Sniktitt fra boka: Rømmevafler – uten sukker og gluten

Boka mi inneholder jo mange små og varierte tekster om helse, mat, familie, kjærlighet og lignende. Jeg har lovet å vise et eksempel. Her kommer det! På en grå, deilig høstdag som denne passer det å lage vafler hvis det kommer besøk! Jeg kan love at fotografen min forelsket seg helt i disse vaflene, og de er virkelig supergode! Slik ser oppslaget ut i boka (jeg klarer ikke laste opp pdf-fil, så jeg har tatt bilde av det). Er det ikke et helt fantisk fint oppslag?

Arv og miljø

Etter et halvt års tid på lavkarbo begynte jeg virkelig å savne vafler. Det er noe med de vakre hjertene, lukten av kardemomme som brer seg i huset, og kosen ved å servere vafler. Og så er det noe med at vafler alltid har vært et sentralt element i vår familie.

Min elskede farmor har stekt vafler til oss hele sitt liv. Vafler smaker nydelig, det er lettvint å lage og alle barn, barnebarn og oldebarn jubler når det serveres vafler. Dette vet farmor, og har i godt over 40 år servert oss vafler i tide og utide. Verken melk, fløte eller rømme har gått til spille, men har funnet sin plass i farmors magiske vaffelrøre.

Rømmevafler var et magisk ord i oppveksten. Vi var mye på fjellturer sammen med farmor og farfar, og hvis vi gikk forbi en fjellstue som reklamerte med rømmevafler, så ble vi ungene lykkelige. Vi visste jo at et slikt skilt betydde både pause og vafler. Når jeg tenker på det, så er jeg jo delvis oppdratt med vafler.

– Er du lei deg? Kom, så tar vi en vaffel.

– Ikke vær så sinte da, unger. Kom, så spiser vi vafler!

– Nå var det hyggelig å få besøk! Kom, så steker vi noen vafler!

Ja, så du skjønner. Jeg tror både arv og miljø gjorde at jeg måtte lage en vaffeloppskrift.

Rømmevafler

Noe av det beste med lavkarbo/høyfett-filosofi, er at man kan putte et helt beger seterrømme i en oppskrift, uten at det er for mye av det gode.

10–12 plater

4 egg

4 ss sukrin

3 dl seterrømme

1 dl hjemmelaget mandelmel

2 ts bakepulver

2 ss fiberhusk

Kardemomme og/eller kanel etter smak

Egg og sukrin piskes sammen. Tilsett deretter seterrømmen, og så det tørre til slutt. La røren svelle noen minutter. Vaflene blir tynne, men svært gode. Men du, ikke ta mer enn en spiseskje røre til hver plate. Hvis ikke må du vaske jernet før du kan nyte, og det er tross alt nytelse vi skal frem til.

Et lite tips til slutt: Spar en plate. Lat som om det er en lefse og ta på smør, kanel og sukrin. Rull sammen, putt i matboksen og kos deg på jobben dagen etter.

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Bakeboka mi, Kaker, Oppskrifter, Snop (lavkarbo). Bokmerk permalenken.

96 svar til Sniktitt fra boka: Rømmevafler – uten sukker og gluten

 1. Gratulerer så mye med boka. Den ser flott ut! Gleder meg til å prøve vaflene:)

 2. myfunnydays sier:

  Disse vaflene så innmari gode ut… Men jeg har ikke vaffeljern :/ Heldigvis snart jul 😀

 3. Camilla Pihl sier:

  Dette gleder jeg meg til! Disse vaflene skal jeg lage i helgen! Ha en syperduper weekend! klem Camilla 🙂

 4. Therese sier:

  Å, de vaflene ser knallgode ut! Har desverre ikke vaffeljern, men skal hjem til foreldrene mine neste helg, og da kan jeg svinge meg på kjøkkenet:P

 5. Lisbeth sier:

  Det ser ut som det blir en vakker kokebok!
  Gleder meg :-)!

 6. Elisabeth sier:

  I kveld blir det nok vaffelkos tenker jeg. Og du verden så lekkert det ser ut i boka di, jeg er så imponert over arbeidet ditt. Boka er bestilt, så jeg håper virkelig den kommer snart:)
  Rart at det kan bli 10-12 plater av den røra, men når man skal legge i 1 ss blir det jo nok. Er det nødvendig å smøre jernet, eller slipper disse lett når det er så mye fett i dem?

