Skravlebøtte-innlegg med legeoppdatering!

Jeg kjenner at jeg er litt skravlesjuk, så dere får holde dere fast og henge med 😉

I går var husets 3-åring i dårlig humør. Tilslutt sa jeg det til henne:

– I dag, har du vært mye sur, Mira.

– Ja.

– Merker du det selv?

– Ja, jeg gjør det. Har du merket det også?

Hoho, jeg holdt på å le meg i hjel. Om jeg hadde merket det? Jeg var nesten klar for å forlate mann og barn, jeg holder ikke ut sutring, nemlig. Den ungen er fantastisk. For et spørsmål 🙂

 Mira slik hun vanligvis er – glad!

Dere, jeg leser alle kommentarene i Hipp hurra – innlegget. Men jeg har valgt å ikke kommentere der, for enkelthets skyld på grunn av trekkinga. Men dere må lese hva Gunnar, tydeligvis fra Horten, skrev:

Jeg har forsøkt å følge LCHF selv en periode med godt resultat. Har lett litt rundt og sett både positive og negative kommentarer rundt denne formen for diett. Jeg var derfor litt usikker hva min lege ville si når jeg var inne på rutinekontroll. Når jeg forklarte min vektreduksjon flirte min lege og snudde PC-skjermen mot meg. Der ble din blogg vist frem med et smil om munnen. Han er den av dine “kloke leger” som vi venter på oppdatert rapport om etter 6 uker, eller i løpet av perioden. Godt med et klapp på skulderen, og en god anbefaling til en side med mye spennende stoff og gode oppskrifter.

Fine legen! Han er på påskeferie, så jeg venter med utspørringer til han er hjemme igjen… Imidlertid vet jeg at han gikk ganske lavt på karbene de første dagene og følte seg litt uvel. Den første joggeturen var nok ganske tung, sms’en som tikket inn her var av det frustrerte slaget. Jeg sendte av gårde lesestoff, og fikk senere melding om at han nå spiste karboredusert.  Jeg synes vel det er riktig valg – men det jeg ikke vet, og som jeg er spent på, er hvilke karbokilder han spiser, og ikke minst hvilke fettkilder. Fortsettelse følger!

Einar har kun fri lørdag og søndag, så i ettermiddag drar vi på en liten påsketur til Oslo. Planene er ikke helt klare. Einar vil sitte på Aker brygge, dra på museum og i botanisk hage. Jeg vil handle niste på Majorstua og ligge hele dagen på et pledd i Frognerparken eller gå tur rundt Sognsvann eller reise opp til Bånntjern. Vi får se 🙂 Vi krysser iallfall fingre for nydelig påskevær.

Dere som deltar på iherb-konkurransen, gå inn på iherb-kategorien til høyre og drøm om hva du skal bestille! Jeg har bestilt noe som har vært utsolgt lenge: tannbleking!

Denne koster 36 dollar, rett under 200 kroner med dagens kurs. Hvis du ikke har bestilt fra iherb før, så får du 5 dollar i rabatt ved å bruke min kode, CEC253. Jeg er veldig spent på dette produktet!

Kjære mannlige lesere, jeg foreslår at dere snur her 😉 Nå skal det handle om… mensen…

Et annet produkt jeg var spent på, var jo Divacup – en kopp kvinner kan bruke når de har mensen, i stedet for bind og tamponger. For et FANTASTISK produkt! Det er to år siden jeg hørte om det første gang, jeg kan ikke fatte hvorfor jeg ikke har prøvd det før nå? Jeg har løpt 11 km med den. Det murret litt med en gang, men det gikk over. Jeg har syklet Horten rundt på tur. Uproblematisk. Ikke en dråpe har lurt seg forbi!

Grunnen til at jeg endelig bestilte dette, var fordi jeg begynte å stresse med tanke på halvmaraton. Jeg var oppriktig redd for at jeg ikke kunne gjennomført på grunn av mensen. Men nå er problemet løst, på grunn av denne lille gummisaken, som forøvrig varer i minst ett år og som koster under 150 kroner på iherb.

