Hvordan gjenkjenne en sliten mamma og tips til hva som skal til for å gjøre det bedre igjen

Noen ganger gir mor små signaler om at noe er galt. Det er ikke alltid hun forstår tegnene selv. Her er en liten oversikt over sikre tegn og tips til løsning. Det kan hende at jo flere og større barn man har, jo bedre kjenner man seg igjen.

Av og til, når det bare er noe litt galt, låser kanskje mor døra etter seg når hun skal på do. Hvilken mor gjør det, liksom? Alle mødre vet vel at både menn, barn og puseksatter skal prate med henne eller spørre om noe når hun skal gjøre sitt fornødne?

Hakket verre er det når hun låser døra og legger seg i badekaret. Iallfall hvis hun ikke har sagt fra på forhånd. Dere vet, den milde mammaen som mykt forteller at nå trenger mamma å ta et bad helt alene – og som orker å stå i mot barnas gråt og tenners gnissel over at de ikke får være med i det saliggjørende badevannet.

I stedet har hun sneket seg inn på badet, låst døren, tappet i varmt vann med masse deilig skum, og til og med sneket med seg et glass rødvin. Da bør man som mann og barn lure på om man har vært for intense i sitt samvær med mor. Mens mor bader og pleier sin sjel og sitt humør, bør mann og barn straks rydde stue og kjøkken, tenne lys, fyre i peisen og sette fram sjokolade.

Et tydeligere tegn mannen straks bør fange opp, er hvis han prøver å si noe mykt og forsiktig, kanskje til og med kjærlig, om at hun trenger en tur til frisøren eller at håret på leggene snart kan flettes. Hvis tårene da spruter, bør mannen straks finne fram rødvin og sjokolade, ta med barna ut og ikke vende hjem igjen før mor sier at det er klart. Ring gjerne også en bestevenninne og spør om hun kan droppe tilfeldig innom din fru, slik at du sikrer at hun får øst ut av seg hvor udugelig du er og hvor slitsomt det av og til er å ha barn. Husk at det er bedre å forlate huset noen timer enn at det blir innført en permanent 50/50 ordning (også kalt skilsmisse) fordi mor synes det virker forlokkende med all den egentiden.

Det tydeligste tegnet, som mor selv bør fange opp; er når hun er ute og kjører bil og begynner å fantasere om å bli påkjørt. Iallfall litt. Tenk å bare få noen dager på sykehuset? Herregud, så deilig det hadde vært! Kanskje, hvis jeg bremser litt brått nå, så rekker ikke han bak meg å stoppe?

Dessverre stopper denne tankeleken allerede her. For mor vet godt at hvis hun blir liggende noen dager på sykehuset, da vet egentlig ikke far hvor noen ting er. Kanskje glemmer han å hjelpe barna med leksene? Og eldstemann har framføring på skolen vi må øve til, og det nærmer seg jul, og hvis jeg ligger på sykehuset kommer jeg til å få sms av typen: Hei elskling, håper du er bedre i dag. Vi savner deg hjemme. Alt går bra her, men har vi ikke noe rent tøy? Hvordan setter jeg på vaskemaskinen?

Å herregud, det passer ikke å bli påkjørt, skjønner mor plutselig, og bremser veldig forsiktig og følger med på bilen bak via speilet, livredd for at han skal kjøre inn i henne.

Men mor, hvis du av og til har lyst til å bli påkjørt, vit at du er ikke den eneste. Stopp bilen, send en sms til din kjære at du trenger en times time-out og dra på shopping.

Og far, hvis mor er litt sånn «kan noen bare kjøre på meg, vær så snil!», vit at det faktisk er helt vanlig. Får du sms om at mor trenger en times time-out, skal du svare: «Kom hjemom og hent visakortet mitt». Husk at hun gjerne bruker mindre penger med ditt kort enn med sitt eget. Og mens hun er på shopping, tar du og barna og rydder, setter fram vin og sjokolade, fyrer i peisen og tenner lys, leier en familiefilm og krøller dere sammen med henne opp i sofaen når hun kommer hjem. Det kalles hverdagskjærlighet og funker hver gang.

♥C

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Generell helse, Refleksjoner, Småplukk. Bokmerk permalenken.