  Gleder meg til å se opptaket av deg og Sofia i kveld:)

  • Takk, vennen. Du, jeg pleier å smøre jernet mitt, men det er egentlig ikke nødvendig. Har nok litt med selve jernet og vane å gjøre 😉 Fortell meg hva du synes da, om både det ene og det andre 😉

 7. Janicke sier:

  Ser fantastisk ut både vafflene og boka 😀

 8. Mona sier:

  Så utrolig koselig bilde av jentene dine 🙂
  Gleder meg til å prøve vaflene!

 9. Grete sier:

  Gleder meg til å prøve. Jeg kan skrive under på at din farmor sine vafler er nydelige og serveres til alle anledninger. 😉

 10. camilla sier:

  Disse så veldig gode ut, men har ikke vaffeljern, men de skal lages hjemme hos foreldrene mine neste helg. Veldig fine bilder i boka.

 11. MaritBE sier:

  så utrolig flotte bilder 😉 Jeg vet hva jeg ønsker meg til jul hvertfall!! 😉

 12. Vibeke sier:

  Det ser ut til å bli en av tidenes beste kokebøker. Jeg elsker bøker som gir flere typer input på en gang, og her får man både gode historier, rom for egne refleksjoner og god mat. Jeg gleder meg veldig 🙂

 13. Lissi sier:

  Ååå, så fin boka de ser ut til å bli 🙂 Gleder meg masse til den dagen den ligger i postkassen min 🙂 Veldig fint med tekst til oppskriftene -og så fine bilder!! Ser at boka er skikkelig gjennomført..Tipper den blir en bestselger 🙂

  Jeg begynte ganske raskt etter omleggingen til lavkarbo å savne vafler jeg og -det er noe med vafler 🙂 Gleder meg til å teste oppskriften din -og det må nok skje i helgen, for nå er det lenge siden sist 😉

  • Tusen takk, Lissi! Det er ikke tekst til alle oppskriftene, men det er en del slike småtekster. Synes de skaper så fin stemning i boka. Ja, den er skikkelig gjennomført – takket være fotograf og designer 😛 Og ja – det er noe med vafler!!

 14. levtil100 sier:

  Digg! Har du noen alternativer til rømme for meg som ikke tåler melk og soya?

 15. Linn Therese sier:

  Så herlig!! Fantastiske bilder, og skjønn tekst. Nå gleder jeg meg ENDA mer til å få boken. Disse må definitivt prøves til helgen! 🙂 Men hvordan er de å steke som lapper?

 16. Jannicke Røseng sier:

  Jeg bruker en modifisert utgave av denne oppskriften. 6 egg, 1 beger rømme, litt mandelmel, 2ts bakepulver, 3ts fiberhusk og 3ts johannesbrødkjernemel. Lar røra stå lenge før vaflene stekes, minst over natten. Disse blir gode og tykke! Hvis de stekes med en gang røra er ferdig blir de kjempetynne, så det er viktig at røra får stå en god stund! 🙂

  • De er sikkert kjempegode! Jeg ville lage en oppskrift hvor mandelmelet, ikke tykningsmidlet var hovedingrediens. Men det kan jo hende de er ganske like på smak til og med. Har du forresten fått pakka?

   • Jannicke Røseng sier:

    Ja, det er de! Bruker de som lunsjmat med masse pålegg. Har fått pakken vettu! Har spart på den lenge, men skal i bursdag i dag, og da skal jeg ta dem med. Måtte jo prøvesmake, og de var kjempegode!:) Har du oppskriften til disse? For de skal definitivt lages igjen!

   • Ikke verst at både vafler og cookies falt i smak 😉 Cookiesene er hemmelige, oppskriften kommer i boka 😉 Så glad du likte de!!

 17. Thea sier:

  Jeg blir så imponert av deg! Du treffer virkelig alle, uansett alder. Selv er jeg 20 år og student, og jeg ser virkelig opp til deg – alt du får til, alt det gode du frister med og den positive energien du sprer gjennom bloggen din. Jeg har allerede kokeboken din på ønskelisten min fra mamma og pappa:) P.s: Disse vaflene kommer godt med i eksamenstiden jeg er i nå.
  Stå på og takk for inspirasjonen du sprer!

