Det er lov å gi litt faen også!

Jeg vet, dere er ikke vant til slike grove uttrykk fra denne kanten.  Men jeg tenkte jeg bare skulle nevne det. Det er lov å gi litt faen.

Har du opplevd å lese noe spennende/interessant/nytt/viktig på en blogg og tenkt at det hørtes lurt ut? At nå skal du gjøre det samme. Du skal spise like riktig, like lite, like rent, like få karbohydrater, like lite fett, bli like smal, få definerte magemuskler, bestille det kosttilskuddet, kjøpe deg den kjolen?

Jeg har iallfall opplevd det. Mange, mange ganger. Hvis jeg leser om et kosttilskudd jeg aldri har hørt om, kommer det straks etter i posten. Jeg ønsker meg fortsatt definerte abs, 20 år etter jeg så snurten av de sist. Jeg leste om et lite, smart røykeri og lurte straks på hva Einar ville sagt til å få det på terrassen.

Men du – og jeg – husk å gi litt faen, og koble inn alt du gjør som er bra. Det er lov å være fornøyd med kroppen selv om den hverken er muskuløs, definert eller superhot. Hot nok, det er da fint for de fleste av oss?

Det er lov å bli inspirert av de som røyker maten selv. Men det er også lov å være fornøyd med den innsatsen man selv gjør på matfronten.

Det er lov å beundre de som ikke lenger har søtsug. Men det er faen meg (hohoi!) lov å nyte en bit sjokolade eller noe herlig lavkarbobakst også. Nam!

Finn gjerne ut hvilke kosttilskudd som er viktige for deg. Men det er også lov å ikke hoppe på hver ting man leser om (note to self, først og fremst).

Spis, elsk, lev. Ikke glem hvor viktig det er!

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Generell helse. Bokmerk permalenken.

35 svar til Det er lov å gi litt faen også!

 1. Ida sier:

  Bra sagt, helt enig (selv om det er fort gjort å glemme det)!

 2. ungkul sier:

  Dette innlegget likte jeg! Veldig viktig å kunne gi litt faen.

 3. Anne-Lene sier:

  Det var akkurat det jeg trengte i dag. Føler at den lille daglige sjokoladebiten plutselig blir flere, og det grusomme søtsuget som var borte sniker seg tilbake. Men – sammenlignet med før er det myyyye bedre. Takk for en flott blogg og masse humor og ærlighet.

  • Så hyggelig å høre! Jeg tenker vel litt sånn at vi vet jo hva som må til. Så enten gjør vi det – eller så er vi litt mildere mot oss selv når vi ikke gjør det. Den midt i mellom løsningen hvor vi fortsetter å spise for mye snop f eks OG klandrer oss selv, kan jo ikke føre noe godt med seg?

 4. Jeg har gitt litt mye faen i sommer. Da høsten kom var det et svart øyeblikk å notere at jeg var fem kilo tyngre enn jeg var rundt 17. mai. Så jeg skjerpet meg, men har ikke klart å være like skjerpet som jeg var. Nå er jeg flink fra mandag til fredag, og tillater meg selv å gi LITT faen i helgene. Det går riktig vei. Ikke like fort som da jeg var flink hele tiden, men dog … to av de tre kiloene er borte. De tre neste forsvinner nok også etter hvert.

  • Hallo Trude 🙂 Det er vel en fin måte å gjøre det på, slik du gjør nå? Det er viktig å la seg selv gi litt f også, og ikke ha så negative følelser for seg selv når man gjør det. Det der fikser du 🙂

 5. Signe Buhl sier:

  Hvor har du dog ret, jeg for også altid lyst til at prøve, købe osv. Når jeg læser noget. Burde nok slet ikke læse blogs 😉