Du kan lese mer om denne hos Silje!

Det var det 🙂 I og med at jeg er en morgenfugl, drar jeg med meg pc til Oslo, så blir det kanskje litt snik-blogging i morgen. Lørdag er lørdag 😉 Og så har jeg en lettvint sjokoladekake-oppskrift på lur til dere. Den kommer!

 Mmm 🙂

En siste ting: vet noen om jeg får tak i mandelmelet fra Funksjonell Mat i Oslo? Hvor?

Ha en strålende dag!

Reklame
Dette innlegget ble publisert i Generell helse, Morgenprat. Bokmerk permalenken.

34 svar til Skravlebøtte-innlegg med legeoppdatering!

 1. Silje Silje sier:

  Elsker mensenkopp! Det er GENIALT!

 2. Frida sier:

  Den koppen har jeg også lurt på i et par år. Skjønner ikke hvorfor jeg ikke bare kjøper en.

  Når det gjelder mandelmel fra funksjonell mat så har de det i hvert fall på sunkost på Gunerius (Storgata).

  • Takk! Spørs om vi beveger oss helt dit, men da vet jeg det! Kjøp den koppen, du kommer ikke til å angre! Helt fantastisk! Du, skal du på vårslippet?

   • Frida sier:

    Jeg tror de har det på de fleste sunkostbutikker.

    Jeg vet ikke ennå om jeg kommer meg på vårslippet. Jeg har ikke svart på invitasjonen ennå… Har veldig lyst, men det kan se ut som om det kolliderer med et seminar jeg skal på med jobben. Men med litt flaks rekker jeg hjem på kvelden. Så vi får se… Hadde vært hyggelig å hilse på noen av dere blogg»kollegaer».

 3. Veronica sier:

  Mensenkoppen er på neste handleliste, håper den kommer frem før neste gang da:p
  Du, Aloe vera konsentratet ditt fra Now foods, hvilken farge har det? Mitt er nemmelig brunt, og jeg er litt usikker på om det skal se slikt ut. Har sendt mail ti IHerb og spurt, men utålmodig som jeg er:P

 4. Ida sier:

  Så bra at du er fornøyd med divacup’en! Jeg elsker min mooncup like mye fortsatt, om ikke mer 😉 Den skal visst vare i rundt 10 år, utrolig nok!

  Spennende med tannbleking, la oss vite hvordan det går da! 🙂

 5. Iris Margareta sier:

  Spennende – har aldri hørt om menstruasjonskoppen før, men ble absolutt inspirert til å prøve selv! 🙂

  Nydelig jente du har forresten!

  God påske! Håper dere får en fin tur til Oslo!

  • Meld deg på i iherb-konkurransen, så kan du bestille en hvis du vinner 🙂 🙂 Så mye du trener, så er den midt i blinken! Knebøy for eksempel, blir bedre nå!

   Takk for skjønne ord. God påske til deg og J!

 6. Aila sier:

  God Påske. Jeg ferierer i Gøteborg denne påsken. Og de er tomme for mandel mel i Tønsberg også.
  Men skal sjekke opp i morgen om det er finnes her i Sverige.

 7. Jeg vant en menskopp av et eller annet merke for ei stund siden – men jeg orker ikke å ta pauser i p-pillene (kom an, fungerer det å droppa uka så gjør man det!) men jeg elsker ideen og konseptet, og er glad jeg vant. Skulle det komme noen overraskelser eller at jeg eventuelt tar en pause – så skal den testes. Høres utrolig deilig ut og det lover jo godt at selv under aktivt trening så merkes den ikke!! Det er jo sånn det skal være! 😀

  Mener at jeg har sett mandelmel på meny og i blogginnlegg om at sukrin og diverse er å få tak i der nå? Har du sjekket slike store butikker? Jeg kan tenke meg at meny, ica supermarked/maxi og mega kan være alternativer. Jeg handler ikke det selv enda, men jeg føler liksom at jeg har sett det da. Hm.

