Bounty

 Advarsel: Inntak av disse kan føre til oppstemthet og energi!

 Det fins etterhvert mange oppskrifter på Bounty. Denne er selvfølgelig sukkerfri, lavkarbo og enkel. Du trenger ikke mange «rare» produkter for å lage denne, og den er knallgod! Dette er min aller første lavkarbo-oppskrift. Det er nesten to år siden jeg komponerte den!

Du trenger:

Kokosmelk

2 ss kaldpresset kokosolje

2 ss sukrin

150-200 gram kokos

150 gram mørk sjokolade

 Jeg bruker kokosmelken fra Santa Maria på grunn av dens lave innhold av karbohydrater. Jeg lar den stå kaldt i kjøleskapet så den skiller seg, og bruker så hele den stivnede delen. Dette smelter jeg i en kjele sammen med to stoooore spiseskjeer kaldpresset kokosolje.

Deretter rører jeg inn sukrin. Jeg bruker cirka to spiseskjeer, her det er bare å smake og ta så mye man ønsker selv. Rør deretter inn kokosen.

 Kle en firkantet form (for eksempel en ildfast form eller en stor brødform) med plastfolie. Smør bounty-massen ut og sett den i kjøleskapet. Når massen er stivnet, etter 1-2 timer, løfter du den ut av formen, og skjærer den i passe store firkanter. En munnfull er passe størrelse, synes jeg. De første gangene jeg lagde disse, brukte jeg lang tid på å trille massen til kuler. Det ser veldig lekkert ut, men det smaker jo like godt og er mye raskere å lage ved å skjære opp firkanter. Så da gjør jeg det i stedet!

 Smelt sjokolade. Jeg bruker gjerne Freia Premium 70 %, den liker alle i familien. Eller så kan du lage sjokolade selv 🙂 La sjokoladen avkjøles litt, og dypp så hver bit i den smeltede sjokoladen. Bruk to gafler når du gjør dette, slik at overflødig sjokolade renner av. Sett bitene på et brett kledd med matpapir, og sett de i kjøleskapet til de stivner. Oppbevares i en lufttett boks i kjøleskapet.

Disse er forresten gode uten sjokolade og. En skikkelig energibombe! Men obs: kokosolje øker forbrenningen og energinivået, så jeg kan ikke spise mange av disse på kvelden. Da får jeg ikke sove!

Velbekomme!

Tips: Hvis massen står i frysa, blir ikke sjokoladen så raskt full av kokos når du dypper den.

Smelt 50 gram sjokolade om gangen (pga dryssing fra bitene), og tilsett gjerne en ts kaldpresset kokosolje. Da smaker det ekstra Bounty, men smelter raskere i hånda.

Dette er en stor porsjon. Jeg lager hele, men lager bare til 1/3 eller 1/2 om gangen. Resten av massen oppbevares i plastfolie i frysa. Da slipper jeg å ha ferdige Bountybiter utover uka i kjølsekapet. og har nesten klart lørdagsgodteri uka etter også!

Coop sin kokosmasse inneholder 6,5 gram karber per 100 gram. Jeg bruker den!

Reklame
Dette innlegget ble publisert i Snop (lavkarbo). Bokmerk permalenken.

138 svar til Bounty

 1. Hooney sier:

  Hvor mye kokosmelk bruker du? Halvparten av en stor boks eller?

 2. Lisbeth sier:

  Kjære vakre vene………jeg som ELSKER Bounty 🙂 !!!!
  Oppskriften skal straks prøves.

 3. Furine sier:

  Desse såg jo berre fantastisk gode ut! Vi har Bounty med mørk sjokolade her nede (Belgia) og dette blir jo som den. Nam!

 4. Frida sier:

  Mmm-mm-mmm! Denne er notert. Gleder meg allerede 😀

 5. Gymsokkbaby sier:

  Herregud – dette blir min påskegodis, garantert! Jeg eeelsker bounty!

