Christian er født ♥ Oppdatering siden sist

Takk for tilbakemeldingene og kommentarene på forrige innlegg. Hver eneste dag etter at jeg la ut innlegget, har jeg tenkt på å skrive til dere, og tenkt på hva jeg skulle ha skrevet. Men så har jeg ikke fått satt meg ned ved pc’en- og jeg har tenkt ok, da er jeg ikke klar enda. Det samme gjelder kommentarene. De er lest og satt pris på! Akkurat nå kunne jeg ha skrevet en laaaang avhandling, men jeg får prøve å holde det kort. Her er en liten oppdatering (iPhone-bilder nederst i innlegget):

Lille Christian er i dag 23 dager gammel. Han er så snill og rolig, en drøm av et barn. Tilbake til det senere 🙂

Slutten av svangerskapet:

Etter at jeg la ut forrige innlegg, ble det først verre en stund. All energi, all selvtillit og alle smil bare forsvant. Heldigvis varte ikke det så lenge. Einar og jeg var i byen hver for oss en dag, og møttes for å ta en kaffe. Ikke noe jeg hadde lyst til, men sånne små ting man gjør for at hverdagen skal oppleves litt ok og normal for den andre. Da vi møttes skjedde det noe som fikk meg til å le – hjertelig og med en stor dose skadefryd – av Einar. Stakkars Einar, han ble nok såret. Men jeg klarte ikke slutte å le, og det kjentes så godt. Jeg kunne ikke huske sist jeg lo, og lot meg selv få le – selv om det så til de grader var AV ham og ikke med. Det var det første tegnet til at det løsnet litt.

Rett etter dette fikk jeg også begynne på BUPA (barne- og ungdomspsykiatrien). Her var fokus på barnet og å gjøre meg klar til å ta det i mot, samtidig som jeg fikk pratet og felt noen tårer – og fikk noen aha-opplevelser i forhold til hva jeg har opplevd tidligere i livet som fikk kroppen og psyken til å oppleve dette nye svangerskapet som en krise. Jeg lærte virkelig at noen ting ikke er bearbeidet, bare gjemt under teppet – og så føles det bearbeidet så lenge ingen pirker borti det. Jeg velger å ikke fortelle mer om dette, ettersom det involverer andre. Men det må jeg si, timene på BUPA var en fantastisk hjelp, og derfor er jeg åpen om at jeg fikk hjelp der.

Den siste tiden orket jeg litt mer, og vi fikk en fin sommer. Stille og rolig, men jeg var iallfall med på ting. De aller siste ukene ble litt tøffe for humøret. Jeg hadde det bedre enn på lenge, men jeg følte virkelig at jeg kom til et punkt hvor jeg ikke kunne komme videre før babyen kom. Dette medførte mange slitne tårer på slutten. Samtidig som dette opplevde jeg en mye større takknemlighet overfor Einar og jentene. En større takknemlighet og kjærlighet for at akkurat disse tre er mine, for at vi er familie, og for at de er så fantastiske mennesker.

Hvis det er en ting jeg har lært, så er det dette. Samtidig som man er deprimert og har det tungt, kan man også se det vakre i ting og mennesker, det vakre i livet. Selv når man ikke helt kan føle det.

Fødselen

På min egen bursdag startet det hele, men klokken rakk å bikke en ny dag, min pappas bursdag, før Christian ble født. Klokka halv ti på kvelden var fødselen ordentlig i gang, og halv to var han ute. Det ble en annerledes fødsel enn de to andre, litt heftigere de to siste timene. Men først og fremst ble fødselen en så kraftfull og kjærlighetsfylt opplevelse mellom Einar og meg. Jeg trengte han på en annen måte enn sist, og han var en så fantastisk støtte. Jeg blir helt på gråten av å skrive om det. Det opplevdes veldig spesielt å få lov til å få en så kraftfull opplevelse sammen.

Og, akkurat som jeg hadde håpet på, så var det som å trykke på en knapp da babyen skled ut. Jeg kjente selv hvordan sinnstemningen min skiftet. Jeg sov bare to timer tilsammen den første natten og dagen, men likevel hadde jeg masse energi. Det var så godt å få møte lillebror, å få holde han og å få forholde meg til han.