123 svar til Hvordan gjenkjenne en sliten mamma og tips til hva som skal til for å gjøre det bedre igjen

 1. Jane sier:

  Det er simpelthen det bedste blogindlæg, jeg har læst. Ever! ❤

 2. Monika Kransvik sier:

  Kjenner meg igjen her ja. I går gikk jeg i dusjen etter middag for håret var skittent og jeg skulle arrangere turnoppvisning med 50 utøvere. Mens jeg sto i dusjen sto 7 åringen utfor og skulle ha en samtale med meg (jeg hadde nemlig låst døren) og jeg ropte bare «mamma hører ikke for jeg står i dusjen» Hvorpå han roper tilbake – «hvorfor dusjer du ALLTID, også midt på dagen» Jeg er visst en renslig person i følge min sønn..
  Jeg merker og at badet er mitt fristed. Det er eneste plassen jeg kan være aleine. Jeg bruker ufattelig mye mer tid på badet nå enn da jeg var ungdom 🙂
  Hold ut, vi har dem kun en kort stund. Tror det blir sårt den dagen vi går på badet og ingen bryr seg (skrekk og gru) ❤

 3. Hehehe, der har du meg. Låses badedøren, ja da er det ikke mye som føles bra 🙂

 4. Engelina sier:

  He he, du er fantastisk! Godt å lese at du er tilbake med din velformulerte galgenhumor, med det svarteste alvor i bunnen! Hvordan skal jeg få mannen til å lese dette innlegget tro??

 5. Maria P sier:

  Bästa blogginlegget ever.. 😀

 6. Jeg sniker med meg vin. På fredager. Det er helt fantastisk. Masse lys., Mine unger begynner å bli store nå. Går lenger og lenger tid mellom hver gang jeg ønsker å se nær grillen på en lastebil heldigvis. 😉 Men vi har alle vært der.

 7. Einar sier:

  For Guds skyld ; ligg unna Bmw’n!😉

 8. Sissel sier:

  Fantastisk bra skrevet!

 9. Ellen sier:

  Godt å vite at man ikke er alene…. Flott skrevet 😉

 10. Pappa sier:

  Jeg ler. Så jeg griner. Og det er i ren frustrasjon over hvordan dere damer velger make. Jeg vet dette nok er skrevet med både glimt i øyet, og massevis av ironi. Men sannheten er der likefullt i bakgrunnen. Selv vet jeg ypperlig godt hvordan huset fungerer, hva som skjer når, og hva som har hvilke frister. Nesten bedren enn damen som også bor her. At det er så mange ubrukelige mannfolk rundt forbi, skyldes utelukkende at dere damer ikke klarer å stille krav i det daglige, og at dere går for helt feil egenskaper i valg av parringsleken.

  Og ja, massevis av ironi og glimt i øyet fra min side også. Men lik forbannat en god del sannhet…

 11. Tone sier:

  Hjelp – du skriver jo om meg! 🙂

 12. Linda sier:

  Kjenner meg igjen i ALT! Dessverre har vi sånn baderomsdør som kan låses opp fra utsiden, og mannen har lært at når fruen låser seg inne på badet, så er det for å hulke høylydt i en håndduk. Det tar ikke lange tiden før han står der, og det er av og til litt deilig =)

 13. Ida sier:

  Ehm.. e detta seriøst eller bare ironi? Beklager, ikkje vondt meint, men eg lo godt!!

 14. kvelstad sier:

  Bare av å lese dette, så slappet jeg av her jeg sitter sulten med en sovende baby på armen og leser dette innlegget med den andre hånda. Prøver jeg å legge henne, så våkner hun, og da får jeg ikke spist uansett. :p
  Viktig å vite at man ikke er alene om div ting her i livet.
  Takk 🙂

 15. Får æ dele dette innlegg på bloggen min? Med link te dæ?

 16. Småbarnsfar sier:

  Hei,

  Hvor er innlegget om sliten pappa? 🙂

 17. Li sier:

  Haha, du er god ❤
  Den med påkjøringen er gjenkjennbar, bare at her er det mer å bli syk. Så syk at jeg må være litt på sykehuset 😉
  Min nummer to er nå 11 uker, og det skjer nå og da (siden fødsel) at jeg tar meg en tur på et kjøpesenter når mannen har kommet hjem. Behøver ikke å kjøpe noe, bare komme ut av huset -alene- og sose rundt litt. Eller bare en tur på Kiwi helt alene.