 8. Wenche sier:

  Jeg kjøpte mitt på Life på Oppsal, men det blir vel litt i lengste laget å dra dersom dere skal være i sentrum 🙂 Life finnes både i Akersgaten, Byporten Shopping, Colosseum (Majorstua), Majorstuen (Kirkeveien 59) og Oslo City. Ellers finner du Sunkost i Grensen, Storgata (Gunerius) og på Colosseum.

  Med alle disse mulighetene burde det ikke være vanskelig å få tak i melet, og hvis du skulle handle på Majorstuen har du faktisk tre alternativer. Ha en hyggelig dag i Oslo 🙂

  • Tusen takk! Da skal jeg titte litt rundt. Problemet er jo at Funksjonell Mat er utsolgt, så mange butikker er utsolgte etterhvert også. Ha en nydelig dag – tenker du koser deg i den fantastiske hagen din!

 9. e84 sier:

  Hmm…kjenner jeg synes den koppen høres meget merkelig ut, men funker sikkert bra altså 🙂 Dere må kose dere så masse i Oslo i godværet. Deilig med påskeferie! 😀

  • Jeg har vært skeptisk til den selv, men jeg er helt solgt. Merker jo nesten ikke at jeg har mensen! Takk 🙂 Nå er vi snart på vei ut, herlig med så nydelig vær!

   • e84 sier:

    Det er mer den byttedelen som jeg er skeptisk til. Blir ikke det fryktelig mye søl? Sorry detaljerte spm her..hihi 😉

   • Det var det jeg trodde også, men alt sølet er jo samlet i en kopp, ikke på utsiden av den! Ikke noe søl i det hele tatt, svært hygienisk faktisk! Bare spør 😉 Jeg så forresten info om sjokkis på face 😉 I know, I know. Har benyttet meg av det… Må på sjokoavvenning, men er usikker på hvordan det går i dette livet…

 10. Catrine sier:

  De har mandelmel på en Lavkost helsekost i Bogstadveien. De reklamerer også med å være den billigste helsekostbutikken i byen. Ligger vegg i vegg med Lindex, rett over gata for trikkestoppen Schultz’ gate. Kos deg i Oslo!

 11. Guri sier:

  Jeg har brukt Divacup/MeLuna-cup i 3 år nå, det beste som har skjedd meg! Man skal kunne bruke koppen i 10 år (Det var det som sto tidligere i bruksanvisningen, tror de endret det til 1 år pga økonomiske grunner.. 🙂 )

 12. Kristine sier:

  Helios har mandelmel og Life på majorstuen.
  Fortell oss om tannblekingen 🙂

 13. Tina sier:

  Jeg har en pose med uåpnet mandlmel i skapet her, er bare å komme å hente den omdu trenger…… (986 12 967 om du vil ringe)

 14. Torill sier:

  Er det noe spesielt med mandelmelet fra Funksjonell mat? Selv pleier jeg å fylle en kilo med mandler i foodprosessoren og finmale det. Det tar jeg oppi en papirpose – og vips! – så har jeg mandelmel når jeg trenger det. Det er billigere enn det vi får kjøpt på helsekosten, samt at det aldri blir utsolgt :o)

  PS: Jeg gikk i klassen din første året på media-allmenn, men du husker meg sikkert ikke.
  Fin blogg – er innom hver eneste dag ;o)

  • Jeg husker deg! Og har lest om deg i ettertid, hvis jeg ikke tar feil 😉 Så hyggelig! Har du det bra?

   Mandelmelet fra FM er behandlet, slik at det er fettredusert og har lenger holdbarhet enn det man lager selv. I tillegg inneholder det mer fiber, slik at man skal bruke mindre væske. Jeg bruker ofte hjemmelaget, men har noen oppskrifter hvor mandelmelet fra fm brukes. Derfor jeg er på jakt 😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s