Muffins av kokosmel

Å, sier jeg bare! Disse ble knallgode!

4 mellomstore egg
4 ss sukrin

1 ts vaniljepulver
1 ts bakepulver
1 dl kokosmel
1 dl fløte

Sjokolade

Pisk egg og sukrin luftig. Tilsett alle ingrediensene, unntatt kokosmel og fløte. Visp godt. Tilsett deretter kokosmelet. Det kan med fordel siktes inn i røra, for det er gjerne litt klumpete. Tilslutt visper du inn fløten (eller annen valgfri væske).

Kokosmelet suger til seg mye væske, så røra tykner raskt. Tilsett mer væske eller et egg hvis du synes røra blir for tykk. Fordel røra i muffinsformer, og stikk gjerne en liten bit sjokolade ned i muffinsene. Det gjorde jeg!  Mine silikonformer er kjøpt på Jysk, til 50 kroner for 8 stykker. Jeg tror det ble 13 muffins ut av denne røra… Det er ikke så mange igjen, for å si det sånn!

Stek muffinsene midt i ovnen på 175 grader. Mine sto inne i 18 minutter, men steketid kan jo variere fra ovn til ovn.

Disse falt i smak hos alle her hjemme. Velbekomme!

PS: kokosmel inneholder 4 karbohydrater per 100 gram. Det koster litt, men er svært drøyt i bruk.

Reklame
Dette innlegget ble publisert i Kaker. Bokmerk permalenken.

74 svar til Muffins av kokosmel

 1. Line sier:

  Åh så flink du er, disse så super god ut. Hvis jeg erstatter fløte med kokosmelk kan jeg jo også spise de:). God helg C:)

 2. Sara sier:

  Akkurat det jeg håpet på! 😀 wehey! Disse skal absolutt prøves ut!

  • Vær så god! Du ser kanskje at oppskriften er svært lik som lappene 🙂

   • Sara sier:

    Ja, når du sier det så! hehe! Kokosmel er genialt!

   • Ja, det er virkelig det! Og så må det jo være mange flere som tåler det, enn mandelmel/ nøttemel – og for ikke å snakke om vanlig mel!

   • Sara sier:

    Nå har jeg bakt, og hurra for muffins! Smakte nydelig, og konsistensen var perfekt! 🙂 Thumbs up for kokosmel, det er genialt. Ingen kokossmak, bare vanilje. Nam 🙂

   • Herlig! Jeg så innlegget ditt, pussig det du skrev om yacon sirup. For den jeg har hatt her hjemme har ikke vært god, men den jeg fikk nå fra iherb, var kjempegod! Er vi forøvrig enige om at det er lov å spise muffins og lapper og alskens godsaker, så lenge de ikke inneholder sjokolade?

   • Sara sier:

    Hmm.. Kanskje jeg skal bestille en ny med yaconsirup da. En gang jeg skal bestille noe annet i tillegg 😉
    Enn så lenge så unner jeg meg dessert/lapper/muffins osv i ukedagene. Har en plan om å kutte alt for en uke eller to, for å sjekke resultater og reaksjoner, men nå føler jeg det er for tidlig 😉 hehe! Tror det hadde blitt slitsomt å vært i samme hus som meg da!

   • Jeg skjønner hva du mener… Om å være i samme hus 😉 Jeg synes det er godt med et eller annet stadig vekk, selv… Det går litt i perioder!

 3. Nina-Jeanette sier:

  Når du skriver vaniljepulver, mener du da vaniljesukker??? Eller er det et lavkarboprodukt???

  • Vaniljepulver er finmalt vaniljestang. Det er ekte vanilje 🙂 Jeg brukte vaniljesukker i begynnelsen da jeg la om, men bestemte meg så for å kutte det helt. Du kan kjøpe vaniljestang og skrape ut frøene, eller lage vaniljesukker selv ved å kverne en halv vaniljestang sammen med 3 ss sukrinmelis!

