Chia-grøt

Denne grøten er lett og næringsrik, men samtidig mettende. Du kan variere smakstilsetninger og topping i det uendelige. Den bør stå og tykne i minst en time, gjerne over natten. Jeg rørte sammen min grøt i går kveld og satte den i kjøleskapet over natten. Dermed var det bare å lage i stand litt topping. Enkelt og lettvint.

chiagrøt

 

Toppingen består av pekannøtter, sweet cacaonibs og dadler.

Du trenger: 

4 ss chiafrø

3 dl væske – jeg har brukt 2 dl vann og 1 dl kokosfløte

en liten klype salt

en god dæsj kanel

Visp det hele godt sammen med en gaffel. Sett det kaldt i minst en time, gjerne over natten. Det dannes en gelehinne, som gjør at dette tykner til grøt.

Når du skal spise grøten, kan du eventuelt søte den mer. Mange bruker agavesirup i grøten, men for meg vil stevia eller sukrinmelis være et bedre alternativ. Jeg har valgt søt topping, og dermed synes jeg ikke grøten i seg selv trenger sødme.

Forslag til smakstilsetning i grøten: stevia, sirup, kakao, kardemomme, granateplepulver, acaipulver Du kan bruke kun vann, kun kokosfløte, mandelmelk og lignende. 

Forslag til topping: nøtter, eple, pære, dadler, fiken (det nærmer seg jul), gojibær, blåbær, bringebær… 

Dette bittelille frøet inneholder over 60% omega3. En grøt basert på fire spiseskjeer chiafrø, gir like mye omega3 som to laksefileter, men husk at dette er vegetabilskt omega3. Frøene er også fiberrike, og mange vil oppleve at de stabiliserer urolige mager.

Jeg har forresten en oppskrift på chiarundstykker også, den skal jeg huske å legge ut etterhvert. I boka Født til å løpe (fantastisk bok!) skrives det om iskiate – en energidrikk laget av chiafrø. Jeg har blogget oppskrift med sukrin tidligere, den finner du her.

Velbekomme!

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Lunsj, Oppskrifter, Superfood. Bokmerk permalenken.

13 svar til Chia-grøt

 1. Elin sier:

  Yum! Denne må jeg prøve 🙂

 2. Mona BL sier:

  Hei, hva tenker du om chiafrø til de små? Har ei lita ei på ni mnd.

  • Jeg kjenner at jeg ikke skal svare 🙂 Jeg har ikke satt meg så inn i mat til babyer enda, min er jo bare 11 uker. Men Linn – gå til sprudlendesunn.no – er babygrøtspesialist. Titt litt hos henne og spør der 🙂 Smaksprøver er nok helt fint, men jeg er usikker på chiagrøt som eget måltid til de små. Må lese om det først 😉

 3. under opplæring sier:

  Hmm…spises kald denne da??…..må vel få bestilt chia frø etterhvert også da 😉

  • Under opplæring ❤ Var redd du var fornærmet på meg! Du skrev jo en så herlig kommentar for litt siden – og så fikk jeg aldri svart. Sorry ;( Stor klem, ble så glad for at du var her!

 4. Ellen sier:

  Takk for oppskrift 🙂 da står min første chiagrøt i kjøleskapet -gleder meg til frokost 🙂
  Ha en fin kveld!

 5. Henriette sier:

  Eg fikk sååå lyst på Chia-grøt når eg såg det her, men oppdaga til min skuffelse at det var tomt for Chia i skapet. 😦 No er ny ladning bestilt fra Iherb og det er berre å vente på pakke i posten. 😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s