 18. Andreas sier:

  Meget bra skrevet.
  Skal ta med meg essensen og passe på min kjære før det er for sent.
  Skal begynne allerede i morgen med å kjøpe rødvin, sjokolade og stearinlys.

 19. Smurfemamma sier:

  Så godt at du delte dette innlegget!! Så godt å vite at det er flere der ute ❤ Trodde jeg var gal til tider når disse tankene dukker opp i en slitsom hverdag:) Dette skal jeg ta med meg videre og få mannen min til å lese;) Stor klem til deg ❤

 20. hege tm sier:

  hmm æ e altså en drålig mor for at æ alltid har låst døra når æ går på do???
  d e d dommeste æ har hørt!!! d e da for hxxxx en menneskerett å få drite i fred! kor i verden ble d av å kunne si ka man mene til den man bor me?? viss kvinnfolk vil gå rundt «å lide i stillhet» ja så kan ho da bare ha d så god!!! dåkker har nu ellers kjærringkjæften opprevve langt over øran.. å viss dåkker ikke e tankelæserea sjøl så gå ikke rundt å forvent at andre ska være d, e d no galt så si d, viss ikke så e alt helt i skjønneste orden!!! å æ sjøl klarte nu helt fint å si ifra, spørre om hjelp osv.. ka e galt me folk å for e FORELDRAN HENN???
  så slutt å bæs å si ifra ka dåkker tenker for d e ingen andre enn du sjøl som vet d!!!! d her e bare å lage såpeopera i heimen ! å d e d siste både mor å far å barn trenger!!!

 21. Johnny sier:

  Jeg synes det er stereotypt at kvinner går rundt og tror at en mann i 2013 ikke skal klare å lage mat, vaske eller ta seg av ordinære oppgaver på hjemmefronten. Dersom du hadde vært av en yngre generasjon (dvs. 1975 – 1982) så ville du ikke hatt dette problemet – og om du er i min generasjon og resultatet er det samme – så har du feil mann! Verre er det ikke.

  • Jeg er født i 1976 🙂 Ikkeno’ feil på min mann, han klarer det hele. Og hadde han hatt ansvar for vaskerommet i stedet for meg, hadde det antagelig vært strøkent der. Hvilket det ikke er, og det er min skyld 😉

  • Maria sier:

   tror nok ikke damer flest tror det, men hjernen til damen fungere slik at vi selv innbiller oss at mannen ikke klarer disse tingene 😉 Feks så var vi i Syden tidlig i høst. Meg, min mann og våre to barn(2,5 år og da 6 mnd). Jeg tok automatisk oppgaven med å pakke til tre av oss og klaget mine arme råd til mamman min fordi jeg hadde så mye å gjøre, bla bla bla. Jeg tenkte i mitt stille sinn på denne dustemannen som bare pakket til seg selv da det slo meg at jeg ikke hadde spurt mannen om han kunne pakke til en av barna. jeg bare tok oppgaven. og sånn tror jeg vi damer ofte er på hjemmefronten.

 22. Veronica sier:

  Ja badet er et fantastisk sted ! Og skal man være i fred må der låses, ellers er hele familien der !

 23. lykke sier:

  Kjenner meg så igjen her. Var en lengre periode jeg hadde ganske lyst til å kjøre rett inn i grillen på forbipasserende lastebiler. Som 100% alenemor til et barn som krever ekstra oppfølgning i hverdagen og ingen familie som bor i nærheten og kan avlaste i blant skal jeg innrømme at jeg har vært dødssliten, og i blant grått meg i søvn hver kveld i ren angst og frustrasjon. Fordi det kun er på kveldene jeg kan gjøre det, for som alene kan jeg jo ikke låse meg inn noen plass på dagtid og slippe løs frustrasjonen. Og håpet at når jeg endelig sovner nå så våkner jeg aldri mer, og i samme sekund kommet på at jeg kan jo ikke dø i natt fordi da vil barnet mitt være den første som finner meg. Og hvor traumatisk er ikke det; å finne sin egen mor død og ikke skjønne helt hvorfor mamma ikke våkner og hva man skal gjøre? Også har jeg grått ekstra fordi jeg har tenkt disse tankene og av dårlig samvittighet ovenfor barnet at jeg tenkte at jeg skulle dø. Samtidig som jeg også hadde dårlig samvittighet over alle disse negative tankene mine, for selv om vi prøver å skjule de så godt vi kan ovenfor barna, merker de jo at mamma ikke har det helt bra likevel.

