du friste med «Øl er kjøpt inn, i kveld kommer gutta for å se kamp» eller «I kveld har vi barnevakt – du kan velge mellom kino eller en tur på puben med meg».  Du kan vel også friste med et varmt bad med tilhørende vinservering en dag, eventuelt en dusj, og de vovede kan gå for en god, gammeldags «kom å ta meg».

Hvis din mann er av det romantiske slaget, kan du selvfølgelig sende sms med linker til romantiske sanger på youtube, vakre dikt og så videre. Men ikke glem at det som teller er hva han ønsker seg, hva som får han til å føle at han er Mannen, ikke hva du ønsker deg selv.

Rykter sier forresten at menn som får jevnlig bekreftelse både kjøper blomster, sjokolade og rødvin, og forstår at du selvfølgelig trenger ny kjole og sko før julebordet. En vinn-vinn situasjon, altså!

Menn; på samme måte som kvinner delte innlegget om slitne mammaer, bør dere sørge for å dele dette med kamerater dere mistenker trenger en slik kalender. Eller rettere sagt, konene til kompisene.

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Generell helse, Småplukk og merket med , , , , , . Bokmerk permalenken.

8 svar til Adventskalender til slitne fedre

  1. Kathrine :-) sier:

    Takk for gode tips 🙂

  2. Inger Johanne sier:

    Herlig 🙂

  3. Nanne sier:

    Haha, fantastisk 🙂 Super idè med SMS-kalender!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s