 4. Nina-Jeanette sier:

  Hvor får jeg kjøpt sirupen og steviadråpene?? Helsekost??
  Jeg må si jeg liker bloggen din…Jeg trenger å gå ned noen kilo og må få motivasjonen tilbake NÅ!!! Har nemlig gått ned 14 kilo på lavkarbo, men etter jula o.l. har jeg nok gått opp 5-6 😦 Problemet mitt er å huske/orke å planlegge maten, men jeg er også av den typen som blir fort lei enkelte matvarer….Ikke er jeg særlig glad i å lage mat heller, men bake er gøy!!! Har du flere oppskrifter på lur?? De muffinsene så veldig gode ut 🙂 Gleder meg til å prøve! Har du gått ned mye på lavkarbo da?

  • Den sirupen og steviaen har jeg bestilt fra iherb.com. Hvis du ikke har bestilt derfra før, får du 5 dollar i rabatt hvis du taster inn denne koden: CEC253.

   Jeg har gått ned 13 kilo etter at jeg la om kostholdet. Som du har jeg gått litt opp i perioder, i fjor sommer og jula 2009. Hvis du ikke er så glad i å planlegge mat, bør du ha enkle ting tilgjengelig i kjøleskapet! For eksempel ost og pålegg til å lage ruller av. Perfekt snacks eller mellommåltid!
   Klikk deg inn på oppskrifter til høyre på sida her. Der ligger det noen oppskrifter, gitt! Lyke til med videre vektnedgang! Det viktigste er å ikke gi opp! Ok, så har du lagt på deg litt igjen. Gå videre, se framover!

 5. Kristine sier:

  Mm, disse så gode ut 🙂
  Sukkeret i yaconsirupen kalles FOS og det kan ikke fordøyes, men blir brutt ned i tykktarmen. Den vil derfor heller ikke bli tatt opp i kroppen, så er absolutt lovlig på lavkarbo 😉 Faktisk har forskning vist at daglig inntak av yaconsirup kan ha en vektreduserende virkning 🙂

  Veldig bra blogg forresten 😉

  • Tusen takk 🙂

   Er det sant? Det visste jeg ikke! Jeg har jo lest en del om yaconsirup, men er «velsignet» med teflonhjerne! Jeg har oppdaget at de kan smake svært forskjellig… Har ikke vært fornøyd med den jeg kjøpte fra gojiking. Fikk ny fra iherb nå, svært stor forskjell!

   Tusen takk for info om yaconsirupen!

 6. BloggFeber sier:

  Innlegget er lagt ut på BloggFeber.

  – Aaww, jeg ble faktisk litt skuffet da jeg leste at de ikke smaker kokos. De ser uansett gode ut. Lurt med en sjokoladebit i røra!

 7. Tilbaketråkk: Bakemester Harepus | Fristende lavkarbo

 8. Tina sier:

  Mmmmmmmmmmmmm disse så gode ut. Har prøvd meg på cocospannekaker, men det ble bare søl, så dette er nok en bedre måte å lykkes på:-) Har kun agavesirup i hus så jeg bruker nok den istede for yaconsirup som du brukte, blir nok det samme tror jeg:-) les håpe:-)) Skal absolutt lage disse til helgen og så skal det være mitt helgekoz. Ble så søtsyk nå ikveld jeg at jeg tok og vispa litt fløte med splenda og vaniljepulver, hadde over litt bringebær, valnøtter og 1 rute sukkerfri 72% sjokolade, nam,nam det gjorde susen for mitt søtsug. Men imorgen eller lørdag skal muffins bakes med sjokolade inni og evt ostekrem på toppen, jippi leder meg alt til helg og bakedag.

  • Du trenger ikke bruke sirup i det hele tatt, altså! Ellers hørtes kveldskosen din nydelig ut! Hvordan lager du ostekrem? Er det kokosmellappene mine som bare ble søl, eller er det kokospannekaker noe annet?

   • Edel Storjord sier:

    Jeg brukte kokosmel, Aman Prana, kjøpte på helsekost idag.
    Men jeg stekte i papirformer og de ble brent under selv om de ellers var passe + at mye (halvparten) satt igjen i papiret når de var kalde….
    Og så brukte jeg rismelk istedet for fløte.
    Hihi…kostomlegging er dyrt og masse prøve og feile skjønner jeg.