Akkurat da vi fødte var det veldig rolig på føden, og jordmor hadde god tid etterpå til å sitte og prate. Hun kom også inn til oss kvelden etter og pratet lenge. En helt fantastisk jordmor og et nydelig menneske, som jeg aldri skal glemme. For øvrig hadde jeg skrevet et ønskebrev, hvor jeg skrev åpent om svangerskapet og at vi ønsket oss familierom og ro for å ta i mot den lille på best mulig måte. Jeg kan ikke skryte nok av sykehuset (Tønsberg) og de vi møtte. De gjorde alt for å tilrettelegge, og det var tydelig at alle hadde lest brevet og møtte oss på en helt fantastisk måte. Einar skrev lange takkekort og kjøpte blomst til både føden og barsel da vi dro.

De første ukene…

Jeg har det godt. Vi har det godt. Vi har hatt det rolig de første ukene, det var viktig for meg. Her er det hverdag etter klokka to, med jentenes lekser, trening og venner. På dagtid har vi gått turer, og jeg har også rukket en runde med brystbetennelse. Og jeg er blitt den hønemora, som egentlig ikke vil låne bort lillebror til noen 😉 Hehe, sånn kan det gå. Men det er jo egentlig helt fantastisk! Jeg koser meg så med han og er så takknemlig. Tenk det! Nå skal jeg bruke god tid på å bli helt meg selv igjen.

Og lillebror, Christian, er en ordentlig godklump. Han tar livet med ro, og det meste jeg har vært våken på natten er halvannen time – én gang. Bank i bordet!

20130917-105016.jpg

20130917-105038.jpg

20130917-105110.jpg

20130917-105204.jpg

20130917-105233.jpg

20130917-105248.jpg

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Småplukk. Bokmerk permalenken.

43 svar til Christian er født ♥ Oppdatering siden sist

 1. Marit Styx sier:

  Gratulerer så mye ❤

 2. Henriette sier:

  Tårene trilla. Eg e SÅ glad på dine og dåkka vegne. Stor klem til deg 🙂

 3. Ingunn sier:

  Så flott at det går bedre, og at det ble en nydelig lillebror til de flotte jentene deres 🙂

 4. Birgitte sier:

  Ååå, for en nydelig lillebror! Gratulerer så veldig mye. Og så godt å høre fra deg igjen, så godt å høre at det med babyen kom gode følelser, så godt at du har fått god hjelp. Og sist, men ikke minst, så godt at du deler. Du gjør verden til et varmere sted. Jeg har en litt tung dag i dag, men innlegget ditt varmet meg. Stor gratulasjonsklem fra Birgitte

 5. Lammelåret sier:

  En tøff avslutning av svangerskapet du hadde! Det er bra at du skriver om det, for det kan hjelpe mange.

  Ønsker deg en god barseltid, ta vare på deg selv!

 6. Christin sier:

  For en skjønn gutt 🙂 gratulerer så mye til dere alle sammen! Håper tiden fremover blir bedre og bedre ❤ også for et fint navn da 😉

 7. En nydelig bebiss. Skjønner godt du ikke vil låne han bort. Pakk han godt inn i et bæresjal og la han ligge inntil brystet så lenge du vil, sier jeg! Han er din akkurat nå. Bryst og nærkontakt med mor er så viktig.

  Gleder meg til å følge med videre!

  Klem fra her nede i Spania!

  • Han bor på kroppen min, som de to andre har gjort 😉 Jeg har både sjal og sele, men har bare prøvd litt foreløpig. Han sover så godt og lenge, og når han er våken er det amming og kos. Det komnmer mer etterhvert! Jeg bar Mira mye også, helt til hun var rundt tre år. Til og med Sofia fikk bære henne litt i sele! Takk søte, god klem 🙂

 8. Lissi sier:

  Så godt å høre det går rette veien og at alt står bra til 🙂 Kos deg masse med lille godgutten -han er skikkelig nydelig! Stor klem 🙂

 9. Irene sier:

  Åh helledussen for en sjarmør du har fått 🙂 Gratulerer så masse… Må bare berømme deg for din åpenhet den slår meg av banen hver gang, syns det er så fantastisk når noen setter «et ansikt» på ting, og ikke er redd for å nevne psyk og at livet ikke alltid er enkelt, og at det er ok å si det, det er ok å ikke ha det ok. Jeg er selv en av de som tilhører psyk, og når jeg leser «kjente» folk snakke åpent om d varmer det om hjertet for da er den personen med til å bidra at enda lit til tabu fjernes. Så all honør til deg og det du har gjennomgått. Håper tiden fremover blir en tid med glede og ikke depresjoner, men tror du har lært noe på denne lange veien, lært at det er ok å be om hjelp hvis du trenger det, du trenger ikke være supermamma 24/7, og ta imod all den hjelp du får, nyt kvalitetstid sammen du og mannen d er vitkig det også, de kan lett bli glemt midt inni barselperioden for vi blir så oppslukt i de små… Nå plapprer jeg avgårde her men måtte bare si noen ord for jeg har stor respekt for deg, både på lavkarbo fronten og det vi har sett av deg privat…. Og jeg som andre bloggleserer er nok kjempe fornøyde de gangene vi ser et innlegg fra deg selv om d går litt tid mellom hver gang, så er det enda kjekkere når du først gir lyd 🙂 Masse lykke til videre, kos deg så godt du bare kan, du har en nydelig familie !

