Marsipan

Dette er en liten, enkel marsipanoppskrift. Jeg har brukt mandelmelet fra Funksjonell mat. Dette melet er mer fiberrikt enn kvernede mandler, og krever dermed mer væske. Vær obs på det!

Denne oppskriften gir 15-20 små kuler.

3 store spiseskjeer mandelmel
3 spiseskjeer sukrinmelis
1 ts vaniljepulver
1 teskje agavenektar
1 eggehvite

Bland sammen det tørre først. Gni deretter inn eggehviten og agavenektaren. Sistnevnte inneholder mye fruktose, og er ikke nødvendig. Jeg har litt igjen i en flaske, som jeg prøver å bruke opp før jeg får yaconsirup i posten 😉

La marsipanen stå kaldt noen minutter før du former kuler eller figurer av den. Jeg dyppet kulene i smeltet 70 % sjokolade.

Disse kulene er litt faste, man kan godt øke væskemengden litt. Imidlertid var mann og barn veldig fornøyde, så da deler jeg oppskriften!

Velbekomme!

Dette innlegget ble publisert i Oppskrifter, Snop (lavkarbo). Bokmerk permalenken.

33 svar til Marsipan

 1. Tilbaketråkk: Marsipanen som forsvant | Fristende lavkarbo

 2. kunne tennkt meg det melet. jeg elsker julemasipan 😀

 3. Line sier:

  Søte du.

  Nå sitter jeg kvalm og god på Gardermoen etter å ha spist all karamellen og sjokoladen jeg fikk hos deg. Klarte ikke stoppe, det var såååå godt:):). Dette skal lages, men overhode ikke før nærmere jul. Altfor farlig å ha i hus, he he.

  Gleder meg til å se deg igjen i januar:)

 4. Line sier:

  Ikke si unnskyld da, det var jo en nytelse:).

 5. Gymsokkbaby sier:

  Nok en knallbra oppskrift. Takk. Denne skal testes ut til jul 🙂

 6. Tina sier:

  Å fy…… dette var godt. Forstår godt at disse forsvant:-) Blir liksom dratt mot kjøleskapet hele tiden…………………….. så disse må nok lages litt nærmere julaften:-) for lages de før er det nok ikke flere igjen når de skal på bordet sammen med julegodtet:-) Tusen,tusen takk for for en super oppskrift.

 7. Janicke sier:

  Marsipan er det beste jeg vet! Var helt gal etter det før og skal lage masse før jul! Marsipan er så godt at det kiler i munnen min 😉

 8. juli sier:

  Ohhhhlalalaaaaaaaa disse såg gode ut!!!! 🙂 Prøve å få lagd meg noken sånne til jula.. 🙂

 9. Gro-Lise sier:

  Hei.
  Disse så skikkelig gode ut. Æ vente åsså på at yacon sirup skal dokke opp i posten… Tenkte du å erstatte det med den jucien du brukte?

 10. Tilbaketråkk: Statistikk for 2010 | Fristende lavkarbo

 11. Mie Mari sier:

  Jeg har funnet oppskriften din, og satset på at den var så god som alle sier, og laget dobbel porsjon. Nå står den i kjøleskapet og kjøler seg ned litt før jeg skal rulle kuler og dyppe dem i sjokolade 🙂

 12. katty sier:

  Må først få skryte av så utrolig flott blogg du har! Prøvde meg på marsipanen i kveld, men syns den ble litt rar…og lurer på hva jeg har gjort feil her?? Har brukt de samme produktene som deg, men min ble veldig brun i fargen og smakte litt rart. Minnet lite om marsipan… Brukte du det fettreduserte mandelmelet fra Funksjonell mat?

  • Tusen takk for gode ord!

   Ja, det er det jeg bruker! Jeg la jo ut oppskriften for et år siden, og har ikke rettet de opp etterhvert som man har kunnet bestille flere mandelmeltyper fra Funksjonell Mat. Brukte du kvernete mandler?