  • Skal du ikke en gang spise lavkarbosnop før påske? Du er gal 🙂 Også så sen påsken er i år, da!

   • Augustina sier:

    Det var planen, men ser ut som den ryker til helga. Er ikke så godtesugen egentlig, men skal på hyttetur med litt veeel mange fristelser, så lurer på å helgadere meg likevel og lage et par slike. Må vel lage mer enn et par, kan se for meg at de blir populære 😛

   • De blir gjerne populære, særlig fordi det er umulig å oppdage at de er sukkerfrie 😉 Det er en stor porsjon, hvis du følger oppskriften!

    Forøvrig er jeg sånn som er avhengig av å helgardere meg 😉

 6. Tina sier:

  Nam….. Men orker ikke gå i butikken igjen nå, så får prøve den til helgen 😉 takk for oppskrift.

 7. No.15 Lise sier:

  Yammi!!

  Har sjokkis i frysen nå, med karamell og kokosfyll. Spent!! 😀
  Denne skal garantert prøves etterhvert. Såååå flott at du deler.

  Klem

 8. Linn sier:

  Åh. NAM! Jeg tror jeg må lage disse imorgen. Jeg skal nemlig bure meg inn den kommende uken å skrive på hjemmeeksamen. Greit med litt godis da! 🙂

 9. Turid sier:

  Får vann i munnen;)
  Denne må prøves…må handle inn alt jeg trenger!
  Ha en fin morsdag!
  Klem;)

 10. Marianne sier:

  cocosa kan brukes til denne ja? 😀

 11. e84 sier:

  nammis! jeg elsker bounty og har prøvd flere av oppskriftene på lavkarbo. neste gang blir dte nok denne 😉

 12. Dagsmeny sier:

  Har laget nydelige peppermyntehjerter lik denne oppskriften som også er helt fri for melk, sukker og gluten! Oppskrift finner du her: http://dagsmeny.blogspot.com/2011/02/mammahjerter.html

  Ha en fin morsdag!

 13. Trine RJ sier:

  Hei.
  Laget Bounty i dag. Noen biter med 70% kokesjokolade, noen med lys kokesjokolade. De lyse er til kjæresten han er ikke glad i mørk sjokolade og det er tross alt Valentines i dag 😉 Jeg synes de ble gode og kjæresten ble kjempebegeistret! 🙂
  Men, så noe rart… jeg tenkte at peppermyntedråper må være godt i og skulle foreslå det, men så har en annen kommet meg i forkjøpet 🙂 Når to tenker det samme må det vel bety at det er godt… 😉

 14. Birgitte sier:

  Prøver meg på bounty i skrivende stund, men husket ikke å legge de i kjøleskapet i tide til at massen skilte seg. Hvor viktig er dette?

 15. Birgitte sier:

  Dvs kokosmelken altså!

 16. Birgitte sier:

  Takk for hjelp! Men da er jeg trolig i trøbbel for nesten ikke noe av kokosmelken var blitt til fast masse… Vel, nå ligger den uansett til stivning i kjøleskapet, så får se hvordan den ender. Blir den helt rennende får jeg sette det på kontoen for prøving og feiling:)

 17. babycherrys sier:

  Disse står nå i frysern til stivning! Gleder meg til å smake! 🙂 Ica sin kokosmasse inneholder også bare 6,5 karbs! Men eldorado sin var der 10,5 i tror jeg. Sinnsykt stor forskjell da, lurer på hva som gjør det…

  • Jeg lurer på om de er tilsatt sukker, jeg? På iherb kan du bestille kokosmasse som ikke er tilsatt sukker, jeg tror den inneholder 1-2 karber. Håper de blir vellykkete!

 18. Gro sier:

  Kan man bruke splenda i stedet for sukrin? Og evt hvor mye? 🙂 Og MÅ man ha kokosolje?

