Trøfler

Jeg rasket sammen litt lørdagssnop til meg selv i går. Og før vi fortsetter; disse er godkjente av Mira, snart 6 år.

20131110-191442.jpg

Disse trøflene er ikke spesielt søte. Man må smake til underveis, og tilpasse sin egen – eller barnas gane. Disse var bare til meg, så da trengte de ikke å være så søte. En søtere oppskrift finner du her. 

Du trenger:

30 gram mykt smør

3 ss rått kakaopulver

1 ss kokosmel

1 ss kokosnektar

1/2 -1 ts vaniljeekstrakt

2 ss sukrinmelis

Sukrinmelis eller kokos til å rulle kulene i.

Ha alt i en skål og bland sammen med en skje. Sett massen i kjøleskapet til den blir kald, og trill deretter kuler av den. Pynt de ved å rulle de i kokosmasse eller sukrinmelis.

Du kan selvfølgelig bruke kokosolje, med eller uten smak. Vanlig kakaopulver kan brukes, og man kan bruke vaniljepulver i stedet for ekstrakt. Kokosmel kan sløyfes, annen søtning og sirup kan brukes og tørkede bær og nøtter kan tilsettes. Se på slike oppskrifter som utgangspunkt i forhold til mengder, og lek deg videre!

Velbekomme!

C♥ – dødelig misunnelig på alle som har vært på Lille Månes høstkonferanse! Legg gjerne igjen linker hvis du blogger om noen av foredragene!

 

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Oppskrifter, Snop (lavkarbo). Bokmerk permalenken.

2 svar til Trøfler

  1. kristin sier:

    Jeg har begynt å bruke tagatose i stedet for sukrin. Synes enda det virker fantastisk. Har du noen erfaringer med det? Har foreløpig bare brukt den som selges på helsekost her i Norge,den er blandet med søtning som maven min ikke liker..(prooomp) Fant ren tagatose på iherb.com,men de var utsolgt. Lurer på om noen har prøvd den? Gleder meg til å prøve å lage karameller da denne karameliserer seg og ikke gir noen isende smak. Aller beste alternative søtning sammen med kokosblomst sukker.

    • Hei Kristin! Vet du, jeg er ikke så glad i smaken av tagatose, men en blanding av sukrin og tagatose fungerer ofte godt. Jeg har brukt det i kransekakestenger, og vet, som du sier, at den gjør karameller seigere. Men jeg har ikke eksperimentert noe særlig med det:) Jeg tror Hexeberg har brukt det en del i sin kakebok. Jeg var ferdig med å lage boka mi da det kom på markedet her i Norge 😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s