  Men det går over:) Aldri har jeg hatt det så bra som nå, og jeg kan ikke huske sist jeg har hatt så mye energi:) Det som har hjulpet meg er å akseptere situasjonen som den er, ikke engste meg over fortid og fremtid. Gripe dagen, se løsninger istedenfor problemer. Glede meg over hverdagsøyeblikkene, være koblet på her og nå og se alle mulighetene. Det krevde mye arbeid med meg selv for å komme meg dit jeg er nå, jeg måtte jo tross alt endre hele tankegangen min. Men jeg er her nå, og jeg har det supert!:)

  • Du skal vite at foreldre til barn som trenger ekstra oppfølging – og du som alenemor i tillegg – er de virkelige hverdagsheltene. Mamma, min mann og jeg diskuterte det lenge ved middagsbordet i går, altså hva foreldre med barn som trenger ekstra oppfølging står i. Og jeg skjønner så godt dine tanker, og vet at det er mange som har og har hatt det som deg. Det er så viktig at vi skaper rom for å kunne si hvordan man har det. For en fantastisk jobb du har gjort. Jeg vil bare sende deg masse kjærlighet og respekt! Ha en nydelig dag!

  • Yodaeye sier:

   Akseptere, ja…Tok sin tid. Etter det, øker verdien i alle de tingene som tidligere var tungt og uendelig til hverdagsflyt og mestrings følelse…Ordet «alene» fekk en ny betydelse. Udødelig, stark, multitask, 200% kjælighet fra en kilde.
   Lykken var ikke uoppnåelig, den var DER hele tiden, min egen lille familie..;)

   Hilsen fra alenemor med tre små barn og «ingen familie som bor i nærheten»…<3

 24. Elisabeth sier:

  Jeg er også født i 76 der den minste av tre nå er blitt 6 år. Jeg bor i utlandet og kjenner meg heldigvis ikke lenger igjen i det du skriver. Dette var også målet med å «rømme» landet. Skulle vi flytte hjem igjen, noe vi ikke har planer om ennå, kunne jeg ikke tenke meg å gå tilbake til hvordan det var før. Jeg er blitt mye flinkere til å sette meg selv først. Og med å ta vare på meg så har jeg mye mer å gi resten av familien. Barna og til og med min kjære har lagt merke til at jeg har godt humør og er mer til stede ❤

  • Da er vi like gamle! Vi har tre barn, yngste er 12 uker – og jeg er nok ganske flink til å verne om meg selv også:) Likevel hender det man blir sliten av å være mange, og det er greit ❤

   • Elisabeth sier:

    Helt enig. Det er helt normalt å bli sliten og det blir jeg ennå. Da er det godt å trekke seg tilbake og låse soverommet 🙂 Mamma tar seg en time out!

 25. Aina sier:

  Et helt fantastisk innlegg! Dette står det respekt av, å våge å skrive ned slike følelser! ❤

 26. trine sier:

  Kjenne må så igjen 🙂 fantastisk skrevet!
  Takk for en god latter og bevis for at vi e flere 😉 hihi

  Trine

 27. Ane sier:

  Utrolig morsomt å lese. Og må ha vært VELDIG gjenkjennbart siden tårene trillet mens jeg smilte;) Med tre små på 9 mnd, 3 år og 5 år, så er alenetid ikke akkurat noe man har for mye av, MEN jeg klager ikke!!! Selv om jeg gråter litt innimellom;) Og det er lov når man er sliten pga at man er verdens mest lykkelige mamma ❤

 28. Bella sier:

  Hva med oss single mammaer? Noen som vil låne ut en ekstra pappa som tar et tak innimellom? 😉

 29. lulla sier:

  Hvor er utskriftsknappen?

 30. Helle sier:

  Jaaaa!!! Absolutt bare jaaa!! 🙂 mn som sagt, har absolutt ikke tid til å bli påkjørt 😉

 31. Camilla sier:

  Låse døren, også bare legge seg bitte litte granne ned på gulvet. Bare et par minutter;)

 32. Utrolig godt å lese ett slikt ærlig blogginnlegg. Jeg er selv en nybakt mamma og har det litt slik nå, vel å merke det er bikkja, gråt og lite søvn som setter meg i gang. Ser jeg har en del år fremover å glede meg til, godt jeg kan skrive ut dette innlegget og strategisk legge det på kjøleskapet når jeg merker det trengs;-D Skål for oss mødre og lykke til videre:-D
  Xoxo

  Linn

  Besøk min blogg – http://www.linnpollard.no

 33. Niko sier:

  takk for gode tips:)

 34. frøkenpeiling sier:

  dere har frivillig valgt å få barn( og frivillig valgt deres mann) dette innlegget får det til å høres ut som om mannen er helt ubrukelig. det burde dere vel tenkt på, før dere fikk barn da eller?