  • Jeg brukte Splenda de første gangene, så ja 🙂 Men jeg husker ikke hvor mye jeg brukte! Smak deg fram! Det går sikkert fint uten kokosolje også. Lag en mindre porsjon og prøv! Denne porsjonen er nemlig veldig stor!

 19. Linda sier:

  Hei!

  Jeg fant denne oppskriften i går, var på butikken i stad, men jeg fant ikke kokosolje. Er det viktig å ha i?

 20. Linda sier:

  Hvis jeg hadde lest de to siste kommentarene også, hadde jeg fått svar på det jeg lurte på.. 😛

 21. Tilbaketråkk: HAR LAGET SØTSAKA I DAG | Lindas Lille Verden

 22. Elisabeth sier:

  Heisann 🙂
  Hvor mye kokosmelk skal det brukes i oppskriften? Kan ikke finne det noe sted 🙂

  • Hei, Elisabeth! Jeg kjøper en boks med 400 gram kokosmelk og lar den bli kald i kjøleskapet. Deretter skraper jeg ut den stivnede delen, slik at jeg er sikret å få en fast masse 😉 Kokosvannet som er igjen, setter jeg i kjøleskapet og later som jeg skal bruke til noe annet 😉

   • Elisabeth sier:

    Hei igjen!
    Sjokoladen ble helt nydelig og falt i smak hos alle som har fått smake, i alle aldre!! Takk så mye for raskt svar på spørsmålet og nydelig oppskrift! 🙂

    – Elisabeth 🙂

   • Tusen takk! Så koselig at du ville gi meg tilbakemelding på dette- og så godt å høre at det falt i smak!

 23. Nina S. sier:

  Har laget påskegodt ikveld – gleder meg til å smake imorgen! Men hvordan få sjokoladen flytende nok? Jeg fikk smeltet sjokoladen, men den ble ikke tyntflytende nok synes jeg!

 24. Tilbaketråkk: Om å lage snop uten sukker « vaskebøtta

 25. Klinkokos sier:

  Hei! Hvor kjøper du den kokosolja?

  • Hei! Kaldpresset kokosolje kjøpes på helsekost, eller svært mye rimeligere på iherb.com 🙂 På helsekost koster den rundt 190 kroner. Jeg bruker nå en fra iherb (Jarrow formulas heter merket), og den koster cirka 55 kroner for samme mengde, og bare 4 dollar i frakt…

 26. veronika sier:

  hvor mange karber blir det sånn ca i røra?

  • Hei Veronika! Det spørs litt på hvilket merke du har på kokosen. Coop sin har vel 6 gram per 100, mens den på Rimi har over 20/100. Med coop sin OG 200 gram masse, blir det 16 gram karbohydrater i hele røra. Det er en stor porsjon!!

 27. lisbeth sier:

  Hei, kom over denne oppskriften i går og MÅTTE hjem å testes!
  Fantastisk, nydelig godt! 🙂 Takk for at du deler:):) Super helg til deg:)

 28. Mathilde sier:

  Hei 🙂 Hvor lenge skal kokosmelken stå i kjøleskap? Og kan koskosmelken stå i frysen for å bli fortere stiv?

  • Jeg lar den stå et par timer minst, men du må ikke sette den inn! Det er bare for at litt mer av massen skal stivne 😉 Du kan helt sikkert putte den i frysa, men du kan også bare lage i vei hvis det haster 😉 Den stivner fint uansett!!

 29. Tilbaketråkk: NYE SIDER | Blisunn

 30. Elin sier:

  Disse ser jo vanvittig gode ut da, og så jeg som ikke kan få nok av bounty! Denne må prøves! Men hvor i all verden kjøper man alle disse greiene da, kaldpresset kokosolje, kokosmelk og sukrin? I en liten by uten sånne spesielle, utenlandske butikker?