 6. under opplæring sier:

  hallelujah! 😉 For jeg sneik meg i frysa og fant noe sjesk som jeg smalt sammen i går! Herre min hatt så godt det var.Må nesten fortelle for d var såååååå fort gjprt og såååååå godt!Kan finne på å koke kaffi 22.30 på kvelden nå bare for å hente meg noen av disse bitene! Fant den på bloggen Hanne og Karis lavkabohverdag. 2dl solsikkekjerner- 1 dl gresskarkjerner ristes noen min i tørr panne- imens smeltes 100 g premium 86% prosent…. La kjerner avkjøles og rør inn sjokoladen + 0,5 dl gojibær og avkjøl i en liten form.Jeg slang d i frysa for d skulle gå fort!Så er d bare og dele opp i passende biter Kjære tid sååååå godt!!Minner om puffet ris m sjokolade man lager til jul. Farlig lett og spise for mye! Men skitt au!-noen ganger får man gi F…! ;-D Hoho….

  • Åja, det hørtes virkelig godt ut! Nam! Jeg er akkurat som deg, har jeg noe godt liggende, blir det stadig litt. Men jeg prøver å formidle at man kan velge seg å få lov til det, uten å gneldre på seg selv i tillegg 🙂

   Det ordet sjesk, er det dialekt? Et veldig artig ord 🙂

   • under opplæring sier:

    humre….ja,er vel nok dialekt det kanskje 😉 Ikke greit og gå rundt og være sjesken på noe! 😀 Da er d godt jeg har disse bitene i frysa 😉 Pluss dine biter m peanøttsmør og sjokolade og fløte da! 😛

   • 😀 Her sier vi fyse på noe, det er nok samme betydning:)

 7. Linn sier:

  Helt enig! 🙂

 8. Lissi sier:

  Viktig poeng 🙂 Jeg sluker til meg alt jeg og..HiHi.. Men har blitt flinkere til å luke ut ting som er mindre viktig 🙂 Og gi faen det gjør jeg innimellom jeg og 😉

 9. Mjuuugly sier:

  Veldig godt sagt! Jeg prøver å gi litt faen, hver dag faktisk! 😉

 10. fjellgeit sier:

  Åhhh – takk! Eg er gravid og kvalm og kjempesliten – og varmar opp kjøttkakemiddag frå mor akkurat no – medan eg tenkjer at eg burde ete paleo-mat…

  • Husk at noen ganger må vi først finne litt energi før vi klarer å ta tak i kostholdet. Gjør så godt du klarer! Det er viktig at du først og fremst koser deg følelsmessig disse månedene, og så når kvalmen letter og du ikke lenger er så sliten – da klarer du å endre kost hvis du vil. Husk å fokusere på alt det bra du gjør!

 11. Kamilla K sier:

  Dette likte jeg veldig, veldig godt! 🙂

 12. Solveig Haga Staurland sier:

  Haha dette innlegget likte jeg! Ja tror mange har godt av å gi faen av og til 😛 men kjekt at du inspirerer til sunne måltider og 😉

 13. Blondie sier:

  Når man lager budsjett for å bygge hus skal man alltid legge inn 20% buffer. Slik tenker jeg med kostholdet mitt også. Lørdagskveldene er min»20%». Selv om den ikke utgjør akkurat tjue prosent;-). Da er de både potetgull, sjokolade og lakris. Da innebærer søndag en treningsøkt som har som hensikt å fjerne de oppfylte glykogenlagrene:-D. Da er det letter for meg å være flink ellers. Ikke har det gjort noe forskjell på vekta heller.

  • Det er jo en fin måte å tenke på! Jeg er en av de som ikke holder vekta «på merket» hvis jeg ikke spiser strikt, men for meg er det sjokolade, nøtter og fløte i kaffen som utgjør de 20%. Men den kosen er også viktig, og dermed er jeg fortsatt litt polstret, gitt 🙂

 14. Anita sier:

  Kjempe bra innlegg.Liker at du er så ærlig og rett ut

 15. Marit sier:

  He He. Rart å se du skriver det… Er akkurat sånn jeg tenker…. Hadde jeg bare vært halvparten så sunn som Cecilie så hadde det vært bra… Hehe…

 16. Nicoline sier:

  Jeg leser endel blogger, kommenterer nokså sjelden. Dette innlegget digget jeg ! Leste det i går, måtte inn igjen og kommentere i dag. Du er kul !

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s