God morgen;)

God morgen, fininger!

Har dere sett – plutselig har det gått en evighet siden jeg var innom bloggen. Det har ikke vært et planlagt opphold, det har bare blitt sånn fordi jeg ikke er helt i form. Hver dag tenker jeg på at jeg gjerne skulle ha skrevet litt. Men så har det ikke vært noe energi å hente her, og jeg orker ikke skrive syteinnlegg eller late som jeg er i bedre form enn jeg er.

Jeg er nå 22 uker på vei, og bærer på en liten guttetass i magen. Jeg har endelig begynt å venne meg til at det kommer en til, og kan nå kjenne at jeg gleder meg. Det har vært en prosess å komme dit. Jeg har hele tiden tenkt at det kommer til å bli fint, men i det siste har jeg også følt at det kommer til å bli fint. Det har vært viktig å komme dit. Jeg har fått ekstra – og god- oppfølging av jordmor i form av samtaler, og er veldig takknemlig for det.

Kroppen har imidlertid vært veldig sliten, nær utmattet. Jeg har vært sint på meg selv fordi jeg ikke har trent, ikke gått tur osv, men jeg har ikke hatt ork. Forrige uke hadde jeg time hos en bekkenspesialist. Jeg har vært litt stiv i ryggen, og tenkte jeg skulle være litt føre var med tanke på bekkenplager.

Jeg kom dit litt sånn unnskyld-at-jeg-kommer, følte at jeg ikke var nok plaget. Men så viste det seg at ryggen var helt betent (faktisk hoven i korsryggen), en ny prolaps var under oppseiling (det aller, aller vondeste jeg har opplevd og virkelig ønsker å unngå). Streng beskjed om å ikke trene, foruten noen øvelser for å styrke og strekke core-muskulaturen. Streng beskjed om å ikke ta ut og inn av oppvaskmaskinen, ikke bære tungt ol.

Etter det har jeg vært bedre. Det var som om hun trykket på en liten knapp for både meg og familien.  Jeg har hatt dager hvor jeg har vært helt kjelleren energimessig etter det også, men færre nå enn før. Alle trår til, og jeg har kjent hvor viktig det er for meg å legge meg tidlig og ha nok ro, ikke presse meg, ikke gjøre ting jeg ikke må med mindre jeg orker. Einar har lagd mat flere ganger på en uke enn han gjør på et år, og det har vært helt nydelig. Sofia handler og hjelper til, og Mira rydder og hjelper til med oppvaskmaskinen. Jeg har også begynt på akupunktur i håp om å hjelpe kroppen og energien litt.

Jeg aksepterer at det er sånn jeg har det akkurat nå, og prøver å ikke tenke så mye på hvorfor det er sånn. Dette svangerskapet har hittil først og fremst vært en mental prosess for meg, og det er klart det suger enormt med energi, særlig når jeg ikke var topp da jeg ble gravid (husker dere jeg hadde kraftig hjernerystelse som satte meg ut i lang tid?).

Den lille tassen i magen vil gjerne ha sjokolade, så det får han 😉 Ellers har jeg nå de siste ukene klart å spise ganske ok. Moderat lavkarbo tenker jeg, jeg spiser en del frukt. Eller drikker den da, når vi lager juice. Jeg måtte helt til uke 18 før jeg klarte å lage noe annet enn rugsprø med smør og ost til meg selv. Middag har vært et katastrofeområde, for å si det pent. Nå prøver jeg å hente det inn litt forsiktig, og har kost meg med rå laks, deilige grønnsaker, mye bær, energigodsaker fra iherb, omelett og egg i alle former. Alt lages enkelt, men kroppen trenger ren mat nå. Også litt sjokolade, da 😉

energilaks2004

Jaja, dette ble MYE lengre enn jeg hadde tenkt. Jeg håper veldig at jeg får skrevet et innlegg nå og da. Jeg blir stresset av å føle at jeg MÅ noe, så bær over med meg hvis jeg ikke svarer på kommentarer eller ikke skriver på en stund. Hvordan har dere det? Det er rart med det, jeg har tenkt på dere.

God lørdag!
C♥

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Morgenprat, Småplukk. Bokmerk permalenken.

16 svar til God morgen;)

 1. MARIT sier:

  så koselig med ett innlegg. spennende hvordan livet tar uante vendinger uten at en kan påvirke det. -og godt at både kropp, knopp og hjerte er på god vei til å være med på det. fantastisk med en liten guttebaby da:) jeg har en liten er på tre mnd her som er til å spise opp, nr tre i rekken;) lykke til videre i graviditeten. klem fra marit

 2. God morgen, Cecilie!
  Her hos meg står alt bra til, takk 🙂
  Blogging skal være en overskuddsaktivitet, mener jeg. Dermed blir det mye i noen perioder og atskillelig mindre i andre. Livet kaller på oss stadig og krever at vi driver med helt andre ting enn å blogge. Sånn er det bare.
  Drit i det du ikke får gjort, kos deg med sjokolade og livet er det øyeblikket vi lever i nå.
  Siri