 31. Elin sier:

  Jeg må spørre litt igjen jeg da 🙂 Var på Kiwi i dag og så etter kokosmelk, men på innholdsfortegnelsen stod det kokosnøttkonsentrat..?Og vann, og litt til. Er dette riktig? Jeg trodde kokosmelk var mer ren, ja, kokosmelk…er det flere typer?

 32. Elin sier:

  Ehh…en liten ting til…det blir mange spørsmål nå i starten, beklager, beklager… 😦 Kan jeg spørre deg hvilken kokosolje du kjøper på iherb, er det extra virgin eller expeller pressed? Jeg er ikke så bevandret i hva de forskjellige benevnelsene betyr, og jeg vet ikke hvilken av disse som er kaldpresset.

 33. Ragnhild sier:

  Eg er på bygda for tida utan tilgang på så veldig utval i butikken. Er det mogleg å bruka Delfiafeitt i staden for det kokosfeittet ein kjøper på helsekost? Det står på Delfiapakken at det er herda kokosolje. Men det smakar jo ikkje kokos:-/ Superfin blogg, forresten!

 34. Tilbaketråkk: Konkurranse: iherb-shopping! | Fristende lavkarbo

 35. Trude sier:

  Jeg lagde disse i går og himmel så gode de var!! Disse skal jeg definitivt lage flere ganger 🙂

  Veldig fin blogg du har forresten 🙂

 36. stella sier:

  Hei, du et lite blondine spørsmål… Det er den vanlige rosa Santa Maria melken du bruker ikke sant? Jeg fant både light, organic og vanlig coconut milk… Den organiske var jo skyhøy i antall karbiser, light og den vanlige var 1gr om jeg ikke husker helt feil.
  Skal lage disse i kveld, gleder meg! 🙂

 37. NAM så gode disse var!! Men må spises før de når romtemperatur så ikke de blir klissete og bløte.. (Ikke at det er noe problem egentlig… de fikk fort bein å gå på..)
  Min kjære syns jeg lager mye rart goderi, men disse fallt i smak hos ham – og besøket fikk med seg oppskrift. 🙂

  • Min erfaring er at alt lavkarbo snop må spises kjøleskapskalde, før de blir bløte. Jeg har samme erfaring som deg – det er ikke noe problem 🙂 Takk for tilbakemelding, det var hyggelig!

 38. Silje sier:

  Takk for at du har delt denne oppskriften! Laget denne i dag, og herlighet så godt 😀 Flaks at samboeren min ikke liker kokos, så får jeg det hele for meg selv 😉

  Gleder meg til boken din kommer ut, den skal helt klart få en plass på kjøkkenet mitt!

  God helg 🙂

 39. Lisemor sier:

  Har ikke sukrin, og ser det blir vanskelig å få fatt i på en søndag. Er disse god uten sukrin også tror du? 🙂

 40. Anita sier:

  Dette ser bare helt deilig ut, og jeg det blir første gang jeg skal ha noe «lørdags-godter» siden jeg startet på lavkarbo for 2 uker siden:-) Gleder meg til både å lage de og å prøve de!
  Tusen takk for flott blogg som jeg akkurat nå oppdaget! 🙂

  • Tusen takk! Håper de faller i smak – og lykke til videre på lavkarbo 🙂

   • Anita sier:

    Tusen takk selv! 🙂 Synes det er spennende å tenke så mye nytt og egentlig så enkelt. Ting går utrolig nok helt av seg selv med litt planlegging og surfing etter oppskrifter:-) Gleder meg til bakeboka di! 🙂

   • Ja, man må suge til seg tips og erfaringer fra andre! Bounty-oppskriften er jo for eksempel superenkel! Jeg må ha det sånn at ting er enkelt, jeg 🙂 Og takk! Gleder meg jeg også 😉

 41. -m- sier:

  Jeg og dattra lagde bounty ikveld for første gang. Kjempesuksess og hun er fremdeles overrasket og imponert at det går å lage noe så godt uten sukker! Enkel å få til og hun var bra stolt da hun serverte faren og storebroren:)

 42. Tilbaketråkk: Hjemmelaget lavkarbo Bounty! | Frkreyes.no

 43. anette sier:

  hei. et lite spørsmål. kokkosmelken stivner ikke. njå har denn stått i kjøleskapet siden i går og like flytende.. hva gjør eg?

