Om hager og løping og myke kvinner

God morgen 🙂

I går rakk jeg ikke titte innom bloggen. Fordi jeg gjorde hagearbeid. Dere kan nok gjette at jeg egentlig ikke liker hagearbeid? Men vår bittelille flekk må jo stelles før 17.mai.

Alle slike prosjekter starter på samme måte. Mannen min må dra det hele i gang. Jeg prøver febrilsk å finne unnskyldninger for å slippe. Jeg slipper ikke unna, og gjør det jeg må, men er gretten. Einar prøver å holde humøret oppe, men orker ikke mer til slutt og blir sint. Så får jeg en liten lekse om hvor vanskelig det er å alltid dra meg i gang, OG holde humøret oppe. Deretter blåser jeg ut litt tilbake, før jeg må innrømme at han har rett, og så blir jeg snill og hyggelig og vil kysse og alt.

Og slik går dagene 🙂

Nå nyter jeg en stille morgentime sammen med Mira, og vet at i det de andre våkner blir hus og hagestell resten av dagen. Det er høyst nødvendig, og jeg skal gjøre mitt beste for å være søt og snill – men dere må nok krysse fingre for at jeg klarer det!
 

Etter Sentrumsløpet forrige uke, har jeg hatt vondt i halsen og vært forkjølet. Dermed har jeg ikke løpt, men nå lengter jeg etter å løpe igjen. De siste ukene har treningen gått helt i stå, først på grunn av vond rygg, og nå på grunn av halsen. Jeg lengter etter strukturert trening igjen! I går fikk jeg iallfall en styrkeøkt. Det gjorde godt!

Det å ha struktur på treninga, å planlegge når og hva man skal trene i løpet av ei uke eller en periode, er gull! Da gjør jeg det, nemlig. Å trene når man har lyst… Gjett hvor ofte det skjer at man har lyst til å gjøre noe helt annet i stedet? Nå om sommeren er dette ekstra viktig. I sommerferien vil jeg prøve å legge noen treningsøkter litt tidlig på dagen. For hvis jeg alltid skal trene på ettermiddag/ kveld, vet jeg hva som skjer. Etter lange, late dager på stranda, hos venner, med grilling og kanskje et glass vin, er det ikke lett å beholde lysten til å trene!

I avisene de siste ukene har jeg forresten sett flere kronikker om løping. En skrev om at kvinner mister kroppens mykhet når de løper mye. Jaja, jeg kan ikke skryte på meg å løpe så innmari mye, men jeg har iallfall ikke mistet mykheten. Jeg har derimot lagt på meg litt etter at jeg innledet løpesesongen i februar! Og i startfeltet i pulje 4 var vi mange kvinner med myke former.

Denne fantastiske kronikken sendte Asgeir fra Funksjonell Mat meg. Om kvinner og løping! Skribenten, Anette Aasheim, har også meldt seg på Oslo halvmaraton. Klikk på bildet, så kan du forstørre det ved å klikke i bildet. Det ligger ikke ute på nett, dessverre!

Ha en nydelig lørdag, dere! Jeg skal straks gjøre meg klar for dagens plikter – og skal prøve å smile meg gjennom de 🙂

Reklame
Dette innlegget ble publisert i Løping, Morgenprat. Bokmerk permalenken.

9 svar til Om hager og løping og myke kvinner

 1. siv sier:

  God morgen!
  Her i huset blir det også hagearbeid og verandabygging i dag. Det er iallefall et strålende vær :0) i tillegg skal det bli innkjøp av bakepro og en liten løpetur. Lørdager i mitt hjerte!
  Har et spm; har nettopp begynt på spirulina. har du noen gode tips om hva du blander det med?

  • Jeg er mest misunnelig på løpeturen 🙂 Høres ut som en strålende lørdag! Du, i starten blandet jeg med litt eplejuice for å døyve smaken. Deretter drakk jeg det rent 🙂 Ellers går det an å lage en liten «smoothieblanding» med jordbær, jordbær døyver smaken. Etterhvert blandet jeg det bare med vann – og tilslutt kjøpte jeg tabletter 😉 Ha en nydelig dag!

 2. Turid sier:

  God morgen!
  Takker for koselig hilsen!
  Vi var oppe tidlig med barnebarnet i dag…koser oss;)
  Tenkte vi skulle skru opp hamokken på terrasssen og plante litt vi også;) Får fullt hus på 17. mai, så kjekt å pynte litt.

  Du er så flink med den treningen din! Huff, jeg har kost meg med chips og sukkerfri sjokolade i uken…fortjener ikke noe til lørdagskos denne helgen:( Men etter 17. mai skal jeg skjerpe meg igjen:)

  Riktig god helg til deg og dine! Og ha en god 17. mai!
  Klem fra Turid

  • Nå er hagen vår klar 🙂 Utrolig! Jeg merker meg forresten at vi alle sirkler rundt hammockene når vi er i hagebutikker… Det er et undervurdert hagemøbel, altså! Bak noe godt lavkarbo til 17.mai da! Jeg skal bake den enkle sjokoladekaka mi, og tenkte å fylle den med vaniljekrem og banan, til ungene 🙂 Ha en flott 17.mai! Klem 🙂

 3. Camilla sier:

  Jeg har virkelig løpt av meg all mykhet. Men før trente jeg idretter som trengte mykehet da, så da tøyet vi flere timer i uken.. Nå når jeg bare løper og ikke tøyer så mye har jeg blirr stiv som en stokk.. =/ Må bli flinkere til å tøye..

 4. Artig artikkel! Fikk ikke med meg den i avisen, så det var bra du la den ut her!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s