Sunnere marshmallows!

SONY DSCMorgenens prosjekt ble å lage sunnere marshmallows til jentene. Og meg selv.

Disse er laget med honning, så de inneholder masse karber. Men honning er et naturlig søtstoff som inneholder sporstoffer kroppen kan nyttiggjøre seg av. Et mye bedre alternativ enn sukker.

Oppskriften er lånt av en blogg jeg ramlet over her om dagen, Wellness mama. En kjempefin blogg, midt i blinken for alle som er opptatt av naturlig kost og helse, paleo, lavkarbo, tradisjonsmat.

For første gang har jeg tatt en oppskrift og laget den uten endringer. Wellness mama har blant annet tips om å tilsette probiotika i marshmallowsen. Jeg har laget den på enklest mulig måte. Les hele hennes innlegg med tips her. 

Du trenger:

2,5 dl vann

2,5 dl honning (jeg brukte flytende økologisk Akasiehonning)

4 ss gelatin i pulverform

1 ts vaniljeekstrakt 

Wellness Mama anbefaler dette gelatinpulveret fra glade kyr, som akkurat er kommet på iherb. Jeg har kjøpt gelatinpulver på butikken mens jeg venter på pakka fra iherb. 

Slik gjør du: 

Massen skal vispes en stund, så finn fram kjøkkenmaskinen. Visp halvparten av vannet sammen med gelatinpulveret. La det stå. Ha resten av vannet i en kjele sammen med all honningen. La det koke forsiktig opp, og la det småkoke i cirka 8 minutter.

Sett kjøkkenmaskinen på litt under middels hastighet. Hell den varme honningen sakte i mens maskinen går. Når all gelatinen er oppløst, skrur du opp til maks hastighet. Avhengig av maskinens kraft, skal den gå i 10-15 minutter. Jeg brukte 10 minutter med Kitchen Aiden. Mot slutten har du i vaniljeekstrakten og lar maskinen gå et par minutter til.

Dekk en eller flere former med bakepapir eller smør formene med smaksfri kokosolje. Ha i massen og smør ut så jevnt du kan. La det stå i romtemperatur i noen timer.

Dryss litt sukrinmelis over et bakepapir (valgfritt, men gir en veldig marshmallowlik overflate) og hvelv massen over. Gi det som nå er oversiden et lett dryss også. Smør inn en stor kjøkkenkniv med smaksfri kokosolje og skjær opp i passe biter.

Oppbevares i en lufttett boks i romtemperatur.

Velbekomme!
♥C – som er veldig glad for at hun er litt rund med seg selv om dagen, for dette var fantastisk godt. Eller som Mira sa; -fyttirakkern, dette var godt!

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Oppskrifter, Snop (lavkarbo). Bokmerk permalenken.

3 svar til Sunnere marshmallows!

  1. LovelyLiller sier:

    Juuum 😀 Marshmallows er nydelig!!

  2. Nanne sier:

    Åh, nå fikk jeg lyst på marshmallows 🙂 Disse blir nok laget til jul, tenker jeg!

  3. Henriette sier:

    mmMmm! Lenge siden eg har laga marshmallows no….eller kokosbollar… 😀 Må berre vente til det blir desember først.. Har en avtale her i huset om å holde oss unna all godis og kakebaking (ja til og med sukkerfritt) til advent startar 😉 13 dagar må eg vel klare.. 😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s