Juice!

Jeg har investert i en juicepresse og en ny blender. Nå skal det juices, lages bedre smoothies og ikke minst hjemmelaget sukkerfri frappe til min frappeelskende familie!

Begge deler kom i posten nå, og Mira og jeg har allerede lekt oss litt. Jeg har investert i denne juicepressen:

Riktig betegnelse er forøvrig råsaftsentrifuge. Den er bestilt fra tretti.no (bildet er linket), og dette er ikke en annonse, men jeg må bare skryte av servicen over mail og rask levering. I tillegg fikk man 100 kr rabatt ved å like dem på facebook 🙂 Den koster forøvrig 1249, og fins i en mindre utgave til 999,-

Jeg har bestilt en blender som kan knuse is og frosne bær. Min gamle blender klarte ikke det, og den skal nå få pensjonere seg på skolekjøkkenet på jobben i stedet.

Forøvrig: gårsdagens sms-samtale med min kjære…

Jeg: Jeg har forøvrig bestilt noen kjøkkenting

E: ?

Jeg: Ja. Men det er jo fint, for jeg kan trekke det fra på skatten.

E: Det skjønner jeg ingenting av. Er det ikke bedre å bare betale full skatt?

Jeg: Nei, det er jo bedre å kjøpe ting jeg har lyst på til kjøkkenet – og som kan brukes til å lage nye oppskrifter.

Intet svar.

Mannfolk!

Første juice ble laget av rødbete, ingefær, agurk og spinat. Godt, men det ble litt lite. Jeg trenger litt trening! Andre juice valgte Mira selv: Ananas og lime. Veldig godt, og nå venter hun på at resten av gjengen skal komme hjem, slik at vi kan lage mer 🙂 Jeg drikker forøvrig svært sjelden fruktjuice. Både fordi det er mye fruktose i frukt, men også fordi jeg er allergisk mot det meste av frukt. Ungene og Einar skal derimot få fruktjuice. Juicepressen var forresten enkel å bruke, den tror jeg jeg kan anbefale!

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Generell helse. Bokmerk permalenken.

7 svar til Juice!

 1. Ida sier:

  Haha, sms-samtalen! Jeg blir alltid så glad av å lese bloggen din 🙂 Nå fikk jeg forresten lyst til å lage juice… Har samme juicer som deg, men tør ikke helt å bruke den etter etter at jeg kjørte lime med skall gjennom den, hvorpå skallet satte seg fast i raspegreia, hele maskinen snurret rundt og sprutet rødbetejuice over halve kjøkkenet før jeg fikk røsket ut ledningen. Det kom røyk ut av tuten, og «merkelig» nok var maskinen død neste gang jeg prøvde (den ser ut til å virke igjen nå da, men tør ikke prøve for ofte i frykt for at den stopper igjen!)… Moralen var i hvert fall å alltid fjerne skallet fra lime som skal juices (sitron med mykt skall er derimot ok, så fremt det er øko). Jaja, man lærer så lenge man lever 😉

  • Det samme har skjedd med min foodprosessor – mange ganger! Det går stort sett helt fint igjen etterpå, så lenge man ikke overbelaster. Jeg lurte veldig på om jeg kunne putte oppi lime med skall i stad – glad jeg ikke prøvde! Jeg leste om juice på bloggen din i går, forresten 🙂 Jeg er ikke så flink til å legge igjen en kommentar, men jeg titter innom 😉

 2. Stinemor sier:

  jeg som er tilhenger av det enkle; hvilke frukter og grønnsaker trenger man ikke å skrelle? 🙂 finnes det en videoinstruksjon noe sted på nettet?

 3. Anita sier:

  Hei

  Jeg sitter her med blant annet boken din og prøver og venne meg til tanken på lavkarbo. Jeg har i dag fått beskjed av en lege, grunnet et underlivssykdom at jeg bør gå over til lavkarboodiett. Jeg har cøliaki fra tidligere så er vant med å tilpasse meg, men dette med lavkarbo ble et slag i trynet for min del og jeg søker nå litt hjelp til å starte. Jeg er tidligere baker og konditor og min hobby er baking og kakelaging noe jeg ser litt mørkt på nå.

  Jeg lurer så:

  Sukker har jeg forstått ikke skal brukes, men er det reit å drikke juice? Jeg er gla i juice og har lenge ønsket meg juicemaskin?

  Og er det mulig å skeie ut i blant? Kan man ta en stykke kake når man er på besøk hos veninner?

  Hva når jeg kommer på besøk til veninner som serverer f.eks. lasagne, eller annen mat som i utgangspunktet man ikke skal spise med lavkarbodiett, ødelegges da alt man har jobbet med om man tar seg en bit?

  Jeg er veldig forvirret. Siden jeg har cøliaki er jeg vant med at man ikke kan spise litt glutenholdig mat for da blir jeg syk.

  Jeg er vant med å erstatte hvetemel o.l med rismel f.eks, og slik jeg har forstått det fungerer ikke det om man skal ha lavkarbodiett?

  Mvh Anita

 4. Monica sier:

  Hei. Godt nyttår! Har du fått noe mer erfaringer med juicemaskinen du kan dele? Noen favoritter? Jeg har kjøpt Idag og trenger tips… Frukt er også ikke helt min greie, selv om det er veldig godt, men blodsukkeret mitt blomstrer etter inntak… Men uerfaren med grønnsaker og trenger tips om mengder og hva…:-) takk for en knall blogg og en uunnværlig bok! Klem…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s