 13. katty sier:

  Nei…jeg brukte bare det mandelmelet fra Funksjonell mat som jeg fikk tak i på Meny… men kanskje det hadde gjort mer susen med malte mandler i stedet:) Tenkte det var så enkelt med det melet når jeg skulle lage i en fei jeg da;) he he… Koser meg på bloggen din uansett resultatet på marsipanen:) Veldig inspirerende! Prøvde meg på muffinsene/cupcakes og de ble sabla gode!!! Gjorde en liten endring som jeg hadde lest et sted og det var at jeg vispet inn en halv pose med sukkerfri vaniljesauspulver. Luktet nydelig og smakte nydelig. Laget noen med selvplukket blåbær, noen med biter 70% sjokolade og noen helt vanlig. Laget topping av Philadelphia, sukrinmelis, vaniljepulver og stevia vanilla cream. Ble bare såååå godt og det beste av alt var at ungene + besøk likte de kjempe godt! Mammahjertet ble såå happy:)). Var innom bokhandelen på Sjøsiden i går for å kjøpe boken din som en førjulsgave til meg selv, men den hadde ikke kommet enda, så da får jeg bare vente litt til:).

  • Neimen, er det Hortensjente her? Så koselig! Jeg har også brukt det mandelmelet… Jeg vet det er finere malt nå, jeg må teste oppskriften på ny selv. Boka blir kjørt ut til uka!! Jeg har forøvrig signering på Torggården til lørdag neste uke 😉

   Lager lignende topping selv, kjempegodt!!

 14. katty sier:

  Ja jeg bor i Horten:) Lærer også så da er vi jo nesten kolleger til og med:) he he. Jeg har vært inne på bloggen din en del ganger etter at jeg la om kostholdet i vår og funnet litt oppskrifter, men ikke visste jeg at du var fra Horten og heller ikke at du var den flinke og flotte damen som var på God Morgen Norge før jeg skulle finne en oppskrift her om dagen:) Jeg får dessverre ikke med meg signeringen din for da er jeg i Bergen (dumt), men boken håper jeg å få klare å sikre meg når den kommer. De sjokoladetrøflene var også kjempe gode forresten:) Mmmm…som du skjønner er jeg en søtmoms;) he he og helgen er sikret med litt godsaker.
  Ha en suuper helg og nyt tiden med alle dine!

 15. katty sier:

  Ja det skal jeg gjøre:) På torsdag har jeg fri faktisk 🙂 Da får jeg jo muligheten likevel da;) Da skal jeg komme og hilse på deg og få signering i boka:) Så gøy!

  • Så kult! Da ses vi – også vet jeg at iallfall en dukker opp 🙂 Du, nå så jeg at den nyeste ladningen fettredusert mandelmel er mørkere i fargen enn tidligere. Så det forklarer iallfall litt!

 16. katty sier:

  Ja da fikk jeg hvertfall forklaring på noe… 😉 Skal prøve å male noen mandler selv og se hvordan det blir, ev blande med mandelmel. Kanskje både smak og farge blir mer lik marsipan da 🙂 Tenker det dukker opp flere enn meg på torsdag 😀 Kanskje jeg får med meg noen også om noen andre har fri 😉

  • Akkurat nå er jeg laidback, men er redd jeg blir litt nervøs når signeringene kommer 🙂 Er veldig glad for at jeg vet at en kommer, takk skal du ha!

   Ikke noe problem å lage marsipan med malte mandler, men du må ha mer mandler enn det mandelmelet 😉

 17. Helene sier:

  Nam!! Akkurat noe sånt jeg lette etter. Har eggehviter som må brukes, samt en stor pose mandelmel som bare blir stående og stående 🙂

 18. Henriette sier:

  Nydelige! Har prøvd denne gode oppskrifta i dag og linka til bloggen din 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s