Facebookstatusen jeg ønsker meg

Hvorvidt dere kan relatere til dette, kommer jo an på hvor dere bor. Vi bor i en liten by, en skikkelig hageby. Vi har en hageflekk selv, men vi bor i rekkehus og den er ikke så stor (like greit, siden vi ikke er så veeeeldig flinke til å stelle den). Vi har altså ingen frukttrær. (Men til våren skal vi lage en liten kjøkkenhage til Mira som elsker alle spiselige vekster, og som den mest ordentlige i vår familie kommer hun til å få schvung på den ;)).

Jada, avsporing… Altså, i denne hagebyen bugner det av frukttrær overalt. Og jeg som er ute og går med vogna hver dag, ser bare epler på epler på epler på pærer som henger der og aldri blir plukket. Og jeg har så veldig lyst på!

Jeg er altfor veloppdragen til å sette barnevogna under et fristende tre, dra fram bæreposen, klatre opp og plukke i vei. Rett skal være rett, klatre er selvfølgelig overdrevet. Jeg hadde sikkert sparket i stammen til ønsket antall epler falt ned. 

Derfor ønsker jeg meg facebookstatuser som: Har noen lyst på epler? Kom og plukk mellom 10 og 12 i dag. Vi byr på kaffe og holding av stige. 

For eksempel. Eller det fantastiske skiltet under som jeg så på facebook – dessverre ikke fra denne byen.

Jeg LOVER herved at hvis jeg noensinne får hage med flere frukter enn jeg trenger selv, så skal jeg lage et sånt skilt og invitere til epleplukk med kaffe til på facebook!

lystpåepler

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Morgenprat, Småplukk. Bokmerk permalenken.

8 svar til Facebookstatusen jeg ønsker meg

 1. Anja Holt sier:

  Ja, slik status vil jeg ha også! Epletreet vårt døde, men nå fikk jeg lyst på to til (PS. Du må ha to med mindre naboen har et også pga pollen, befruktning og sånn *burde vært blond*).

 2. Mariann sier:

  Ditto! Jeg går stadig vekk forbi et epletre med de flotteste røde eplene som aldri bli plukket, og har sååå lyst å plukke selv. Og naboene har plommetrær der det meste av plommene har havnet på bakken og råtner :/ Nei, når jeg blir «stor» håper jeg å kunne ha en liten frukthage selv 🙂 God helg til deg og dine 🙂

 3. Snakk med Eple-Jen i Fruktdugnad Horten. Hun kan skaffe deg epler for en billig penge, alternativt invitere deg og familien til plukkedugnad – betalingen er epler. 🙂 Du kan selv fortelle naboer og andre med bugnende epletrær om at det er mulig å få hjelp til plukkingen, bare de tar kontakt med Fruktdugnad Horten.

 4. Ingvild sier:

  Tips: Såg tilfeldigvis Lindmo her ein dag og der var dei ei dame med navn Anne Dubrau som driv firmaet Epleslang AS. Ho tek med seg personar med forskjellig funksjonshemming og plukkar eplene i hagen til folk som ikkje vil ha dei sjølv, eller som har for mykje. Etterpå blir eplene pressa til eplesaft og solgt, trur eg. Supert tiltak!! Så sjekk om det er noko du/naboane dine kan benytta dykk av! 🙂

 5. Jane sier:

  Vi har desværre heller ingen frugttræer i haven, men vi bor i et kvarter, hvor folk er virkelig gode til at stille æbler ud på vejen til fri afbenyttelse. Så vi plejer at gå forbi og fylde lommerne 🙂

 6. Kesia sier:

  Sånt blir man glaaad av! 😀 Medmennesker ❤

 7. Jeg har masse epler,og får ikke brukt alt selv. Men det er kanskje litt langt for deg å kjøre:) 1 time trur jeg det er ca. I helgen har jeg laget familiens forbruk av eplemos. og det er fortsatt mye epler igjen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s