Vurdering av matplanen

Nå har jeg fulgt planen i to uker. Den kan jo nesten ikke kalles en plan, det er mer en strukturering, men jeg kommenterer gjerne litt.

For det første – jeg glemte visst å nevne min forkjærlighet for peanøttsmør (spises med skje) og rødvin… Peanøttsmøret er nesten tomt, jeg skal nå prøve å huske å ikke handle inn nytt. Det skjer ofte en kortslutning når jeg er på butikken, så det hender jeg har med ting hjem jeg egentlig ikke skal spise. Og når det er hjemme, så spiser jeg det.

Jeg synes det er så himmelsk fantastisk å kunne drikke rødvin igjen. Jeg tar litt når jeg har lyst på, det blir gjerne et par kvelder i uka. Nydelig!

Dette var altså planen:

Frokost

*Egg samt ost/grønnsaker/kjøttpålegg

Lunsj

*Fisk/kjøtt/egg samt grønnsaker

Alternativ til frokost og lunsj er grøt; mandelgrøt, kokosgrøt, chiagrøt.

Middag

*Fisk/kjøtt/fugl med grønnsaker og saus. Jeg bruker fløte, rømme, creme fraiche, ost og lignende, fullfete meieriprodukter.

I tillegg har jeg satt opp noe lettvint som mellommåltid/kveldsmat: klementin, pære, 0% yoghurt, 1 questbar, 1 proteinshake (har vært så innmari fysen på dette når jeg fullammer), 1 dl nøtter, lavkarbosnop (men da må jeg begynne å kokkelere igjen…). Tørket aprikos må også med her, for det spiser jeg av og til. Gojibær.

Kommentarer: Lillemann har hatt til dels mye og svært grønn avføring. Jeg har strevd med å finne ut hva han reagerte på, men etter å ha lest litt rundt og testet nå i en uke, er svaret egg. Den første uka spiste jeg egg til frokost hver dag. Denne uka har jeg spist mye chiagrøt og avokado med spekemat og brie. Lunsj har variert litt. Noen dager har vi vært på farten og så har det blitt et mellommåltid med ost- og skinkeruller og nøtter i stedet. 

Jeg har ikke drukket proteinshake og ikke spist frukt. Jeg har spist dadler. Ettersom lillemann tåler at jeg spiser nøtter likevel, har jeg gått litt bananas på nøttekulene innimellom. De dagene har det blitt 2 dl nøtter i stedet for 1. 

Når vi har vært hos familiens eldste, som har bakt eplekake eller stekt vafler, har jeg ikke hatt hjerte til å si nei, men har forsynt meg iallfall litt. Jeg er jo ikke på slanker’n og det der er litt vanskelig, synes jeg. 

Kroppens reaksjon… Har vært strålende. En liten hverdagsjubel er på sin plass! Jeg har jo kommet meg mer og mer etter fødselen, men nå begynner jeg virkelig å kjenne meg som meg selv igjen. Det er ikke sånn at jeg løper rundt og rydder og vasker og leker husmor (da hadde jeg absolutt ikke vært meg selv), men jeg kjenner at det begynner å boble av energi og kreativitet inni meg igjen. Og glede! Altså – det mentale er i fokus nå, og jeg kjenner at dette er gull. Lillebror vokser og trives. Han er rett og slett et veldig harmonisk barn, samtidig som han er sterk og veldig med. Han spiser stort sett hver tredje, fjerde time, og bare en gang om natten. Det tar jeg som et tegn på at jeg har nok mat. 20131118-113553.jpg Jeg har begynt å kose meg litt på kjøkkenet igjen. Det var kanskje litt dumt at hjemmelaget snop sto på lista mi, for nå har jeg overskudd til å lage det… Men nå koser jeg meg så med at jeg orker og har lyst, at jeg nyter det også. Trøfler med rått kakaopulver og nøttekuler er jo ikke det verste man kan spise. Jeg har til og med kokt kraft, og varmet meg på kraft og suppe både i går og i dag. Tenk, suppe laget på kraft med blomkål til frokost. Billig luksus!  Alt i alt er jeg ganske fornøyd, nå må jeg bare ikke ta helt av på lavkabosnop! Planen fortsetter som den er foreløpig!

20131118-113603.jpg

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Generell helse, Småplukk. Bokmerk permalenken.

6 svar til Vurdering av matplanen

 1. tsvety sier:

  det er veldig farlig å spise uten karbo

 2. Det er jeg ikke enig i 🙂 Og det er ikke uten karbo – men det er uten karbo fra korn og sukker 🙂

 3. LovelyLiller sier:

  Høres bra ut! 😀 Kjenner til den å handle med seg ting man egentlig ikke skulle/burde 😀 Hehe

 4. Hilde Munch sier:

  Så herlig innlegg, og veldig inspirerende! Jeg har selv begynt på lavkarbo/paleo-kosthold igjen for ca 3 uker siden, og kroppen min liker det veldig godt. Kjenner meg veldig igjen i at man begynner å boble over av energi, kreativitet og energi og glede! Tenk alt det pga å endre kostholdet!?
  Egentlig lag jeg igjen en kommentar her mest pga jeg ble så nysgjerrig på det bæresjalet du bruker til lillemann på bildet, det så så deilig ut for lillemann. Hvilket type merke er det? Og hva synes du om det?

  • Ja, det er ganske utrolig hva kost gjør – og veldig deilig å kjenne det på kroppen!

   Du, det sjalet heter Babyslender. Jeg synes det er godt å bære i, men jeg liker egentlig sele med klipssystem bedre. Nå som lillemann er blitt så lang at benet må henge fritt, skal jeg ta fram selen jeg har kjøpt, en Manducasele. Jeg synes det er litt mer tungvint med sjal, jeg – men jeg er fornøyd med sjalet som sjal 😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s