   • Ja, det er jo samme mel! Papirformer er litt problematiske når man baker lavkarbo – nettopp pga det du sier. Men jeg prøvde også det, og de ble ikke brent under. Beklager, jeg vet jammen ikke 😦 Prøve silikonformer og steke de bittelitt mindre, kanskje?

 9. Nina-Jeanette sier:

  Jeg husker ikke hva melet heter, men det er fra iherb og i en boks…Min røre ble ihvertfall flytende, men får prøve igjen….kanskje jeg hadde for store egg osv…men har funnet en annen muffinsoppskrift også som jeg vil prøve 🙂 I dag har ejg ihvertfall kjøpt sånne gummiformer 🙂 Tjoho 🙂

  • Jeg har brukt mellomstore egg. Røra ble som en vanlig muffinsrøre i konsistens, så kanskje du må ha litt mer mel? Evt la det stå å svelle litt? Kokosmelet mitt inneholder over 70% fiber hvis jeg ikke husker feil, det suger iallfall enormt med væske.

 10. Nina-Jeanette sier:

  For du mener at det skal være 4 spiseskjeer kokosmel i røra, som du har skrevet?? 🙂

 11. Nina-Jeanette sier:

  Men du brukte Aman prana??? HVOR kjøper du det??? Hvilken kjede har det melet??? 🙂

  • Jeg kjøpte det på Life helsekost! Ellers har de det sikkert på nettbutikker? Ellers ble du bare prøve å bruke Melet du har, men justere mengde?

   • Lena sier:

    De har Aman Prana på Sunkost også:) Om ikke de har det i butikken så be de bestille det til deg, tar 3 dager:)

   • Takk! Helsekosten her har kokosmel, og Meny har (etter mildt press fra undertegnede) tatt inn Sukrin. Så jeg handler for harde livet, slik at de fortsetter å ta det inn!

 12. Tilbaketråkk: Karamellmuffins med blåbær | food is my religion!

 13. Lisbeth sier:

  Disse var veldig gode, TIL OG MED en SUPERKRESEN tenåring likte de 🙂 !!!!!!!!!
  Bakte de i silikonformer og noen få i papirformer. De i papirformene ble brent i bunnen, så det er nok silikon som gjelder 😉 .

 14. Karen sier:

  Hei! Oppdaget bloggen din i dag, kjempebra og inspirerende:) Lurer på om det går an å bruke mandelmel istedenfor kokosmel i denne oppskriften?

  • Hallo 🙂 Så hyggelig at du oppdaget meg! Det er ganske stor forskjell på mandelmel og kokosmel. Sistnevnte er mer som hvetemel i konsistensen og langt mer fiberrikt. Da kan det hende at du må bruke mer mandelmel enn beregnet kokosmel, iallfall. Gi meg en tilbakemelding hvis du prøver, da! Lykke till 🙂

 15. Tilbaketråkk: Cupcakes – uten sukker og mel | Fristende lavkarbo

 16. Hooney sier:

  Dette ble mine fastelavensboller i går. Lagde muffins, brukte like godt fem egg med en gang. Serverte med krem og jordbærsaus(tinte jordbær og sukrin, vispet med stavmikser). Nyyydelig. Syntes ikke det funket med de med sjokolade så tror jeg heller serverer sjokoladen ved siden av evt, den satt liksom fast i papiret. Mannen syntes de var virkelig gode, ikke verst for en ikke lavkarbomann.

  Fikk litt «sjokk» når jeg så 4 ss med sukrin. Morsomt at man har vent seg så av med det søte:) Og tenk på hvor mye sukker man brukte før istedenfor. Satt også å måpte litt når mannen min spiste 8 vanlige vaffler i går. Det er lenge siden det…..

  • Ja, det tenkte jeg på! Jeg har egentlig en bolleoppskrift, men kom ikke så langt i går. Det hørtes godt ut! Jeg steker jo mine i silikonformer, så da er det ikke noe problem med den sjokoladen 😉

   Jeg husker ikke lenger hva som ville vært vanlig mengde sukker. Men ja, sukrin har bare 75% av søthetsgraden til sukker, og det er betydelig mindre mengde! 8 vafler, ja… Da hadde jeg vel ligget i knute i natt! Magen tåler det ikke i det hele tatt – takk og pris!