 18. Jeg kan bekrefte at disse vaflene er digg, og spesielt godt liker jeg lefsevarianten. En hel rull med snadder 🙂

 19. littespelid sier:

  jeg GLEDER meg til boken kommer ut, det blir neste års bursdagsgave til venner tror jeg kjempe spennende bokprsojekt.
  Jeg er allergisk mot melk har du en vaffeloppskrift som er like god som den uten melk? eller forslag til hva man kan ersatte rømmen med, det harde på kokosmelken?

  Håper du har en fin dag. Dere gjorde en kjemep bra figur på god morgen norge 🙂

 20. Marianne sier:

  Boka di ser ordentlig innbydende ut, med både fine tekster og fine stemningsfulle bilder,
  gratulerer med et så flott sluttresultat 🙂

 21. Veronica sier:

  Denne boka gleder jeg meg til:)
  Men, når du bruker hjemmelaget mandelmel, tørker du det i steikovn først da? Har lest at noen gjør det…

 22. vaskeklut sier:

  Åååh, nam! Jeg har satt boka di TO ganger på ønskelista mi til jul, bare fordi jeg har så utrolig lyst på den 😀

 23. Bodil sier:

  Hjemmelaget mandelmel, er det den du har tørket, eller mener du bare malte mandler liksom?
  Er jo stoooor forskjell på mengdebruk mellom de to «typene» 😛
  Håper den boka havner under treet til jul, for den ser nyyyyydelig ut 😀

 24. Hæææææærrrlige 😀 skal dele denne med mamma 😀

 25. Nina Maj sier:

  Hvor er det nogle fantastisk billeder! Vil rigtig gerne prøve denne opskrift, men kan ikke skaffe Rømme i Danmark.. Kan man mon bruge et andet mejeriprodukt istedet?

  Stort tillykke med bogen 🙂

 26. Nicole sier:

  Gratulerer så mye med boken, tror den kommer til å bli en kjempe stor suksess!! Gleder meg utrolig mye til jeg får min i posten! 😀

 27. Nina A. M. sier:

  Hei!
  Å, så nydelig den lille smakebiten fra boken din var!
  Nå er seterrømmen i hus, så i morgen blir det vafler.
  Lurer bare på om jeg kan bytte ut mandelmelet med lik mengde kokosmel?
  (tåler ikke mandler, you see…)
  Har prøvd å male nøtter og bruke det i andre ting jeg har bakt, men det blir liksom litt » kort» i konsistensen…

  Og så lurer jeg på noe annet:
  Kommer du til å selge boken din på Lavkarboseminaret i Oslo?
  Hadde tenkt å bestille den på nett, men vil så fryktelig gjerne ha den signert da vet du… : )

  Ha en god kveld!

  • Det kommer jeg til å gjøre! Så artig da!! Da ses vi 🙂

   Vanligvis må man erstatte mengde mandelmel med halvparten så mye kokosmel, ettersom sistnevnte er så fiberrikt. Men da vet jeg ikke helt hvordan vaflene blir! Fortell hvordan det går, da!

   God kveld 🙂

 28. Christine TB sier:

  Du har virkelig fått det til! Gratulerer! Og denne oppskriften skal jeg teste. Når kan boken bestilles??

 29. AnitaPn sier:

  Wooow! Du imponerer stort! Hvis resten av boka er like fin som disse sidene så blir det en opplevelse å motta den i posten snart 🙂 Gleder meg «grusomt»!
  Det blir nok rømmevaffel-koz hos oss i helgen, og jeg koser meg storligen med å prøve ut endel oppskrifter som du legger ut. 🙂
  Med ønske om ei god helg til deg og dine, supre Cesilie!

  Ps. Du og Sofia hadde en utrolig flott opptreden på God Morgen Norge! Skulle tro dere ikke hadde gjort noe annet…. 🙂

 30. Ida sier:

  Åh, rømmevafler er SÅ godt! Og så jeg som helst bør holde meg unna melkeprodukter da… Men rømme er jo syrnet da, så det er ikke sååå ille, og så er de jo glutenfrie… Hmmm 😉 Fine bilder forresten!

 31. Ann-Kristin sier:

  Har akkurat kosa meg med disse, kjempe gode :O)

 32. Bodil sier:

  Smaker de «nøttete»? Føler når jeg bruker mandelmel blir alt sånn smak/konsistens, og ungene heller vil ikke spise de 😦

  • Sofia (datteren min) sier at de ikke smaker nøtter. Men de er laget med kvernede mandler, og selv om ikke smaken er fremtredende, så kan det jo hende en som er var på smaken merker den godt?