  • Det er på ingen måte meningen at det skal høres ut som om mannen er ubrukelig. Min er iallfall svært så brukelig, og det er da ingen som har kommentert at de har ubrukelige menn? Det er bare et humoristisk innlegg om når man er sliten – og det blir vi av og til, selv om vi valgte å få barn med åpne øyne ❤

 35. Hm...? sier:

  Hva slags bilde tegnes her av foreldrerollen? At det er mor som blir sliten? At det er hun som lager mat og vet hvordan man setter på oppvaskmaskinen, mens far tilsynelatende ikke gjør så mye? Blir ikke fedre slitne? Mødre: slutt å skulle ha kontrollen på alt, slipp far til og skap en jevn arbeidsfordeling, så går det nok fint…

 36. Hanne sier:

  Hehe, veldig bra skrevet! Selv om jeg ikke har barn selv, kan jeg bare ane hvor sliten man må bli til tider!:) Husker jeg så på Oprah en gang, at mange kvinner mente at det mest sexy mannen kunne gjøre for henne, var å ta oppvasken 😀

 37. Vrooom sier:

  Åh, så godt å høre at flere har det sånn! Grillen på lastebilen og så videre… Jeg trodde jeg var alene om det! Men tanken på barna holdt meg på rett side av veien. Nå er de større og den tyngste tiden er over. Jeg bodde i utlandet og hadde en mann som sjelden var hjemme og aldri gjorde noe hjemme når han var der. Nå er jeg tilbake i Norge og nyter å kunne sende dem til besteforeldrene av og til. Jeg er dessuten skilt nå, og benytter tiden de er hos faren til å gjøre alt jeg ikke får gjort ellers. Det er deilig å få en sjangs til å «catch up» og puste fritt 🙂

 38. Alene med 2 sier:

  Kjenner meg sykt igjen i denne teksten din. E alene me en datter på 3.5 år og en sønn på 6.5 mnd. Ble alene når jeg va 25 uker på vei me minste.
  har kun avlastning for eldste 1 helg i mnd, og barnefar e helt ute av bildet.

  Tiden ette ungene e i seng brukes til husarbeid, og når d e unnagjort så e dusjen så digg å ha, siden d e eneste alenetiden jeg har noen sinne 😛

 39. Elisabeth sier:

  Hihihi! Har tre små barn (2,3 og 5). Så utrolig arti å lese! 😉 Jeg innrømmer gjerne at dagene er hektiske og strevsomme. Men alle som kjenner seg igjen, vet jo også at vi ikke ville byttet livet vårt bort med alt i verden! Så de som blir provosert av innlegget ditt skjønner nok ikke hva det er snakk om her. 😉

 40. Dette var utrolig BRA skrevet… Har lest igjennom alle kommentarer også, syns ikke alle forstår att det er med litt Ironi i bildet her,skjønner ikke hvorfor folk kommer med negative kommenterer, … Jeg håper det ikke gjorde noe at jeg kopierte det du har skrevet, og selvfølgelig la til din link 🙂 Fantastisk blogg du har!

 41. Komadyret sier:

  Bra sagt! Kan også tipse deg om yoga, det fønker for meg (en sliten 3.barns mamma) takk for supre oppskrifter på bloggen din 😉

 42. Carlos Araya sier:

  ……. Dette blogginnlegget oser av hypokonderi. Stakkars, stakkars mødre som blir sååååå slitne. Huff og huff…. Mannfolka blir slitne de óg, men vi bitcher ikke om det! Slutt og klag! Livet er hardt! Sove kan vi gjøre når vi ligger i grava.

  • Du har misforstått! Det oser av ironi, humor og en dose sannhet… Men det må være lov å sette seg ned og si at nå er man sliten, både for menn og kvinner. Og da bør man også respekteres for det. Hvis ikke blir det fort et vanskelig forhold å leve i, for da kommer den dårlige samvittigheten hver gang man ikke føler seg på topp.