  • Kjære Irene, tusen, tusen takk for den flotte kommentaren. Det er alltid litt rart å trykke publiser på så personlige innlegg. Det setter følelsene litt på prøve når særlig folk jeg kjenner, eller kjenner til, har lest det. Men så er det slik at jeg ønsker virkelig at vi skal ha et åpnere samfunn, eller egentlig åpnere samtaler og forhold til hverandre. Og da velger jeg å tørre litt av det jeg skulle ønske det var mer av i samfunnet. Men det forrige innlegget kostet faktisk mye å legge ut, det tok litt piffen fra meg. Jeg angrer ikke på det, men det tok energi jeg ikke hadde 🙂 Takk for at du skrev dette til meg, det betyr mye ❤

 10. Elisabeth sier:

  Hjertelig til lykke, og så godt å høre om din fødselsopplevelse og gode følelse da han kom. En vakker gutt, og fine stolte storesøstre;) Lykke til, og fint å høre fra deg.

 11. Hege sier:

  Gratulerer! For en nydelig liten gullklump!!

 12. Sender deg en stor dose kjærlighet! Den lille ser helt nydelig ut ❤ Gratulerer med nok et friskt barn!

 13. Helene sier:

  Gratulerer så mye! Så utrolig godt å høre at det går bedre med deg 🙂 Kos deg masse med babylykke og ta vare på deg selv! Hilsen Helene ❤

 14. Jane sier:

  Hvor er det dejlig og rørende læsning, Cecilie. Stort tillykke – både med lillebror og med at du er kommet hel ud på den anden siden ❤

 15. Rivjernet sier:

  Gratulerer så veldig, veldig mye! Så godt å høre at livet er ved å falle på plass. Som du sier selv, nå kan du bruke resten av livet på å bli deg selv igjen. Selv har jeg ei snuppe på 14 mnd, og plutselig har hun blitt så stor at jeg snart skal ha en helgetur for meg selv, den første på over et år. Jeg synes ikke det er lenge siden hun kom. Det går så fort det første året, nyt hver dag! Gleder meg til du etterhvert og forhåpentligvis kommer i gang med blogginga igjen….i mellomtiden koser jeg meg med rømmevaflene dine;)

  • Tusen takk 🙂 Så koselig med en helgetur, da! Nyt det! Akkurat nå vil jeg jo ikke være borte fra klumpen fem minutter en gang, men det kommer nok 😉 Jeg fyser på de vaflene selv 😉 Koselig at du liker de!

 16. T sier:

  Gratulerer, han var bare helt nydelig ! Jeg har vært så spent på hvordan det gikk med deg.. Jeg er også gravid ,i uke 35 i dag, og strever med hormoner og depresjon.. Jeg vet nesten ikke å holde ut disse siste ukene.. Men å se den lille perfekte gutten din og lese at du har det bedre nå ga meg ett lite oppløft i disse tunge dagene ❤ takk 🙂 T

  • Å, kjære, kjære deg! Som denne kommentaren traff. Vi kjenner oss nok igjen i hverandre, du og jeg. Jeg kjenner så godt den følelsen av at man ikke vet hvordan man skal holde ut. Men så gjør man jo det. Jeg håper at du får oppleve at det raskt går bedre etter fødsel. Vi snakket en del om akkurat dette på BUPA, for jeg sa at jeg hadde så håp om at fødselen skulle bli vendepunktet. Damen forklarte da at hvis man for eksempel får en tøff fødsel, så aktiviseres så mye stresshormon at det vil ta lenger tid før lykkehormonene kommer. Hvis fødselen derimot går greit, settes disse lykkehormonene raskere i sving.