 17. Randi sier:

  hei

  jeg lagde disse i går i de ble kjempe gode! tusen takk for at du deler oppskrifter med oss.
  til og med kjæresten min likte de, og han er kresen og har helt ødelagte smaksløker av alt for høy sukkerinntak.. he he he.. men han lar seg ikke overbvise om et sunnere kosthold.. kanskje en gang i framtiden hvis j fortsetter å lage så deilige lavkarbo muffins 😉 og han oppdager at det smaker mye bedre enn all den usunne maten han spiser. 🙂

  • Tusen takk for tilbakemelding! Akkurat disse aksepteres av mange «høykarbere,» opplever jeg! Det gjør det lettere å ta med i selskap ol. Kjedelig når mange vil smake og synes lavkarbokakene smaker rart…

   Du får snikmate han med litt mat. Prøv lappene også! Nesten lik oppskrift, søk på lapper av kokosmel i søkefeltet 🙂

 18. Randi sier:

  takk for svaret!
  skal prøve lappene snart 🙂 gleder meg, fordi j elsker lapper, lomper, pannekake…
  ville bare si her at j også brukte kokosmelet fra iherb som er i boks. har litt mindre fiber en aman prana, derfor brukte j en ss ekstra, altså 5ss, 0,5 dl fløte;0,5dl melk og en liten skvett vann. i dag lagde jeg disse med kokosmelet fra bob¨s red mill, også fra iherb, men de ble ikke så gode. kommer ikke til å kjøpe det melet igjen, bare det som er i boks, er billigere, rå og smaker helt fantastisk! det heter Coconut Secret.

 19. Trine RJ sier:

  Har bakt rabarbrakake og brukt denne muffinsoppskriften. Den ser ut og lukter deilig. Er spent på smaken. Rapport kommer! 🙂

 20. Trine RJ sier:

  Takk for det! Satser på at din gode energi og våre ønsker tilsammen er nok for å holde askeskyen på avstand 🙂

  • Haha – husk at jeg er allmektig i forhold til hvordan jeg framstiller meg selv 🙂 Men, consider it done!

   • Trine RJ sier:

    Selvsagt forventer jeg at du leverer! 😉 hihihi
    Gleder du deg til foredrag/seminar på torsdag? Jeg må bare fortelle at jeg gjorde et absolutt, helt siste forsøk på fudge… 🙂 Jeg laget halv porsjon og kokte den hardere enn jeg har gjort tidligere. Det gikk faktisk denne gangen! Dog ikke perfekt. Den skilte seg etter ca tre kvarter. Jeg rørte den sammen igjen med en skvett fløte, men torte ikke å koke den mer etter det. Den stivnet fint i kjøleskapet, men ble litt lite karamellsmak, synes jeg. Smakte mest smør… :-/ Man alt håp er altså ikke ute 😉 Har du forresten noen gang hatt kakao i? Sjokoladefudge uten biter i, liksom.

   • Du, jeg gjorde akkurat det samme sist! Første gang den har skilt seg, og min smakte også mer smør da, selv om konsistensen ble fin. Den skiller seg gjerne hvis jeg er for ivrig til å røre! Jeg har ikke prøvd med kakao… Jeg har alltid mørk sjokolade og paranøtter eller makadamianøtter i!

    Jeg gleder meg til foredraget! Har jo sett Eenfeldt før, men skal noe annet jeg gleder meg til også, og hvis jeg rekker, skal jeg innom en utstilling hvor jeg er med. Hvis du husker at jeg hadde en fotograf på besøk for evigheter siden 🙂

 21. Trine RJ sier:

  Så mye spennende og artig som skjer! Herlig 🙂

  Jeg rørte ikke i fudgen, i hvertfall veldig lite. Uansett så ble den spist opp, sto ikke på det…
  Nå skal jeg straks avgårde og la kjæresten prøvesmake rabarbrakaken sammen med meg. Fancy kveldsmat, eller? 😉 Han er ikke særlig interessert i lavkarbo, men spiser det han får med velbehag. Dog synes han nok at det kan bli lite søtsmak av og til. Siden jeg har brukt rabarbra så søtet jeg røren litt ekstra. Jeg har store forventninger! 🙂