 43. Ensligmor sier:

  Jeg kan ikke låse noen dører for jeg er alenemor(ikke singlemor) til en fantastisk liten prins på 2 år. Så da må alle dører være åpne 🙂

  Selv om jeg merker at jeg blir mye sliten, så klarer jeg ikke å la vær å smile:) For så lenge jeg har min vakre sønn som er frisk og fin.så er jeg lykkelig.:) Men heldigvis har jeg snille foreldre som av og til kan passe han litt for meg. Det lengste jeg har hatt fri til nå er bare 2 døgn på rad, men det blir vel bedre når han blir eldre.uansett syns jeg fremdeles det er litt vanskelig å bare være vekke fra han i noen timer, er så redd jeg skal gå glipp av noe,eller at noe galt skal skje.

 44. Maria sier:

  Smilte og flira godt frem til jeg kom til dette med å bli påkjørt.. At dette er en vanlig tanke var VELDIG godt å lese… jeg har tenkt så mange ganger at dersom barna ikke hadde vært her, hadde jeg funnet en måte å dra til et bedre sted på. men jeg kan jo ikke det pga nettopp barna. de trenger mamman sin til de er hvertfall 60 år(da er jeg borti 90 og klar for å dra min vei tror jeg 😛 ). Jeg er så kald at jeg sier at jeg med «lett» hjertet hadde forlatt mannen min men aldri barna. Så takk for det, neste gang tanken kommer kan jeg tenke at det ikke er bare meg… ❤

 45. Hanne sier:

  Jeg må gråte lettet ut, da jeg med jevne mellomrom har tenkt når jeg kjører bil, at jeg er sliten og kanskje ikke burde kjørt og tenkt på alle trafikkulykkene som avisene skriver om, og da lurt på om jeg kan få være så heldig å slippe å kræsje. Men og da se for seg en ulykke og at man havner på sykehus og måtte vært sykemeldt noen uker. Gud hvor herlig tanke! Fri fra jobb og plikter 🙂 Men skrekk og gru om man skulle ha fått noen alvorlige skader (kroniske) og ikke kunne være i stand til å ta seg av barna. Nei, best å kjøre pent og holde seg på bena. Har vært mor i 9 år og bare 15 år igjen til minstebarnet er myndig. Da skal jeg få min tid, forhåpentligvis 🙂 Inntil da, får dosete holde. Har ikke råd til noe shopping eller turer nei..

 46. Herrefred så bra!!! Ler meg skakke og er såååå glad at tankene mine har fått ord 😉 Liker spesielt at vin og sjokolade er en gjenganger 👍 Stå på!!

 47. Tilbaketråkk: O.V.E.R.V.E.L.D.E.T. | Fristende lavkarbo

 48. Kristine sier:

  Mitt i blinken! Hvor mange ganger har jeg ikke sittet i bilen og tenkt akkurat det samme.. bare et par dager i fred på sykehuset! Men så kommer tankene om et hus i ulstendig kaos til jeg kommer hjem, og da frister det ikke så mye lenger.. 🙂 Det er hvertfall trøst i at jeg ikke er den eneste slitne mammaen der ute. 🙂

 49. Carl sier:

  Hvis det går så langt at man nesten vurderer å gjøre ende på livet så er det alvorlige problemer med kommunikasjon mener nå jeg. Selv om det sikkert er dratt litt i ytterkanter her for humorens del. Så, tipset om å sende en SMS kan være lurt ja. Det er også mulig å snakke sammen på andre måter om man trenger en pause for seg selv, eller om man har andre problemer! Har man en mann som er verdt å samle på så stiller han opp når det trengs.

  Kvinner er noen merkelige og kompliserte skapninger. Det skal være sikkert. Det er kanskje derfor vi liker dem så godt? Vi menn er til gjengjeld svært enkle. Vi forstår det som blir sagt, ofte ikke mer. Vi er i hvert fall ikke tankelesere. Så hvorfor ikke bare gjøre det til en vane å snakke ut om ting? Jeg tror at enormt mye problemer og mange samlivsbrudd kunne vært avværget om dette ble gjort mer.

  Et annet tips vil være å lære seg om forskjellige personligheter og finne ut hvordan man best skal omgås og behandle hverandre. Slike ting er det mange som er totalt uvitende til. Ta f.eks. å sett på en personlig utviklings-lydbok på mobilen i stedet for all musikken de fleste hører på. Det vil i de fleste tilfeller gjøre en enorm forskjell. Det har det hvertfall for min del, og flere jeg kjenner.

