Styrketrening og kondisjonstrening på lavkarbo

Ann Kristin som har bloggen Bli sunn og jeg skriver denne helgen om trening og kosthold. Ann Kristin er ei aktiv jente, og til helgen skal hun gå Birkerbeinerrennet. Hun har skrevet om hvordan hun skal spise før, under og etter rennet her. Dette er interessant for dere som trener og konkurrerer lange distanser!

Mitt bidrag er å skrive om harde styrkeøkter og kondisjonsøkter opptil halvannen-to timers varighet.

Til vanlig spiser jeg følgende:

Fettkilder: kokosolje, kokosmelk, meierismør, eggeplomme, majones, nøtter, avokado, fet ost, oliven. Og i perioder mørk sjokolade.

Proteinkilder: ost, eggehviter, kjøtt, reker, kylling, kylling og kylling.

Karbohydratkilder: grønnsaker inkludert gulrot, gojibær, bær, sjokolade… Jeg skal prøve å spise litt creme fraiche og rømme igjen, da vil jeg plassere det under både fettkilde og karbohydratkilde.

Jeg trener 4-5 økter i uka. To økter er styrketrening, to er løpetrening. Noen ganger blir det variasjon, fordi Trimhuset stadig frister med morsomme opplegg på lørdager!

Jeg har i en lang periode drukket espresso med kokoskrem til frokost. Klokka 11 er det lunsj, og da spiser jeg gjerne egg med grønnsaker og majones eller avokado med rekesalat. Hvis jeg skal trene halv tre, som jeg har mulighet til to dager i uka, så spiser jeg gjerne litt nøtter først. Paranøtter og valnøtter er alltid tilgjengelig. Ellers spiser vi middag på ettermiddagen, og da spiser jeg ikke noe mer eller annet før trening.

Styrketrening: Jeg trener tungt når jeg trener styrke. Tenk bare at Hanne og jeg i ett eneste sett presset nesten 3000 kilo med beina forrige uke. I tillegg hadde vi mange sett til, pluss to andre øvelser! Jeg har aldri opplevd å gå tom for energi på styrketrening. Jeg kan føle meg slapp og daff før vi starter, men det går alltid strålende, og vi setter stadig nye rekorder.

Å bygge muskler på lavkarbo er lett som en plett. Særlig skuldermuskulaturen som jeg stort sett har trent lett, og bicepsen, som jeg stort sett ikke trener spesifikt, har hatt god utvikling:

Dere elsker jo bilder av damer som flekser foran speilet 😉 Jeg digger ikke dette bildet, men jeg byr dere på det likevel.

Kondisjonstrening: Jeg trener to-tre kondisjonsøkter i uka. Akkurat nå skal én av øktene ha en times/ en mils varighet. Utover det løper jeg nå en intervalløkt i uka, med fokus på korte arbeidsøkter hvor jeg skal jobbe med tempoet. Hvis jeg får til en femte økt, blir det en kortere løpeøkt, eller at jeg blir med på annen kondisjonstrening.

Jeg har løpt i halvannen time og vært med på to-timers kondisjonsøkter i sal, som Zumba. Jeg har ikke hatt behov for å tilføre kroppen noe annet enn vann underveis, og jeg spiser heller ikke noe annet eller mer enn vanlig før øktene. 

Etter trening: Rett etter både styrke- og kondisjonsøkter spiser jeg først og fremst en god neve nøtter og gjerne litt ost, i tillegg til å drikke mye vann. Dette fungerer veldig fint! I tillegg pleier jeg å legge meg tidlig hvis kroppen er sliten.

Jeg kommer til å løpe litt lengre økter utover våren, og planen er å prøve meg fram med bærsmoothies etter lengre økter. I tillegg må jeg få erfaring på hvordan det er å løpe langt for meg. Jeg MÅ vite om kroppen min har god nok fettdrift til å gjennomføre halvmaraton uten å lade opp med ekstra karbohydrater!

Da vi kom hjem fra Oslo i går, ventet disse på meg! Jeg hadde bestilt et par joggesko til Sofias bursdag fra joggeshop.no, og på mystisk vis havnet det et par til meg i kurven også… Disse skal testes i formiddag!

NB: Det å venne kroppen til å trene med få karbohydrater innabords, er tungt! Ikke legg om kostholdet rett før konkurranser! Still gjerne spørsmål i kommentarfeltet, eller kom med ønsker til innlegg knyttet kosthold og trening.