 33. Synnøve :) sier:

  NAM! Disse smakte kjempe godt ! Jeg brukte mandelmel fra funksjonellmat. Og det fungerte kjempe bra ! 🙂 Takk for en fin blogg !! 🙂

 34. Duyen ;DD sier:

  Åååå! disse vaflene ble så gode! brukte mandelmel fra helsekost butikken da, og som hun over skrev, fungerte drit bra! 😀
  Etter å ha spist fem av disse føler jeg likevel at magen ikke blir oppblåst, og best av alt de smaker sunt og smaker kjeempe godt med syltetøy! Foretrekker faktisk disse bedre enn de vanlige vaflene 🙂
  Takk for at du delte oppskriften med oss :DD

 35. Rita sier:

  Har akkurat spist min første lavkarbovaffel etter din oppskrift, og hva kan jeg si?? Jeg ELSKER dem!! 🙂 Boken din er noe av det beste jeg har sett på lavkarbofronten, og tro meg – jeg har ganske mange av dem i bokhylla mi… Boken traff meg midt i hjertet, flere oppskrifter er testet ut og flere blir det. Du er skikkelig flink! Stå på!

 36. Catrin sier:

  Hei!
  Du verden så mye godt og fristende det var her, kjenner jeg får lit dårli samvittighet hvis jeg skal prøve alt dette, har gådd ei stund på Grete Roede og klarer ikke helt å gi slipp på kaloritellinga :p
  Men jeg tenkte jeg sklle prøve disse vaflene, men hvor lenge kan røra stå hvis jeg ikke steker alt, evt hvor lenge kan de ligge ferdigstekt?

  • Hihi 😀 Skjønner det! Du, jeg vet ikke… De forsvinner så raskt! Røra tykner veldig, så du må evt røre inn mer væske. Tror nok de holder noen dager pakket inn i litt folie eller lignende. Iallfall to 😉

 37. Evy sier:

  Fantastisk gode, jeg er helt salig! 🙂

 38. Mette sier:

  Kan man bruke kokosmel istedenfor mandelmel? Evnt noe annet mel?.. jeg har en datter med nøtteallergi.

 39. Tilbaketråkk: The Big River Family | Dag #34 og #35 – Hjemmelagde vafler!

 40. Andre sier:

  Disse er helt nydelige. går fint ann å bruke tagatesse istede forr sukrin om du ikke er så glad i sukrin. har også prøvd å lage med tyrkisk yoghurt og det gikk fint 😛 sitter nå å spiser disse som lefse! NAM!

 41. Tilbaketråkk: Selv en reise på tusen mil starter med et lite skritt | Fristende lavkarbo

 42. Ida sier:

  Disse ser bare sååå gode ut! 🙂

 43. Tilbaketråkk: Fredagskaffe med lavkarbovafler | www.lenabeatrice.net

 44. Tilbaketråkk: Vaffelhjerte « Synsegulla

 45. Tilbaketråkk: Gjør det synlig | www.lenabeatrice.net

 46. Går det greit å steke denne oppskriften som pannekake isteden?

 47. Tilbaketråkk: Nå ble gubben glad :-) | www.lenabeatrice.net

 48. Veronica sier:

  Disse må jeg helt klart teste ut:) Hvor mye sånn ca karbohydrater inneholder denne røren?:)

 49. Kime sier:

  Har akkurat laget vaflene etter oppskriften din og likte de kjempe godt:)) men jeg spør som hun over meg, vet du hvor mye karber oppskriften inneholder pr 100g?:) vurdert sterkt å kjøpe boken din! Stå på 😀

 50. Trodde jeg hadde svart 🙂 Hvis jeg regner 0,9 karber per egg, så gir hele røren 20 gram karbohydrater. Hva den veier, vet jeg ikke 🙂 Men ca 2 karber per plate, altså 🙂

 51. Rivjernet sier:

  Hos oss er disse vaflene fast innslag når vi skal kose oss litt ekstra. Jeg er så glad for at jeg kan tilby datteren min, som ikke tåler gluten, skikkelig gode vafler allikevel. Synes disse er bedre enn hvetemelvafler. Og så sunne at jeg har ikke dårlig samvittighet om jeg serverer dem til frokost eller kveldsmat:) Takk for denne oppskriften!

 52. Veldig gode vafler Cecilie !

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s