 3. Kahiki sier:

  Så koselig å høre fra deg igjen. Har tenkt på hvordan det har gått med deg og den lille.
  Er selv 22 uker på vei med en liten gutt, men svangerskapet mitt har vært problemfritt så langt. *bankibordet* 🙂 Noen er heldigere enn andre.
  Slapp av, og nyt dagene. Det skal i allefall jeg gjøre på Kreta neste uke 🙂

  • Så koselig å høre! Når har du termin? Hørtes helt nydelig ut med en Kreta-tur. Kos deg 🙂 Og nyt at du er i god form. Vet du, det var fint at du skrev til meg. For når jeg leste det, så kjente jeg at det ikke er sånn at jeg føler at jeg ikke er heldig (kronglete setning…). Jeg er ikke i form, men utover det så er jo ting bra;)

   • Kahiki sier:

    Har termin 22. august, så er vel strengt tatt i uke 23 (22+5). Førstemann på meg, så det er veldig spennende tider. Han er nå begynt å bli livlig, så det er morsomt. 🙂
    Begynte å lese bloggen din da jeg startet på lavkarbo sommeren 2011, og på ett år gikk jeg ned 26 kg. Holdt vekta stabilt etter det, men den har jo begynt å øke litt nå av naturlige grunner 😉
    Så mange takk til deg for mange gode oppskrifter, og masse inspirasjon.

 4. EK sier:

  Ja iblant tar livet en uventet vending men så blir det bra likevel. Koselig å følge med på bloggen din. Lykke til videre. 🙂

 5. Lammelåret sier:

  Gratulerer med barn i magen!
  Kjedelig å ikke være i form, men du vet at det har en slutt og det vil jeg tro er en lysning der fremme?

  Ønsker deg gode dager!

 6. Jeanette sier:

  Gratulerer med overaskelsen i magen 🙂 ikke alltid det blir som vi har planlagt og da krever det en mental reise for å komme til følelsen av glede som du beskrev her. Så bra ! viktigste nå er ikke alle folka her på bloggen som har kost seg med innelggene dine men din og barnets helse. Husk å gjøre ting som gir energi og ikke tapper deg for energi. Er man sliten er alle måène gift for kroppen, så jeg oppfordrer deg til å bruke bloggen når du opplever at fdu har lyst til det og ikke når du må :))
  Lykke til

 7. Birgitte sier:

  Så mye som du har gitt og gitt oss leserne, skal du i hvert fall ikke ha dårlig samvittighet for en stille periode! Når det er sagt: det var såå hyggelig med et livstegn fra deg! Vi tenker jo på deg også, vet du:-)
  Godt alle i familien trår til for deg!

 8. under opplæring sier:

  Åh så kos og høre fra deg!håper alt føles bedre ettersom tiden går fremover, ikke bare bare og begynne på nytt igjen….. ser den! Men alle tanker og følelser du har jobbet deg igjennom er garantert helt normalt, d er jeg sikker på 😉 ting blir nok bare mer positivt fremover når hode og kropp får vent seg til hele situasjonen. Og takke høyere makter for at du gikk og fikk avverget en prolaps, for DA kan virkelig tilværelsen virke blæh for DET er virkelig vondt! Husker selv for noen år tilbake da jeg krabbet rundt på kne for å gjøre reint huset med prolaps, fyttikatta!
  Kjenner jeg misunner deg den når nurket kommer og du kan snuse inn den deilige babyhodet! Har jo to hoder jeg kan snuse på da, men de hodene har blitt 6 og 10 år nå og har liksom ikke den baby lukta lenger!:D:D
  Lykke til videre, Cecilie 🙂

 9. Anna sier:

  Så koselig med et innlegg fra deg 🙂 Jeg er selv i uke 32, og kjenner på at kroppen ikke har vært brukt til trening på ganske lenge. Kommer sterkere tilbake. Godt å høre at gjengen din tar godt vare på deg 🙂 Kos deg med sjokoladen – selv har jeg kjøp inn nugatti…. og spiser på brødskiva med liv og lyst 😀 Klem til deg.

 10. Siw sier:

  Gratulerer så mye til deg og dine!!:)

  Er gravid selv faktisk, på torsdag runder jeg 36 fullgåtte uker. Hvor ble tiden av? Kjenner meg igjen å føle meg utmattet, men det gav seg etter hvert og kom ikke igjen før på slutten. Håper du føler deg bedre om dagen og at du blir tatt godt vare på.

  Angående kosthold så har mitt så langt vært høykarbo. Hadde en periode hvor jeg kun likte varme, hvite rundstykker med smør på og iiiiiskald melk. Har heldigvis sluppet unna oppkast.

  Hilsen
  Siw (aka. Gymsokkbaby).

  • Gymsokkbaby! Herregud, så gøy! Må straks inn og lese på bloggen din:)

   Det blir litt høykarbo og lavkarbo om hverandre her om dagen, det viktigste er mat og næring, særlig fordi formen er som den er. Jeg har bestemt meg for å ikke stresse med det, jeg gjør så godt jeg kan.

   36 uker, da nærmer det seg virkelig! Så spennende. Lykke til, gymsokkbaby (hva var det andre navnet igjen?)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s