Reklame
Dette innlegget ble publisert i Lavkarbo, Trening. Bokmerk permalenken.

28 svar til Styrketrening og kondisjonstrening på lavkarbo

 1. Trine RJ sier:

  Enig i det du sier om å bygge muskler på lavkarbo; lett som en plett! 🙂 Kroppen får jo (for de fleste på lavkrabo, vil jeg anta) god tilgang på proteiner for å bygge muskler. Men jeg lurer på en ting, mulig det bare ikke kommer tydelig frem i innlegget ditt. Du spiser litt etter kondisjonsøktene, men det står ikke noe om at du spiser litt etter styrkeøktene dine. Jeg vil anta at du har stort utbytte av å tilføre litt protein+bittelitt karbo rett etter styrke for å starte restitusjo og få max muskelbyggende effekt. Hva sier du om det?
  🙂

  • Jeg lurer litt på om det fettet har litt med muskelbyggingsaken å gjøre og? Vet ikke, må finne det ut 🙂 Nå har jeg rettet opp i innlegget! Jeg er jo egentlig ikke ute etter å bygge, så jeg spiser egentlig bare nøtter og ost etter trening. Men akkurat nå prøver jeg meg på en bringebærsmoothie!

   • Trine RJ sier:

    Fett har nok ikke noe med muskelbygging og gjøre, da trenger du aminosyrer og de kommer jo fra proteinene. Fra nøtter og ost får du jo proteiner. Det er ikke så mye som skal til, men litt rett etter trening bidrar til at restitusjonsfasen kommer godt i gang.
    Med bygging mente jeg ikke kroppsbygging, men vi vil vel ha resultater av den treningen vi driver, vil vi ikke? 😉
    Du sier du prøver bringebærsmoothie fremover. Har skjønt det sånn at du er forsiktig med melkeprodukter for tiden? Er det ikke noen proteinkilde i smoothien ville jeg hatt et egg i etter styrkeøktene, men det er jo meg, da… 🙂
    Og du, du ser rå ut på bildet! 😉

   • Jeg tenkte mer på at inntaket av fett gjør at jeg har fått mindre underhudsfett (iallfall øverst på kroppen). Og da synes musklene mer også! Morsomt at jeg akkurat hadde laget med egg i! Og takk for kompliment!

 2. Tilbaketråkk: Birkebeinerrennet om 1 UKE!! | Blisunn

 3. iseliniselin sier:

  Wow, for noen flotte armer! Jeg startet lavkarbo på fredag, fordi jeg ville ha et sunnere og bedre forhold til mat, og foreløpig er det som en helt ny verden 🙂 Skal på BodyPump i dag, så da blir det spennende å se hvordan jeg holder ut, hihi!

  • Å, søte du, tusen takk for kompliment. Ellers kan jeg røpe at min mann klikket seg inn på bloggen sin og sa noe om en vakker ung kvinne 🙂 Lykke til, så spennende! MIn første trening etter kostomleggingen var blytung (les: grusom), men jeg kom meg gjennom. Håper du blogger om det!

   • iseliniselin sier:

    Åja, hehe, takk for det! 🙂 Jeg spiste ikke så mye kh fra før da, kuttet ut poteter, pasta, ris og brød for lenge siden, men fikk litt gjennom havregryn og knekkebrød. Prøver nå å finne ut hvor mange kh jeg skal ha hver dag uten å havne i ketose, for det er ikke det jeg vil 🙂 Håper og tror derfor at ikke omleggingen blir så veldig omfattende, men blir spennnede å se hvordan dette går!

   • Det viktigste er vel et avslappet et forhold til naturlig fett -og å ikke velge lightprodukter – og å velge gode karbohydratkilder som grønnsaker, bær, frø og evt litt frukt hvis du tåler sistnevnte? Lykke til!

 4. Veronika sier:

  Jaaa, endelig! 🙂
  Hadde egentlig tenkt å sende deg en mail med spørsmål om langvarig trening og lavkarbo.
  Skal sykle syv mil i delvis terreng i juni. Nettop begynt å trene for det nå.
  De andre jeg skal sykle sammen med hevder at man nærmest må drikke sukkervann underveis for å klare det, men det vil ikke jeg!
  Så er superhappy for inlegg som dette.