  • Hei! Jeg vet ikke, for å være ærlig. Jeg har opplevd en helt flytende kokosmelk en gang før, og den brukte jeg ikke. Har du kjøpt på boks, eller sånn ny på liten pappkartong? For den vet jeg ikke hvordan oppfører seg. Hvis alt er rennende som kokosvann, går det nok ikke, dessverre.

 44. anette sier:

  det er på boks. denn fra eldorado. er det denn du har brukt og. har kjøpt en ny boks i dag som har stått i kjøleskapet en stund men det er bare flytende det og…

 45. Jeg bruker den fra Santa Maria, den blir sånn tykk, kremete. Jeg vet neimen ikke, dessverre. Jeg spør på facebook-siden min. Hvis du liker siden min på fb,kan du gå inn der og se om det kommer noen svar.

 46. anette sier:

  okey. eg har ikke profil på facebook eg så eg får ikke sjekket det. hvor kjøper du kokkosmelk fra santa maria?

  • Prix og Meny iallfall. De skrev at den skulle stivne etter å ha stått i kjøleskapet, men at de tror den er tilsatt mer vann og at det er det som er problemet. Også foreslo en at du bladde litt oppover i kommentarfeltet. Blue Dragon sin kan også brukes!

 47. anette sier:

  okey. ja eg så på de små boksene til blue dragon. men hvor mange bokser må eg ha da?

 48. Frida sier:

  Dette er jo helt fantastisk!!! Hvor mye av den kokosmelken bruker du i en slik blanding?

 49. Kaja sier:

  Mmmm! Måtte sniksmake èn, mens resten står i kjøleskapet og skal bli med på hyttetur i helgen! Nydelige, og garantert en ny helgefavoritt 😀

 50. Toril sier:

  Disse ble kjempegode 🙂
  Det er en utrolig flott blogg du har og jeg er stadig innom og snuser på godbitene 🙂
  Er det ok at jeg legger de jeg laget ut på min blogg og linker til deg?

  Toril

 51. Siri sier:

  Hei. Noen som vet hvor lenge de holder seg? Kan jeg large stor porsjon Og oppbevare I boks I kjöleskapet?

 52. Stian sier:

  Hvor lenge holder disse seg mon tro? Lurte på om de var noe å legge under juletreet nemlig…men da smelter de kanskje?

 53. Tilbaketråkk: Farlig godt: Bounty « Lite karbohydrater, mye godt

 54. Mia sier:

  Hej Cecilie 🙂 Jätte goda bountys! Linkar till din blogg från min 🙂 Tipsar om din bok, som by the way finns på min önskeliste till Nissen 🙂

 55. Ann-Kristin sier:

  Hei Cecilie, har kjøpt boka di og prøvd både noen kjeks og i dag har jeg laget karameller er spent.
  Men så lurer jeg på en ting ang. cocosmelk du sier at Santa Maria har færrest karber. Jeg så at rema har en egen som det er 1 karb pr 100 gr. Er det mer eller mindre enn Santa Maria sin?

  Forrøverig boka er kjempe fin, både spennende oppskrifter og fine bilder.