 22. Trine RJ sier:

  Kaken ble «sykt god!» i følge kjæresten! 😉

 23. Trine RJ sier:

  Jeg er ikke så nøye på kunstige søtningsmidler så jeg tok noen dråper flytende suketter i røra i tillegg til sukrinen. Rabarbrabitene vendte jeg i en blanding av sukrinmelis, kanel og splenda. Splenda fordi jeg syntes sukrinsmaken ble veldig kald da jeg smakte på en rabarbrabit, det kom noe bort i blanding med Splenda, helt borte etter steking. Kanen ble utrolig saftig! Det har jeg ikke fått til med lavkarbobakst før 🙂
  Jeg aner ikke karboinnholdet i rabarbra, men det må da være mindre enn i epler? I min familie har vi pleid å bake rabarbrakake etter eplekakeoppskrift i rabarbrasesongen. Denne oppskriften blir nok den jeg bruker heretter 🙂 Rabarbrakake anbefales!

 24. Tilbaketråkk: Test av blodsukkeret med deilige muffins! | Fristende lavkarbo

 25. Maria sier:

  Hei 🙂
  Kan jeg bruke mandelmel isteden for kokosmel?
  Hilsen en med ferske interesser innen lavkarbo 🙂

 26. Liza sier:

  TUUSEN TAKK for denne fantastiske oppskfiften 😀 den falt skikkelig i smak hos oss! Halvparten av røra som ble igjen rørte jeg i 100% skjokolade-pulver i, så vi fikk vanlige blåbær-muffins og skjokolade-muffins. En venninne av meg har bursdag i dag, så vi skal dit og feire, og jeg har selvfølgelig spart noen muffins til henne også! Må alltid takke nei til kaker de lager, nå trenger jeg ikke det og i tillegg kan jeg vise dem at SUNT- er godt 🙂 Ha en god helg!

 27. Elin sier:

  Så gode disse ser ut! Så mange flotte oppskrifter du legger ut, det er skikkelig inspirerende. Det er flere jeg har skikkelig lyst til å prøve! Men jeg må spørre her også da, hvor kjøper du kokosmel? Jeg er foreløpig helt blank på hvor man kjøper sånne litt spesielle ingredienser.

 28. Tilbaketråkk: Glutenfri jordbærkage | Madbanditten

 29. Tilbaketråkk: Vanilla chocolate chip & chocolate cupcakes + sjokolade kjeks « Annki

 30. Goose sier:

  Mmm! Skal prøve meg på disse nå, men bare lurte: i oppskriften står det 1 dl kokosmel, mens i svarfeltene her sier du noe om 4 ss, hva er riktig? 🙂

 31. Blondie sier:

  Heisann. Blir litt forvirret av dette med kokosmel…Jeg har kjøpt denne http://www.iherb.com/Edward-Sons-Organic-Coconut-Flour-1-lb-454-g/32716?at=0. Det virker som om denne har et høyt fiberinnehold, men kanskje noe mindre fett enn endel andre kokosmel? Hva med å teste hvor mye en slik ss som du bruker veier (i gram)? 1 ss for meg kan være strøken, mens din kanskje er toppet. Gram er nok mer nøyaktig å forholde seg til…

 32. Ingrid sier:

  Disse var fantastiske! Jeg hakket opp sukkerfri sjokolade og hadde det i. Min søster som ikke liker lavkarbo ting ville ha oppskriften til og med ! Namm!

 33. Camilla sier:

  Lagde disse i kveld, og hadde i et eple hakket i små terninger + litt kanel. Det ble supergodt! Mannen min synes de ble litt «svampete» men gode på smak. Jeg gir ham rett i at bakverk m kokosmel får en litt annen konsistens enn vanlig melbakst, men hallo! Hvor sær skal man være…;) skal prøve å bake dem m mandelmel en gang også. Mmmm, tror jeg må ha en til. Takk for oppskriften!

 34. Ragnhild sier:

  Disse ble kjempegode med et par frosne bringebær i hver muffins før steking. Nam nam! Jeg brukte også litt mindre sukrin og et par dråper stevia.

 35. Tilbaketråkk: Glutenfri jordbærkage - Madbanditten

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s