 50. ~Lin sier:

  OMG så eg lo, samtidig vet eg at det er mye sannheter her. Noen har tolket det at du er ulykkelig og at du syter, event ber om hjelp…….da har de misset poenget i min bok. Det er uansett helt tydelig at du har mange med deg på laget. Å bli påkjørt har aldri vært mitt store ønske, MEN vi bodde på en kai med vakker utsikt -og mang en natt lå eg og lurte på om eg sku hoppe uti vannet eller rulle ham ut døren og ned i vannet mens han snorket sånn at det var umulig å sove.
  Fant kjapt ut at han ikkje var verd å gå i fengsel for og at eg sov mye bedre på sofaen da nettene det var verst ❤

  deler på bloggen min eg for dette MÅ flere lese

  Tusen takk ❤

 51. Sliten far sier:

  Syns det er mye bra i det som er skrevet, men om jeg kan få lov å spør dere damer om noe.
  Jeg jobber 50 timer i uka, henter våre to barn i bhg 4 dager i uka. Tar de hjem bader, lager middag til de og steller de for natta, synger natta sang og legger de. Så når begge ungene sover (eller ihvertfall 1) så rydder jeg og støvsuger da pleier kl å være rundt 8. Når fruen da er hjemme etter jobb alt fra 9-11 pga ho jobber i butikk så ho begynner gjerne 12-4 så kommer ho inn døra å gjerne begynner: har du ikke gjort noe idag? Når jeg da sier hva jeg har gjort i løpet av dagen så er ikke det godt nok så da får jeg sure miner og ho går å legger seg uten et ord. Jeg går da ut på kjøkkenet å rydder etter at ho har spist for så omsider få lagt meg selv. Å på toppen av alt dette så poster ho dette innlegget og klager over at ho er sliten. Syns det er helt greit at man skal ta hensyn til den andre parten men i mange tilfeller så gjelder desverre bare det en av partene. Spørsmålet er da: i tilegg til alt annet jeg gjør er det å forvente at jeg har nok energi til å alltid være den som skal si ja vær gang? Noe jeg stort sett gjør, men skjeldent en får ja selv.
  Ille bare mødre som er slitne:(

 52. Hege Bakken sier:

  Tusen hjertlig takk;) Dette var godt å lese. Masse kjærlighet til deg!
  Hilsen Hege

 53. Anti supermamma sier:

  Dette var godt skrevet med noe vi tydeligvis er mange som kjenner oss igjen i. At jeg er sliten betyr ikke at jeg ikke er lykkelig,elsker barna eller mannen min. Men etter min mening er det ikke så ofte at det er legitimt å være sliten. Av og til føler jeg at jeg blir kvalt av » supermammaene» som har unger og hus på stell. Så honør til deg som skrev så godt om dette!
  Nok om det. Jeg fikk så lyst til å gi et svar til sliten pappa. Din frue er heldig som har deg! Jeg kan si mye om det å leve sammen med et annet menneske,men jeg skal ikke starte et nytt blogginnlegg. Men jeg vil anbefale deg å lese en bok som heter»kjærlighetens fem språk» (husker ikke forfatter i farten), få gjerne din frue til å lese den også. Det er forresten en bok som kan anbefales til alle par der ute.

 54. Jeg vet ikke hvor nøkkelen til baderomsdøra er lenger… Mine 3 søte små (7, 3 1/2 og 1 1/2) hadde vel bare banket på døra til jeg kom ut av dusjen, blaut og dryppende, med shampoo ennå i håret 😉

 55. ALE. McK. sier:

  Hvaffor’no? Alt løses med vin og sjokolade? Til nød en times tur i badekaret eller shopping tur? Utover det er det jo en del gode poeng i forhold hvilke signaler man skal holde utkikk etter, men å bare avfeie den slags med at det alltid ordner seg så lett… nei, det er jo direkte patroniserende. Eventuelt en veldig manipulerende måte å få mer vin og sjokolade og shopping servert, fremstille det som universelle mamma behov som fikser alle sure miner.

 56. Michelle sier:

  Dette er det beste og mest givende innlegget jeg har lest noengang!! Fabelaktig bra, Tusen takk!!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s