Nøttekuler

Mmmmm!

Jeg har bladd litt i kokebøker i det siste, for å få inspirasjon til middager. Og valget falt på … nøtteboller! Selvfølgelig ikke middagsrelatert what so ever. Men de er jo stappfulle av sunt fett, og det er jo veldig viktig for ammemammaen, eller hva?

Oppskriften er hentet fra boka Naturlig mat av Mark Sisson (bildet er linket til omtale)

naturligmat

Jeg fulgte ikke oppskriften helt, jeg erstattet macadamianøtter med en blanding av cashewnøtter og mandler, rett og slett fordi jeg hadde det i skuffen. Bokas oppskrift lyder:

 • 4 dadler uten sten
 • 2.5 dl valnøtter
 • 1.25 dl makademianøtter
 • 2 ss kokosolje
 • 1.25 friske eller frosne blåbær
 • 1.25 dl kokosmasse (halvparten i massen, halvparten til å rulle kulene i)

Min oppskrift ble:

*4 dadler uten sten

*2.5 dl valnøtter

*1.25 dl blanding mandler/cashewnøtter

*2 ss flytende kokosolje

*2 små never kokosflak

Jeg prøvde å røre inn blåbær, men massen min ble litt for løs, så jeg endte opp med å plukke de ut igjen (og spise de opp!).

Slik gjør du:

Bruk en foodprosessor el. Kjør dadlene til mos (her hadde det gjemt seg en sten, så det gikk ikke, og bollene ble for løse til å holde på blåbærene). Dadlene ble mer grovhakkete. Tilsett nøttene og kjør til en jevn masse. Hell i kokosoljen og bland videre. Ettersom jeg hadde kokosflak, kjørte jeg de raskt inn til sist, for å hakke de litt, men uten å finmale de helt. Hvis du bruker kokosmasse, kan du røre inn for hånd til sist.

Trill massen til 12-16 kuler. Rull kulene i kokosmasse hvis ønskelig. Mine ble ikke klissete nok, så det gikk ikke, men jeg synes de ble perfekte, jeg. Mild kokossmak, søtsmak fra dadlene. Helt ærlig er nok dadler litt i søteste laget for meg, men samtidig skal jeg jo ha litt flere karber nå som jeg fullammer. Det er bare det at det er sååååååå vanskelig å ikke ta bare en til og en til…

Kulene kan selvfølgelig varieres med å tilsette krydder som kanel, ved å tilsette gojibær, morbær, supermatpulver, ved å variere nøttene man bruker… Tenk på oppskrifter som denne som utgangspunkt, og lek deg litt!

Bildet er tatt i morgenskumring med telefonen. Som alltid er jeg optimist og tror at jeg skal nøye meg med bare en…

20131106-111747.jpg

 

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Oppskrifter, Snop (lavkarbo). Bokmerk permalenken.

8 svar til Nøttekuler

 1. kristin sier:

  Disse ble laget av meg og sønnen på 2 tilkveldskaffen. Ble så populære at vi måtte til på en ny runde med tillaging av kuler som skulle være med i matboksen på barnehagen i følge han på 5😊

 2. Christin sier:

  Haha! Eg tror også at jeg bare skal ta en. Fullammer også, så her om dagen kjøpte jeg et sånt brett med dadler, aprikos og fiken, som jeg og sønnen på snart fire kunn kose oss litt med, men plutselig så var det jammen meg tomt. Flaks for meg at gutten min også er veldig god på å «ta bare en til», ellers hadde jeg hatt HELE brettet på samvittigheten…

  • Det er godt vi skal være litt rause med oss selv, særlig i ammetiden 🙂 Sånn hvis du hadde spist hele brettet, mener jeg 😉 Jeg har sett etter fiken i butikken, for minsta er så glad i det. Da skal jeg titte igjen 🙂

 3. Mona sier:

  Det hørtes godt ut! Bruker du kokosolje med eller uten smak?

 4. kristin sier:

  Laget en føring som prøve her hjemme. Alt forsvant på en to tre! 5 åringen og 2 åringen forlangte slike i matboksen. Så jeg laget en ny føring og sendte med noen kuler som ikke var med hjem igjen for å si det slik. På en uke har det blitt 4runder med kuletrilling😊 takk for oppskrift.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s