   For meg var det virkelig som å trykke på en knapp, med tanke på hvordan sinnsstemningen min skiftet. Men jeg var forberedt på at det ikke nødvendigvis skulle bli sånn. Målet i så tilfelle var å ta det med ro og stole på at de gode følelsene kom til å komme.

   Lykke, lykke til, kjære du. Fortell meg hvordan det går<3

   • T sier:

    Tusen tusen takk for svar Cecilie 🙂
    Det hjelper alltid å høre fra andre som har stått i den samme situasjonen..man blir vell sterkere etter slike opplevelser selv om det virkelig ikke føles slik her og nå!!

    De fleste blogger og skriver om hvor fantastisk svangerskapet er.. Men jeg greier liksom ikke glede meg over noen ting nå.. Og føler at det ikke er fantastisk i det hele tatt.. Noe som gir meg en følelse av at jeg må være fæl.. Så det hjelper på å vite at det faktisk er flere som har stått i det samme og at det ordner seg.. ❤

    Og som du skriver: man holder ut .. Selv om man ikke føler så!! Heldigvis har jeg også en kjempe støttende samboer.. Men stakkars han får gjennomgå også nå.. Men han holder også heldigvis ut !

    Jeg gleder meg slik til å møte gutten i magen.. Men akkurat nå ser jeg ikke solen bak skyene .. Jeg har også tro på at fødselen blir ett vendepunkt ..Godt å lese at lykkefølelsen trolig kommer selv om den ikke er der med en gang ! Og jeg kommer sikkert til å gå inn her å lese kommentaren din igjen og igjen de neste ukene.. Tårene triller 😉

    Takk.. Klem Trine ❤

   • Hei Trine 🙂 Å, jeg har tenkt på deg hele helgen!

    For det første – ligg unna blogger som ikke gjør deg godt akkurat nå. Man må bare skjerme seg fra det som får en til å føle seg dårligere. Simpel as that. Man går ikke glipp av noe ved å la være å følge en blogg. Og det har ikke noe med de å gjøre, det har med deg (og det samme gjaldt og gjelder meg) å gjøre – vi må skjerme oss selv, for sånn er det med oss akkurat nå.

    For det andre – fortell jordmor/lege hvordan du har det. Hvis det vedvarer etter fødselen, be om hjelp raskt.

    Og for det tredje – ikke la deg selv føle at du er fæl eller et dårligere menneske. Du har det som du har det akkurat nå. Gjør det du klarer for å få deg til å føle deg bedre. Men aksepter samtidig at for deg så er livet sånn her akkurat nå. Det definerer IKKE hvem du er som menneske, og det definerer IKKE hvem du blir som mor.

    Og du, tenk godt gjennom hva du trenger etter fødsel for å ta i mot den lille på best mulig måte for deg. Jeg kjente at jeg trengte ro og å bli skjermet fra andre nybakte mammaer og babyer. Jeg skrev det helt tydelig i ønskebrevet jeg hadde med – vær så tydelig du kan. Eller skriv hvordan du har det under svangerskapet og at du er usikker på hvordan det blir for deg å ta i mot lillegutt. Så vet de det, og kan følge opp den biten. Jeg la meg i senga med lillebror på brystet,og lå omtrent slik til vi reiste hjem, i fred og ro med Einar som hjelp og støtte og mr fix it. Sånn trengte jeg å ha det, og jeg prøvde bare å stole på at kroppen, psyken og følelsene skulle ordne opp. Og det har gått bra hittil. Men det var rett for meg. Kjenn etter nå og underveis hva som er rett for deg, og følg det. Stol på instinktene, og be om hjelp hvis det ikke går bra.

    Varme, store klemmer ❤ Tenker på deg!

 17. lipslife sier:

  Tårene trilla her også, gratulerer så masse! Nyyydelige barn alle tre 🙂

 18. Tini sier:

  Du så fantastisk godt å høre fra deg igjen gode gode deg Cesilie! Gratulerer så hjertelig med den lille! Tenk at dere har fått en sånn fantastisk skatt, det er virkelig en himmelgave! Er så utrolig glad for å høre at det går så mye bedre med deg, har tenkt mye og ofte på deg! Masse masse lykke til videre og nyt tiden med den nydelige gutten deres! Varm hilsen og klem fra Tini:)

 19. Mona sier:

  Gratulerer alle sammen!

 20. MaritBE sier:

  Gratulerer så mye! Godt å høre at dere har det fint nå ❤

 21. Helen sier:

  Gratulerer så mye en med nydelig gutt! Og pluss i boka for at du er så åpen og ærlig. Det hjelper mange!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s