 56. Sophie sier:

  Har akkurat laget ferdig mine første bountys, og dette var jo superenkelt!!! Hadde 1 ts tragant i for å se om det hjalp på konsistensen. Hadde på sjokoladen når bitene var helt fryst, og ikke så mye som ett lite kokosgryn løsnet og ramlet opp i sjokoladen!
  Gleder meg ekstra mye til jul nå:-)

 57. Faiza sier:

  Hei,
  Utrolig fin og nyttig blogg:-)
  Tusen takk for en enkel bounty oppskrift, dette er min første godteri.
  Jeg la om kostholdet mitt til lavkarbo ei uke siden.
  kokosmassen står nå i kjøleskapet. Kan tenke meg hvor namm namm de vil bli ; -)
  Gleder meg til å kose meg med litt søtt uten dårlig samvittighet.
  skal kjøpe boka di så snart som mulig.
  Tusen takk igjen

 58. Tilbaketråkk: Hjemmelaget BountySjokolade. « Frøken Cava

 59. Tilbaketråkk: Bounty- hjemmelagd og sukkerfri | | Elin LarsenElin Larsen

 60. Marit sier:

  Disse er nydelige! Jeg laget dem til påske og fikk super respons fra venner og kjente 🙂 Herlig når de som vanligvis er supersukkeravhengige også liker det sukkerfritt 🙂

  Jeg har satt massen i kjøleskapet nå. Er mulig jeg ikke rekker å gjøre noe med den før i kveld… hvordan tror du det går? Kan den få stå der til jeg har tid?

 61. Maria sier:

  Disse ble veldig gode. 🙂
  Eneste problemet var at jeg spiste et par tre på kvelden, og fikk faktisk ikke sove før klokka var fire på natta. Så jeg skulle nok hørt å deg. 😉

 62. Ellen sier:

  Takk for oppskrift; de er utrolig gode. Fare for overspising er stor.. 😉

 63. Jørgen sier:

  Hei fant denne i dag men må jo si at anbefaler kokos krem da det bare er stiv masse. Det vil si det er det som er den stive massen du tar ut av melke boksen og set får du på fleste innvandrer butikker.

 64. Anita sier:

  du nevner Coop sin kokosmasse , men jeg ser ikke at du bruker den i oppskriften? Er det jeg som bare er helt på jorde? Ser bare kokosmelk og kaldpresset kokosolje.. er det forresten kokosolje som er cocosa? Er litt ny på området her, så må ha alt inn med teskje:)

 65. Tilbaketråkk: Hjemmelaget Bounty! –

 66. Tilbaketråkk: Bounty | Naturlig Mat

 67. Tilbaketråkk: Lørdagsgodt! « hegnarsprek

 68. Tilbaketråkk: Bountysjokolade | Naturlig Mat

 69. Malin sier:

  så kjempe godt ut!:) hvor får jeg kjøpt kaldpresset kokosolje?

 70. Tone sier:

  Hei! Disse så så gode ut, så tenkte jeg skulle prøve å lage de i dag. Men det ble ikke noe av, fordi kokosmelken ikke delte seg, og den har nå stått i kjøleskapet i 5-6 timer… Kan jeg da bare bruke den ikke-stivnede kokosmelken? 🙂

 71. Tilbaketråkk: God jul! | Hverdagskost - Ernæring og helse

 72. Astrid sier:

  No står bountyane mine i kjøleskapet, og eg er veldig spent på resultatet! Eg vart litt usikker fordi kokosmelka ikkje skilte seg, men eg tok ca 1,5 dl likevel, og etter eg tok den ut av fryseren såg det ikkje så værst ut, anna enn at den var veldig tynn (noko som sikkert òg var fordi eg halvverte heile oppskrifta sidan eg berre skulle prøve meg fram).

  Det var èin ting eg stussa over då eg skulle lage dei, og det var kokosoljen. Fordi den er jo kald, men var det meininga at den skulle tine til flytande væske, eller gjorde eg «rett» då eg tok to ss med den «tørre» oljen direkte frå glaset? Superfin blogg, forresten! Mykje godt og spennande her. 🙂

 73. Tilbaketråkk: Vegan Coffee Bounty | min glade mage

 74. Tilbaketråkk: God jul! Og hjemmelaget bounty, nam! | Hverdagskost

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s