Jonas Colting om barns kosthold

Jonas Colting har hatt en kronikk i svenske BT. Husker dere Colting? Den svenske triatleten som er opptatt av det han kaller den nakne helsen. Kort fortalt betyr den nakne helsen at vi skal spise og bevege oss på den måten som er naturlig for oss – altså på steinaldervis.

I kronikken gir Colting følgende råd:

Bästa sätten att hjälpa överviktiga barn:

1: Låt barnet bli delaktiga i köket och i matlagningen! Lär dem att laga riktig mat och nyttiga mellanmål och få en större insikt i vad bra mat består av.

2: Motion och rörelse ska vara upplevelsebaserad och inte prestationsinriktad.  Motion ska lekas och byggas på social samvaro och kravlöshet

3: Led genom exempel! Förändra mat- och motionsvanor tillsammans med barnet och var delaktig i processen.

Hele kronikken kan leses i sin helhet her. Som en kommentar til rådene, må jeg si at mange foreldre dessverre ikke har nok kompetanse i punkt 1. Jeg er overbevist om at det hadde stått langt bedre til med folkehelsen hvis vi hadde laget mat fra bunnen av med naturlige ingredienser. Men vi lever i ferdigmatens og tilsteningsstoffenes tidsalder, dessverre.

Colting sin blogg finner du her.

Dette innlegget ble publisert i Barns kosthold, Generell helse, Lavkarbo. Bokmerk permalenken.

2 svar til Jonas Colting om barns kosthold

  1. Catrine sier:

    Og uten at jeg har lest det, så går vel «matmyndigheter» ut i Aftenposten i dag og forvarer ferdigmaten….. Bør få lest den før jeg kritiserer, men likevel. Verden vil bedras.

  2. Line sier:

    Damien får være med på kjøkkenet så mye han ønsker, og han koser seg da. men, det er noen ganger han ikke gidder og da.

    Jeg har alltid vært bevisst på hva han får å spise, men det er mer mat fra bunnen av nå enn det var før, selv om det i dag blir litt «slaraffenmat» for han ville ha First Prise pizza i dag :-p Men jeg har ikke dårlig samvittighet for at han får det, for det hører til sjeldenhetene.

    I dag skal vi faktisk lage peanøttsjokolade etter din oppskrift. Ikke verdens sunneste ting, men, han spiser så mye sunt ellers atte, så noe godt må vi unne oss 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s