  • Herlig med entusiastisk tilbakemelding! Det er bare å spørre hvis du lurer på noe eller ønsker et bestemt innlegg 🙂 Så spennende utfordring! Jeg tenker du kommer til å klare det fint! Pass på å lære deg godt hvordan kroppen fungerer på kostholdet. Kanskje det er en idé å føre treningsdagbok hvor du også passer på å notere hva du spiste før trening. Ellers anbefaler jeg deg å gå inn på innlegget til blisunn, og så derfra til energibarene hennes! Og jeg vil gjerne høre hvordan det går!

 5. Så glad for at jeg datt inn her! Du skriver bra og har mange gode anbefalinger. Mattipsene dine skal testes! 🙂

 6. Sara sier:

  Jeg digger bildet av deg, Cecilie! 😀 Er så enig med deg angående treningsresultater og LCHF. Resultatene kommer raskere enn man rekker å følge med, i starten mest vel og merke 😉 Man kan vel ikke bli ubegrenset sprek og sterk (selv om det føles slik iblant?!?!B-) hehehe
  Klem!

  • Jeg tror vi kan bli ubegrenset spreke og sterke! 🙂 Jeg er egentlig litt flau over bildet, med håndkle på hodet og alt. Men det viste jo skulderen 😉 God klem – ha en fin uke!

 7. Ingvild sier:

  Flotte muskler!

  Jeg har naa en diskusjon med ei paa jobb (jeg har faatt et vikariat paa et sykehus like ved der vi bor 🙂 ) om lavkarbo-kosthold. Hun er utdannet nutrisionist, og er frytelig skeptisk til lavkarbo, irriterende skeptisk. Hun tror ikke paa noe av det jeg sier, og vil se bevis paa at dette ikke bare er noe tull jeg har funnet paa selv. Hvilke engelske sider vil du anbefale? Hun vil se studier paa at dette er et godkjent, bevist kosthold.
  Tenkte kanskje du ville vite hvor jeg kan finne noe slikt:)

  • Å… hjelp! Jeg vet ikke 😦 Lille Måne forlag skal lansere lchf i England i løpet av året, så det kommer dit også! Blad deg ned til tipsene om sider på engelsk her : http://www.kostdoktorn.se/lankar. Men jeg tror det er kun bloggere ol det linkes til. Skal legge ut spm på bloggen i morgen, kanskje vi får noen tips? Ellers kan du klikke deg inn til lege Espen Rostrup på siden her, og stille han det samme spørsmålet 🙂

 8. Ingvild sier:

  Supert, de trenger det her også! Jeg håper virkelig dette kostholdet blir mer og mer kjent. Takk, der var det noen bra linker jeg kan vise henne. God ide, tusen takk:)
  Leser bloggen til Espen, så jeg skal jammen spørre han også! Takk for gode forslag:)
  Den dama irriterer meg noe fryktelig, for hun synes dette er en så dum ide og noe jeg burde slutte med med en gang. Uten at hun vet noe som helst om det. Og som du skrev i et tidligere innlegg, jeg forventer og forlanger at folk respekterer mine valg for mitt kosthold. Når de ikke gjør det er det irriterende!

 9. Ingvild sier:

  Takk Ims, da skal jeg gi henne den linken!:)

  • Anne :) sier:

   Hvor får man tak i kokoskrem? Jeg elsker kaffe med fløte, men erkjenner at jeg må kutte ned på fløtebruken. Kokoskrem høres ut som et fristende alternativ…..

   • Hei! Jeg kjøper boks med kokosmelk! Jeg setter den kaldt slik at den stivner. Deretter tar jeg ut den stivnede delen og pisker den med litt søtning. Jeg bruker gjerne 1 ss sukrin. Å piske kokosmelk til krem går veldig raskt! Jeg oppbevarer kremen i en boks i kjøleskapet, og bruker den gjerne opp i løpet av tre dager. Santa Maria og Blue Dragon har færrest karber 😉

    Og du, det smaker ikke som fløte 😉 Men her om dagen drakk jeg en kaffe med fløte, og jeg synes egentlig ikke det var noe særlig bedre enn kokoskremen. Jeg er blitt vant til den!

 10. Anne :) sier:

  Jeg tror ikke jeg klarte å la kokosen stivne skikkelig og fikk antagelig derfor ikke helt dreisen på kremen, men jeg prøver igjen – uansett så likte jeg smaken og kommer til å bruke mer av kokos i kaffen enn fløte. Takk for bra tips! Smaken var egentlig litt eksotisk. Har begynt å blande kokosmelk i smoothie med f.eks bringebær – og det er også kjempegodt!

 11. Tilbaketråkk: God morgen! Endelig lørdag! | Fristende lavkarbo

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s